ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ / ΚΑΛΠΗ-ΚΟ «ΚΙΝΗΜΑ» – ΚΟΜΜΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

kalpi-ko-kinimaΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΠΗΛΕΙΑΣ

Ποιο είναι το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είναι κίνημα αντίστασης, αλληλεγγύης  και ανατροπής των σχεδιασμών που αποβλέπουν στην  κοινωνική μας ισοπέδωση, με αγώνες που δίνουν καθημερινά εκατοντάδες ανεξάρτητες συλλογικότητες, λαϊκές συνελεύσεις, σωματεία βάσης, εργατικά σχήματα, επιτροπές αγώνα, πρωτοβουλίες. Δεν έχει ιδιοκτήτες, αποκλειστικότητα αντιπροσώπευσης, κεντρική οργάνωση ή ένα μοναδικό φορέα εκπροσώπησής του. Ανήκει σε όλες τις συλλογικότητες  που αναπτύσσουν δράσεις είτε ενάντια στα χαράτσια, είτε ενάντια στα διόδια, είτε ενάντια στην κάθε είδους και μορφής εμπορευματοποίηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών-υπηρεσιών και αναφέρουν ή αναφέρονται ή έχουν συστατικό του τίτλου τους τον επιθετικό προσδιορισμό ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

Καμία οργάνωση ή συλλογικότητα δεν εκπροσωπεί  αποκλειστικά ή ακόμη περισσότερο δεν έχει καμία ιδιοκτησία στην «πατρότητα» της ιδέας ή την εκπροσώπησή της. Η μονοπώληση από οποιονδήποτε της κινηματικής πραγματικότητας όσων εκφράστηκαν, εκφράζονται και παλεύουν σε αυτή την κατεύθυνση είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.

 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ το κίνημα στις εκλογές;

Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ αποτελεί κατάκτηση των αγωνιζόμενων από τα κάτω με διαφορετικές συλλογικότητες και επιτροπές και  πέραν της οριζόντιας επικοινωνίας και του επιμέρους συντονισμού σε δράσεις, δεν έχει ενιαία δομή, οργάνωση και συνολικό πρόγραμμα. Συνενώνει ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες που συναντούνται στην άρνηση αυτής της πολιτικής, και στον αγώνα αντίστασης στις αντεργατικές, αντιλαϊκές, αντικοινωνικές πολιτικές που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις και οι πλουτοκράτες.  Είναι το αποτέλεσμα της άρνησης μιας ολόκληρης κοινωνίας να αποδεχτεί την ισοπέδωσή της.

Η αυθαίρετη απόφαση μιας συλλογικότητας (http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/ ή  oxidiodia.gr ή ) να ανακοινώσει κάθοδο στις εκλογές με τον τίτλο «ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»,  δηλώνοντας ότι το εκπροσωπεί όχι μόνο μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, αλλά την καταδικάζουμε ως μια απόπειρα καπηλείας και εκμετάλλευσης  των κοινών αγώνων ανυπακοής στα μέτρα κυβέρνησης και τρόικας που έδωσαν και δίνουν όλες οι μαχόμενες συλλογικότητες για να ανατραπεί αυτή η πολιτική και όσοι την υπηρετούν και τη στηρίζουν.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – Επιτροπές αγώνα https://denplirono.wordpress.com/

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ -Συντονισμός συλλογικοτήτων – επιτροπών αγώνα – συνελεύσεων  http://epitropi3den.blogspot.com

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ http://diodiastop.blogspot.com

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Δ. ΩΡΩΠΟΥ “ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ” http://www.oroposoxistaxaratsia.blogspot.com/

ΑΛ.ΑΝΥ.Α – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΥΠΑΚΟΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ “ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ” http://oianentaxtoi.blogspot.com/

Καταγγελία του ΕΕΚ και μελών του «δεν πληρώνω»

«Ο επικεφαλής της ομάδας (http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/) υπήρξε μέλος του ΕΕΚ .Διαγράφτηκε  για πράξεις που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του μέλους του ΕΕΚ.»

