«Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί»


gie mouΠολλοί σκίζουν τα ιμάτια τους, προεξαρχόντων και πολιτικών σχηματισμών της αριστεράς και καταγγέλλουν για την «προσβολή του νεκρού Παύλου» από τον καιροσκόπο (χωρίς αντίρρηση καμία) Θ. Αναστασιάδη (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) που δημοσιεύει φωτό αύριο στη κυριακάτικη έκδοση  του δολοφονημένου παλληκαριού να ξεψυχάει στα χέρια της αγαπημένης του.

Γιατί το έκανε ο Αναστασιάδης; Για να πουλήσει. Καμία αντίρρηση. Η φωτογραφία όμως πώς λειτουργεί; Προσβάλλει το νεκρό; Αντίθετα αναδεικνύει την ανθρώπινη διάσταση και εξοργίζει το κόσμο για τη δολοφονία. Αντιπαραβάλλει τη τρυφερότητα και το ανθρώπινο δράμα απέναντι στα σκοτεινά και ζωώδη ένστικτα αυτών που σχεδίασαν και εκτέλεσαν τη δολοφονία.

Επί του συμβάντος πρακτικά τι αποδεικνύει; Ότι παρ’ ότι δίπλα βρίσκονταν μπάτσοι (και πιθανότατα περίοικοι), κανείς δεν προσέτρεξε. Μόνο το κορίτσι που τον αγαπούσε τον κράτησε στα χέρια της στις τελευταίες του στιγμές…

Προσβολή νεκρού είναι να δείχνεις έναν άνθρωπο σε «άσεμνη» ή εκ του συμβάντος εκτεθειμένη όψη. Ο Παύλος πεθαίνει για τις ιδέες του στα χέρια της αγαπημένης του. Αλλά αυτό είναι περισσότερο επικίνδυνο για το σύστημα που θέλει να μας μετατρέψει σε αδηφάγους καταναλωτές, ατομικιστές, ανθρωπάκια, ανέραστους και σκλάβους.

Πόσες φορές δεν έχουμε δει αντίστοιχες εικόνες σε επικές κινηματογραφικές παραγωγές και δεν έχουμε συγκινηθεί;;; Όμως τώρα δεν εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς τους κάτι αντίστοιχο. Τώρα εξυπηρετούν οι καταγγελίες και η συζήτηση για το δημοκρατικό τόξο. Μην το πάμε παραπέρα, μην αφήσουμε τη συγκίνηση να μετατραπεί σε ασυγκράτητη οργή και τα γαμήσει όλα!

Εάν αντίστοιχα συμβάντα αφήνονται να προσλαμβάνουν και την ανθρώπινη διάσταση που αναμφισβήτητα και πρωταρχικά εμπεριέχουν ξεσηκώνονατς το θυμικό είναι πολύ επικίνδυνα. Γιατί δεν μας εξόργισε η μάννα του Τάσου Τούση του νεκρού στα καπνεργατικά του Μαγιού το 1936 που σπαράζει πάνω από το δολοφονημένο παιδί της;;; Γιατί δεν μας εξοργίζουν οι εικόνες των εκτελεσθέντων από τις εκτελέσεις των Ναζί ή των ταγματασφαλιτών;;; Ή  του αγωνιστή διεθνιστή που πεθαίνει στην Μαδρίτη; Γιατί δεν μας εξοργίζουν οι εικόνες του νεκρού Τσέ;;; Γιατί είναι ιστορικές στιγμές μεγαλείου των αγώνων της ανθρωπότητας ενάντια στην υποταγή. Είναι ύμνοι στην ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη!

Προσβολή για την ανθρώπινη υπόσταση αποτελεί το γεγονός ότι  ενώ (όπως αποδεικνύει η συγκεκριμένη φωτό) υπήρχαν άνθρωποι γύρω κανείς δεν ‘έστερξε να προστρέξει και να βοηθήσει το Παύλο που πάλευε μόνος του με τα θεριά. Αυτή είναι η μεγάλη προσβολή στην ανθρώπινη υπόσταση και το δώρο της ζωής!

Ο καιροσκόπος της δημοσιογραφίας, μπροστά στην αδηφαγία του κέρδους, δούλεψε ενάντια στα αφεντικά και τους ομοσταβλούς του. Όλους αυτούς των υπόλοιπων ΜΜΕ που τον καταγγέλλουν, αφού πρώτα έθρεψαν το κτήνος της Χρυσής Αυγής.

«Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί». Θάνατος στο φασισμό. Ο Παύλος ζεί!

Σεβόμαστε την επιθυμία της οικογένειας που βιώνει αυτές τις μέρες τον αβάσταχτο πόνο της απώλειας του αγαπημένου τους προσώπου. Δεν συντασσόμαστε με την άποψη ότι «η δικαιοσύνη έχει το πρώτο και τον τελευταίο λόγο». Αυτή η δικαιοσύνη σιώπησε όλα αυτά τα χρόνια που η εγκληματική δράση της ΧΑ με την ανοχή και τη κάλυψη του πολιτικού συστήματος που γεννάει το φασισμό οδήγησε στη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Ο Παύλος ανήκει στους συντρόφους και το αντιφασιστικό κίνημα. Καμία φυλλάδα της αγοράς και του κέρδους δεν μπορεί να αμαυρώσει τη μνήμη του. Σήμερα η επίμαχη φωτογραφία θα κρέμεται στα περίπτερα. Το τελευταίο «οχυρό» της περιέργειας ή της άδολης συγκινησιακής φόρτισης που μπορεί να οδηγήσει στην αγορά της έχει καταρριφθεί.  Ας κρατήσουν όλοι ζωντανή στη μνήμη τους την υπέροχη εικόνα του ήρωα που δίνει τη ζωή για τις ιδέες του κι ας συνταχτούν με το ορμητικό ποτάμι της αντίστασης και της ανατροπής που θα δικαιώσει τη θυσία.

exodiko ikogenias

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s