Συγκεκριμένα το  Σάββατο 17/9/2011 στη συνέλευση του «ΔEN ΠΛHPΩNΩ» της περιοχής Δαφνιού – Χαϊδαρίου σύντροφοι, μέλη του ΕΕΚ που δραστηριοποιούνται στο κίνημα από την αρχή της δημιουργίας του, δέχθηκαν απρόκλητη φυσική τραμπούκικη επίθεση από ομάδα μεταφερόμενων από άλλες περιοχές ανθρώπων που περιστοιχίζουν τον διαχειριστή του site oxidiodia.gr .
Mια συντρόφισσα ξυλοκοπήθηκε από τρεις άνανδρους τραμπούκους, ενώ ο σύντροφος Λ. Λ. χτυπήθηκε με μαφιόζικο τρόπο από 10 άτομα. Oι εν λόγω 10 χτυπούσαν τον σύντροφο αποκαλώντας τον μάλιστα «χαφιέ» και «προδότη» γιατί υποστήριζε τις θέσεις του EEK. Από την τραμπούκικη βία δεν γλίτωσαν οι υπόλοιποι σύντροφοι, γνωστοί αγωνιστές του εργατικού κινήματος, που στην προσπάθεια τους να μιλήσουν προπηλακιστήκαν με χυδαίες εκφράσεις και απωθηθήκαν με προσχεδιασμένη ταχτική μπράβων νυχτερινού κέντρου, ενώ κάποια νέα μέλη της συνέλευσης αποχώρησαν αηδιασμένα .

Ήταν σαφές από την αρχή ότι η εν λόγω ομάδα είχε έλθει στη συνέλευση του Δαφνίου προετοιμασμένη να προκαλέσει επεισόδια και να εμποδίσουν τη συζήτηση για να μην αποκαλυφθεί η δεξιά πολιτική μετατόπιση και δράση τους  με σκοπό την «κάθαρση»  του κινήματος από κοινωνικούς αγωνιστές και κομματικά μέλη  της εξωκοινοβουλευτικής αριστερές και κύρια του ΕΕΚ.
Ο επικεφαλής της ομάδας υπήρξε μέλος του ΕΕΚ .Διαγράφτηκε  για πράξεις που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του μέλους του ΕΕΚ.

Όλο το κείμενο εδω: http://www.eek.gr/index.php/component/content/article/128-news/latest-news/129-l-r

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΕΚ

Tραμπουκισμοί από το «Κόμμα – Δεν Πληρώνω»

EEK

 Η πολιτική ομάδα του νέου κόμματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», με το απόβαρο ελάχιστων τραμπούκων, ανέλαβε για δεύτερη φορά (για άλλους τρίτη) να καθαρίσει «τα πολιτικά παράσιτα» της Συντονιστικής Επιτροπής Β.Α. Αττικής κατά των διοδίων, τα οποία θέλησαν να μοιράσουν την 1/6 προκήρυξη (http://diodiastop.blogspot.gr/ ) στα διόδια των Αφιδνών για το θέμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου με την επισήμανση-καταδίκη της καπηλείας ενός μαζικού τίτλου (κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ) και τη κάθοδο μιας ολιγομελούς ομάδας στις εκλογές με τον ομώνυμο τίτλο.

Μετά τη βίαιη επίθεση και τους αντίστοιχους ξυλοδαρμούς τον Σεπτέμβριο 2011 στη τοπική συνέλευση Δαφνίου, τη διάλυσή της και το χτύπημα μελών του κινήματος που ανήκουν στο ΕΕΚ, μαζί με το πραξικόπημα στη ΔΕΘ 2011, οδήγησαν το σύνολο των μελών του ΕΕΚ να διαχωρίσουν τη θέση τους από πρακτικές ξένες προς το ΕΕΚ και τη πάλη του μέσα στα κινήματα. Όσα μέλη του ΕΕΚ δεν διαχώρισαν τη θέση τους από τους υπονομευτές του κινήματος και το κόμματος, διαγράφηκαν άμεσα από το κόμμα. Το σύνολο των μελών του κόμματος που εμπλεκόταν στο κίνημα των διοδίων, σχεδόν σε όλες τις επιτροπές, συντάχτηκε με την κομματική απόφαση. Η ολιγομελής ομάδα, η γνωστή οικογένεια ¨Παπαδοπούλου¨, με σχεδόν συνωμοτικό τρόπο, αλλά ανοιχτά και ξεκάθαρα στις ανακοινώσεις της μετατοπίστηκε όλο και πιο δεξιά, καλύπτοντας τη δεξιά της στροφή με επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους, επαφές με συνδικαλιστές και λαϊκές συνελεύσεις που γεννήθηκαν μετά το κίνημα των πλατειών, απαιτώντας την ηγεμονία παντού!!

Τα μέλη του ΕΕΚ συνέχισαν και συνεχίζουν τη πάλη μέσα στο κίνημα, μετά την υπέρβαση του κινήματος κατά των διοδίων, και ιδιαίτερα στις λαϊκές συνελεύσεις.

Όπως είχαμε προειδοποιήσει η πολιτική ομάδα, που κατοχύρωσε τα σήματα του κινήματος, έχει διολισθήσει όχι απλά σε μια δεξιά πολιτική για να «ξεβρωμίσει ο τόπος» από τα μιάσματα του ΕΕΚ, των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά κάθε οργανωμένου και πολιτικοποιημένου αγωνιστή. […]

Παρά τις υπαρκτές διαφωνίες μας με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής ΒΑ Αττικής και τον ΣΥΡΙΖΑ για τις μεθόδους πάλης μέσα στα κινήματα, τις οποίες παλεύουμε πολιτικά, οι τραμπούκοι δεν χωράνε σε καμιά περίπτωση μέσα στο κίνημα.

Γι αυτό πρέπει «αμεσοδημοκρατικά», να αποκλειστούν από όλες τις κινηματικές διαδικασίες και την επαφή τους με το εργατικό κίνημα.

 http://www.eek.gr/index.php/com/964-t-l-r

 

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ

Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα Διόδια καταγγέλλει το κόμμα που κατεβαίνει στις εκλογές με την επωνυμία «Κίνημα Δεν Πληρώνω»

Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα Διόδια καταγγέλλει το κόμμα που κατεβαίνει στις εκλογές με την επωνυμία «Κίνημα Δεν Πληρώνω» για την απόπειρα εκφοβισμού, με εξώδικο και τηλεφωνικές απειλές, σε μέλη του κινήματός μας χθες και με ξυλοδαρμούς, βία και βαρβαρότητες σήμερα στα διόδια των Αφιδνών.

Αφορμή η απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής να διαχωρίσουμε και να δημοσιοποιήσουμε τη θέση του κινήματός μας από το προαναφερόμενο κόμμα, που υπεξαίρεσε και καπηλεύτηκε τον τίτλο του κινήματος τόσων συλλογικοτήτων με δράσεις ανυπακοής πολλών χρόνων. Σήμερα, 1η Ιούνη 2012, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής μας επιχείρησαν να μοιράσουν προκήρυξη που περιείχε και διαφοροποίηση του Κινήματός μας (η προκήρυξη) από το καρτούν κόμματος που κατασκεύασαν. Τη στιγμή εκείνη δέχτηκαν επίθεση από μαυροντυμένους, εξαγριωμένους με στειλιάρια, “οπαδούς” του “κόμματος”, που δεν επέτρεψαν εν τέλει την παρέμβασή μας, δείχνοντας στην πράξη πως εννοούν τη δημοκρατία.
Οι μάσκες έπεσαν. Πρωτεργάτες με χυδαιολογίες, υβριστικές απειλές και προπηλακισμούς ήταν ο “ηγέτης” τους Βασίλης Παπαδόπουλος, η γυναίκα του και οι γιοι του.
Οι “άνθρωποι” είναι επικίνδυνοι. Η βία δεν λύνει προβλήματα. Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι όσοι εγκατέλειψαν τους κοινούς αγώνες δεν είναι σε θέση να εκφοβίσουν το Κίνημα. Τους αγνοούμε και συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα Διόδια – 01/06/2012 – απόπειρα εκφοβισμού μελών της Συντονιστικής Επιτροπής από μέλη του κόμματος «Κίνημα Δεν Πληρώνω»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 01/06/2012

Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα Διόδια καταγγέλλει το κόμμα που κατεβαίνει στις εκλογές με την επωνυμία «Κίνημα Δεν Πληρώνω» για την απόπειρα εκφοβισμού, με εξώδικο και τηλεφωνικές απειλές, σε μέλη του κινήματός μας χθες και με ξυλοδαρμούς, βία και βαρβαρότητες σήμερα στα διόδια των Αφιδνών.

Αφορμή η απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής να διαχωρίσουμε και να δημοσιοποιήσουμε τη θέση του κινήματός μας από το προαναφερόμενο κόμμα, που υπεξαίρεσε και καπηλεύτηκε τον τίτλο του κινήματος τόσων συλλογικοτήτων με δράσεις ανυπακοής πολλών χρόνων.

Σήμερα, 1η Ιούνη 2012, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής μας επιχείρησαν να μοιράσουν προκήρυξη που περιείχε και διαφοροποίηση του Κινήματός μας από το καρτούν κόμματος που κατασκεύασαν. Τη στιγμή εκείνη δέχτηκαν επίθεση από μαυροντυμένους, εξαγριωμένους με στειλιάρια, «οπαδούς» του «κόμματος», που δεν επέτρεψαν εν τέλει την παρέμβασή μας, δείχνοντας στην πράξη πως εννοούν τη δημοκρατία.

 

Οι μάσκες έπεσαν.

Πρωτεργάτες με χυδαιολογίες, υβριστικές απειλές και προπηλακισμούς ήταν ο «ηγέτης» τους Βασίλης Παπαδόπουλος, η γυναίκα του και οι γιοι του.

Οι «άνθρωποι» είναι επικίνδυνοι.

Η βία δεν λύνει προβλήματα. Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι όσοι εγκατέλειψαν τους κοινούς αγώνες δεν είναι σε θέση να εκφοβίσουν το Κίνημα. Τους αγνοούμε και συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

 

Παρακάτω, το βίντεο πριν τον ξυλοδαρμό μελών της Συντονιστικής Επιτροπής μας από μέλη του κόμματος «Κίνημα Δεν πληρώνω», οι οποίοι κρατούν στειλιάρια!

Στα μέλη της επιτροπής που επιχείρησαν να τραβήξουν βίντεο αργότερα επιφυλάχθηκε «ειδική μεταχείριση». με ξυλοδαρμό, βία και βαρβαρότητες.

http://diodiastopdt.blogspot.gr/2012/06/01062012.html

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥΣ ΤΟΥ OXIDIODIA.GR

Mπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, ή πολλούς για λίγο καιρό, αλλά όχι όλους για πολύ καιρό/ ο χρόνος της ολιγομελούς ομάδας του oxidiodia.gr (http://epitropesdiodiastop.blogspot.com) έχει τελειώσει!

Παρακολουθούμε εδώ και δύο χρόνια την κατιούσα και τυχοδιωκτική  πορεία μιας ολιγομελούς συλλογικότητας πολιτών που αντιτίθενται στην πληρωμή διοδίων να καπηλεύεται την απήχηση και τις δράσεις εκατοντάδων διαφορετικών συλλογικοτήτων και λαϊκών συνελεύσεων  σε όλη την Ελλάδα, χιλιάδων ανένταχτων αγωνιστών  που συναπαρτίζουν το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.  Με έκπληξη είδαμε ανακοίνωση αυτής της ομάδας ενάντια στα διόδια να καπηλεύεται εδώ και μήνες την δυναμική αυτού του κινήματος του οποίου αναπόσπαστο κομμάτι είμαστε κι εμείς (www.denplirono.info) και αρκετά συχνά να το προβοκάρει με τις πρακτικές της. Καταγγείλαμε  αυτές τις πρακτικές με συγκεκριμένες αναφορές: https://denplirono.wordpress.com/2011/11/29/%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8A%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BB%CE%AF%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB/.

Σήμερα 13/3/2012 με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από το ιστολόγιο τους  http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2012/03/blog-post_2079.html  και διαπιστώσαμε πέραν πάσης αμφιβολίας τον απίστευτο τυχοδιωκτισμό αυτής της ολιγομελούς ομάδας, που δεν έχει καμία απεύθυνση, σε όλη την Αττική και την Ελλάδα, πέραν της έδρας τους στην οδό Καυτατζόγλου 35 στα Πατήσια και της κατοικίας τους στις  Αφίδνες  Αττικής, την ανακοίνωση της ΚΑΘΟΔΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ πανελλαδικά ως Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!

Οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται. Όλοι οι άλλοι μπορούν να διαπιστώσουν τα προλεγόμενα επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα (http://epitropesdiodiastop.blogspot.com)  αυτής της μικρής ομάδας και παρακολουθώντας ιδιαίτερα τα εκατοντάδες βίντεο προσωπικής προβολής των ιδιοκτητών  της.  Θα διαπιστώσουν την αμετροέπεια, τον βοναπαρτισμό, τον τυχοδιωκτισμό και την απόλυτη απουσία πολιτικής σκέψης, επιχειρημάτων, διαλόγου και αμεσοδημοκρατικής λειτουργίας.

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ 

ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΛΟΓΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ

Τους καταγγέλλουμε δημόσια για την απόπειρα εξαργύρωσης των αγώνων και των δράσεων χιλιάδων αγωνιστών σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου αυτοί, οι μικροί, οι λίγοι, που έχουν καβαλήσει το καλάμι – ή ακόμα χειρότερα εκτελούν σχεδιασμούς άγνωστων μέχρι στιγμής κέντρων εξουσίας – να αποπειρώνται μέσω της καθόδου στις εκλογές την εξαργύρωση χρόνων αγώνων και θυσιών για λογαριασμό τους. Μαζί ευτελίζουν ένα μεγάλο κίνημα, προδίδουν αρχές και αξίες, αποδεικνύονται επικίνδυνοι τυχοδιώκτες και όχι μόνο. Πρέπει να τους ακυρώσουμε τώρα!

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες που συνταυτίστηκαν και ανέπτυξαν δράσεις στη λογική του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, τις λαϊκές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα που καθημερινά δίνουν αγώνες ενάντια στα χαράτσια, κάθε καλόπιστο και τίμιο αγωνιστή ενάντια στο μαύρο μέτωπο να τους καταδικάσει τώρα δημόσια, καθαρά και ξάστερα. Το κίνημα έχει τα αντανακλαστικά να αυτοπροστατευτεί , να απαξιώσει και να αποκλείσει αντίστοιχες πρακτικές, να καταδικάσει τους όψιμους μαυρογιαλούρους στην αφάνεια.

Προφανώς τα ερωτήματα συνεχίζουν να είναι πολλά. Αναγνωρίζουμε το μερίδιο της ευθύνης  που μας αναλογεί επειδή όλα αυτά τα χρόνια επιλέξαμε συνειδητά  να απέχουμε από αντιδικίες και καταγγελίες εκτιμώντας ότι αντίστοιχες συμπεριφορές δεν έχουν πολύ δρόμο και μέλλον στα κινήματα από τα κάτω.  Δεν θα σιωπήσουμε όμως περαιτέρω. Θα ξεδιπλώσουμε βήμα – βήμα το βίο και την πολιτεία αυτών που αποτόλμησαν να εκμεταλλευτούν τους αγώνες των πολλών και να τους εξαργυρώσουν στην κάλπη. Δεν τελειώσαμε σήμερα με αυτή την καταγγελία. Θα επανέλθουμε.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”

http://www.denplirono.info

https://denplirono.wordpress.com/2012/03/13/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%BC%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83/

ΔΕΝ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ!

TO ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΩΝ (http://epitropesdiodiastop.blogspot.com) άλλαξε ονομασία πολλές φορές, αντιγράφοντας και παραποιώντας χωρίς καμία αιδώ οτιδήποτε θεωρούσαν “πιασιάρικο” για τους σχεδιασμούς τους. Να εξαργυρώσουν τις δράσεις τους στις κάλπες.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΩΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ άλλαξαν στην πορεία και αναφέρονταν ως ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, άλλαξαν πάλι σε “ΚΙΝΗΜΑ” ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Μια ματιά στο ιστολόγιο τους http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/ (ευτυχώς το blogspot αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα, αυτό δεν μπορούν να το αλλάξουν) αρκεί για κάθε σκεπτόμενο επισκέπτη…

ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΩΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”, (https://denplirono.wordpress.com) έτσι συνεχίζουμε. Δεν εξαργυρώνουμε τους αγώνες στην κάλπη. Το κίνημα με όλα τα σύμβολα και τους επιθετικούς του προσδιορισμούς δεν ανήκει σε κανένα. Είναι αποτέλεσμα των αγώνων για την ανατροπή του σημερινού ανθρωποφάγου καπιταλιστικού συστήματος κι έτσι θα παραμείνει μέχρι τη νίκη! Ένα ζωντανό λαϊκό κίνημα της κοινωνίας από τα κάτω και για τους κάτω.

ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/search?updated-max=2012-03-14T14:44:00%2B02:00&max-results=50

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΚΑΛΠΗ-ΚΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΣΒΗΣΑΝ…

Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες του ευρύτερου κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ δεν αποτυπώνονται στα χαμηλά εκλογικά ποσοστά, αποτέλεσμα άγνοιας και παραπληροφόρησης,  που κατέγραψε η ολιγομελής ομάδα  που καπηλεύτηκε τον τίτλο, τα σύμβολα και τις δράσεις εκατοντάδων συλλογικοτήτων και χιλιάδων  συναγωνιστών προκειμένου να ικανοποιήσουν την προσωπική τους φιλοδοξία για είσοδο στη βουλή με μοναδική πολιτική τους θέση «το μοίρασμα της επιχορήγησης στο λαό». Δεν μας αφορά και δεν έχει καμία σχέση με το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.  Ένα Κάλπη-κο κίνημα δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποτυπώσει εκλογικά  τη μεγάλη απεύθυνση του πραγματικού λαϊκού κινήματος «Δεν Πληρώνω».

ΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΠΗ – ΚΟΥ «Κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΣ- ΨΗΦΟΘΗΡΕΣ

KALPIKO KINIMA

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω δηλώνει τον βαθύ προβληματισμό του για το απαράδεκτο ολίσθημα κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων της αριστεράς, του Συριζα και του Ανταρσυα, να συνασπίζονται σε μια λασπολογική-ψηφοθηρική βάση, όχι ενάντια στη χούντα των τραπεζιτών, στο μνημόνιο, την τρόικα και όλα αυτά που μας μαυρίζουν τη ζωή, αλλά ενάντια στο Κίνημα μας. (συνέχεια εδώ: http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2012/04/blog-post_2454.html)

O tempora! O mores! Σε απόλυτη μετάφραση: ω καιροί, ω ήθη.

ANTARSYAhttp://antarsya.gr/node/2467

 

Έχουν τα κινήματα ιδιοκτήτες;

copyright

Με θλίψη και αγανάκτηση μαζί παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό τον πόλεμο μεταξύ των δύο «κινημάτων» -κομμάτων «Κίνημα Δεν Πληρώνω» και «Κίνημα Δεν πληρώνω – Ενιαίο Μέτωπο» που αλληλοκατηγορούνται, αλληλοκαταγγέλλονται και διεκδικούν το καθένα για λογαριασμό του την ιδιοκτησία του επιθετικού προσδιορισμού και των αγώνων μιας προηγούμενης  χρονικής περιόδου, αγώνες στους οποίους συμμετείχαμε κι εμείς μαζί με χιλιάδες αγωνιζόμενους συμπολίτες από κοινού την περίοδο της ανάπτυξης αυτού του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» το 2009-2011. To πρώτο «κόμμα» συμμετείχε στις εκλογές του 2012 με στόχο την κεφαλαιοποίηση του αγώνα χιλιάδων συμπολιτών για την είσοδο του στη βουλή,  το δεύτερο νεοϊδρυθέν (κόμμα), διάσπαση του πρώτου.

Δυστυχώς η «κομψή» αντιπαράθεση «περί την ιδιοκτησία» που παρακολουθούμε από τα δύο οικογενειακά προσωποπαγή «κόμματα»  δεν έχει καμία σχέση με τα λαϊκά αριστερά κινήματα. Έχουν αντιληφθεί ότι ελαχιστοποιούν τη δυναμική και την απεύθυνση αυτού του ευρύτερου κινήματος που δεν τους ανήκει; Μπορούν να αντιληφθούν ότι το απαξιώνουν, το αποδυναμώνουν και τελικά εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα που διακηρύσσουν αμφότεροι οι δύο εμπλεκόμενοι ότι πολεμάνε;

Διαχωρίσαμε έγκαιρα τη θέση μας αποστασιοποιούμενοι από αυτές τις λογικές και τις πρακτικές. Καταγγείλαμε τους πρωταγωνιστές αυτού του κινηματικού – πολιτικού κατήφορου.  Επιμένουμε στη θέση μας ότι τα κινήματα δεν έχουν ιδιοκτήτες. Δεν έχουν Προέδρους/ γραμματείς/πολιτικά γραφεία, δεν επιδιώκουν τη δικαίωση στις κάλπες.

Το κίνημα «Δεν πληρώνω» ξεκίνησε και θα παραμείνει κίνημα από τα κάτω.

Αυτό το κίνημα αποτέλεσε μία πρωτόγνωρη συλλογικότητα ανυπακοής. Οι συλλογικότητες που ακολούθησαν γεννήθηκαν  από τα κάτω «ώριμα τέκνα της ανάγκης κι ώριμα τέκνα της οργής» ενάντια στη λογική των από τα πάνω «κινημάτων», «μετώπων» και συνεργασιών που δεν κατάφεραν ποτέ να επιδείξουν ανακλαστικά και αγωνιστικότητα αντίστοιχη του πρωτόγνωρου αυτού κινήματος ανυπακοής και αντίστασης στην ισοπέδωση των κοινωνικών δικαιωμάτων και αναγκών που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια.

Το λαϊκό κίνημα «Δεν πληρώνω» έφερε νέες ιδέες και πρακτικές στον καθημερινό συλλογικό αγώνα, βάζοντας απέναντι του όχι μόνο το πολιτικό προσωπικό του συστήματος (κυβέρνηση και καθεστωτικά κόμματα) αλλά και τους ίδιους τους πυλώνες αυτού του συστήματος . Μεγαλοεργολάβοι, βιομήχανοι, εφοπλιστές, ΕΕ και ΔΝΤ βρέθηκαν απέναντι στην καθημερινή πρακτική αντιπαράθεση με χιλιάδες πολίτες. Έφερε νέες «συνήθειες»  στην λειτουργία ενός κινήματος με τις ανοικτές συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά, με τις άμεσες δημοκρατικές διαδικασίες, με την δυνατότητα κάθε ανθρώπου που διεκδικεί και αγωνίζεται, όχι μόνο να λέει την γνώμη του αλλά και συνολικά να συνδιαμορφώνει το κίνημα. Ποτέ, όπως και σήμερα συλλογικότητες αγώνα δεν εκπροσωπήθηκαν από προέδρους, γραμματείς και πολιτικά γραφεία.

 

Καμία οργάνωση ή συλλογικότητα δεν εκπροσωπεί  αποκλειστικά ή ακόμη περισσότερο δεν έχει καμία ιδιοκτησία στην «πατρότητα» της ιδέας ή την εκπροσώπησή της. Η μονοπώληση από οποιονδήποτε της κινηματικής πραγματικότητας όσων εκφράστηκαν, εκφράζονται και παλεύουν σε αυτή την κατεύθυνση είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες που συνταυτίστηκαν και ανέπτυξαν δράσεις στη λογική και την κατεύθυνση του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, τις λαϊκές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα που καθημερινά σήμερα δίνουν αγώνες ενάντια στα χαράτσια, κάθε καλόπιστο και τίμιο αγωνιστή ενάντια στο μαύρο μέτωπο της μνημονιακής λαίλαπας να καταδικάσει τώρα δημόσια, καθαρά και ξάστερα, κάθε απόπειρα διαχείρισης αυτής της κινηματικής παρακαταθήκης των αγώνων όπως και κάθε απόπειρα αντιπροσώπευσης και ανάθεσης που επιδιώκει να μετατρέψει τους αγώνες των από τα κάτω σε κέρδη στις κάλπες για «συλλογικότητες», οργανώσεις, κόμματα, από τα πάνω.

Συνεχίζουμε κινηματικά  ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που απειλεί να μας ισοπεδώσει και επιδιώκοντας από τα κάτω την ανατροπή του χωρίς συμβιβασμούς, συμψηφισμούς, ιερατεία,  «αντιπροσώπους», μέτωπα από τα πάνω και αναθέσεις,  διεκδικώντας το σύνολο των αναγκών και των δικαιωμάτων μας τώρα!

 6/10/2014

Επιτροπές Αγώνα «Δεν πληρώνουμε την κρίση τους» /Μέτωπο αντίστασης και ανατροπής από τα κάτω για τους κάτω.

 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ /ΤΙ ΛΕΜΕ/ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ

Η ΚΡΙΣΗ

Τόσα χρόνια συσσώρευσης κερδών στους «έχοντες», τους «πάνω» οδήγησαν στην φτώχια και την δυστυχία τους «μη έχοντες», τους «κάτω». Τώρα όμως με το πλήρωμα του χρόνου, οι «κάτω» αδυνατούν να καταναλώσουν, δεν έχουν, τους τα πήραν όλα. Και το μοντέλο της εκμετάλλευσης και της κατανάλωσης μπήκε σε κρίση και τα ποσοστά κέρδους πέφτουν. Τους έχει πιάσει πανικός και επιτίθενται με τα ίδια όπλα . Η κατάσταση δεν διορθώνεται με την διεύρυνση της ίδιας συνταγής που μας έφτασε ως εδώ. H αποθέωση της λογικής του κέρδους και της εκμετάλλευσης, έχει οδηγήσει κράτος και εταιρίες να εμπορευματοποιούν το σύνολο της ζωής των ανθρώπων. Η όξυνση της κρίσης έχει δώσει νέα ώθηση σε αυτή την παράλογη διαδικασία με αποτέλεσμα να αναζητούν κέρδος σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Η εργασία, η μετακίνηση, η υγεία, η παιδεία, η διασκέδαση, οι ελεύθεροι χώροι, το περιβάλλον, η φύση γίνονται πεδία αποκομιδής κέρδους. Το κράτος αναλαμβάνοντας τον ρόλο του γενικού συντονιστή αυτή της προσπάθειας ιδιωτικοποιεί και παραδίδει προς εκμετάλλευση στους «ιδιώτες» όλη την δημόσια και κοινωνική περιουσία. Κυβέρνηση, καθεστωτικοί μηχανισμοί, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, θεσμοθετούν και υλοποιούν τις αντικοινωνικές εργασιακές σχέσεις που έχει ζήσει ο εργαζόμενος από την μεταπολίτευση και μετά.

 

 ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Το 97% των δανείων της χώρας κατέληξαν στους τοκογλύφους αφού πρόκειται για «εξυπηρέτηση» τόκων και πανωτοκίων παλαιότερων δανείων. ΜΟΝΟ το 3% χρηματοδότησε ελλείμματα του δημοσίου. Δεν δανείστηκε η χώρα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Οι μειώσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν ποτέ τις απαιτήσεις «των δανειστών» από τη χώρα μας. Δεν γίνονται γι’ αυτό το σκοπό. Στη λογική της ιδιωτικοποίησης των πάντων θα εξυπηρετήσουν μόνο την αύξηση της κερδοφορίας των ιδιωτών. Τα μέτρα της Κυβέρνησης – ΕΕ –ΔΝΤ εξυπηρετούν αποκλειστικά την εξασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

 

Οι αναζητούντες   «θετικές προτάσεις για έξοδο από την κρίση» καθιστούν με τις πρωτοβουλίες τους συνυπεύθυνους τους εργαζόμενους γι’ αυτήν. Ποια σχέση έχουν οι εργαζόμενοι με τις αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου; Καμία, εκτός του ότι το κεφάλαιο προκειμένου να αυξήσει μέσα στην κρίση (του) την κερδοφορία του προσπαθεί να επιβάλλει την συνυπευθυνότητα των εργαζόμενων και τους αφαιρεί εργατικά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα αυξάνοντας πάλι τα κέρδη του.

Οι έλληνες εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα χρέος. Δούλεψαν σκληρά τα τελευταία τριάντα χρόνια, υπέστησαν θυσίες, αμείβονταν με τα χαμηλότερα μεροκάματα σε όλη την Ευρώπη και εργάζονταν τις περισσότερες ώρες αντίστοιχα. Το χρέος ανήκει σε αυτούς που κέρδισαν στο χρηματιστήριο, που θησαύρισαν από τα έργα των ολυμπιακών αγώνων, που τσέπωσαν τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, αυτούς που πήραν τα έργα και τις μίζες της Ζήμενς και των πολεμικών δαπανών. Το χρέος ανήκει στις τράπεζες, τις πολυεθνικές, ελληνικές και ξένες, τους «εθνικούς» εργολάβους και το πολιτικό τους προσωπικό που αποτέλεσαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.

 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ

 Είμαστε όλοι εμείς που λέμε ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ. Είμαστε όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι η σημερινή κατάσταση δεν διορθώνεται. Δεν παζαρεύουμε, δεν συμβιβαζόμαστε. Θέλουμε τη ζωή μας πίσω, θέλουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία που ο καθένας από εμάς θα παράγει ανάλογα με τις δυνατότητες του και θα απολαμβάνει σύμφωνα με τις ανάγκες του. Αρνούμαστε το μοντέλο της εκμετάλλευσης και της κατανάλωσης. Επιδιώκουμε μια κοινωνική ζωή σε αρμονία με τη φύση κι όχι ενάντιά της. Θεωρούμε την αστικοποίηση εχθρό της αυτάρκειας και της ανεξαρτησίας κάθε κοινωνίας. Πιστεύουμε ότι εμείς από «τα κάτω» μπορούμε να παράγουμε πολιτική. Δεν χρειαζόμαστε «φωτισμένες ηγεσίες», αυτόκλητους «σωτήρες» και έτοιμες συνταγές.

 

Είμαστε όλοι εμείς που προσπαθούμε μέσα από Ανεξάρτητες Συνελεύσεις και κινήσεις να συναθροιστούμε, να δημιουργήσουμε συλλογικότητες που αντισταθούν νικηφόρα και θα ανατρέψουν την σημερινή τάξη πραγμάτων. Για να αποφασίζουμε και να δρούμε εμείς για μας. Για τα όλα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

 

Είμαστε εμείς που λέμε ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ. Είμαστε όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι η σημερινή κρίση δεν διορθώνεται. Δεν αναθέτουμε, δεν περιμένουμε σωτήρες.Δεν παζαρεύουμε, δεν συμβιβαζόμαστε. Διεκδικούμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία που ο καθένας από εμάς θα παράγει ανάλογα με τις δυνατότητες του και θα απολαμβάνει σύμφωνα με τις ανάγκες του.  Αρνούμαστε το  μοντέλο της εκμετάλλευσης και της κατανάλωσης. Επιδιώκουμε μια κοινωνική ζωή σε αρμονία με τη φύση κι όχι ενάντια της. Πιστεύουμε ότι εμείς από «τα κάτω» μπορούμε να παράγουμε πολιτική. Δεν χρειαζόμαστε  «φωτισμένες ηγεσίες», αυτόκλητους «σωτήρες», διαχειριστές και έτοιμες συνταγές από τα πάνω, εκτιμώντας ότι αυτό αποτελεί τη μοναδική και αναγκαία προϋπόθεση για την κοινωνική μας απελευθέρωση.

www.denplirono.wordpress.com

 

4 Σχόλια

  1. Γιατί ρε παιδιά αφου οι διαδικασιες και οι αποφάσεις παίρνονται αμεσοδημοκρατικά!!!!

    Μου αρέσει!

  2. […] ξέμεινε από βενζίνη,  ίσως έχουμε συνεργασία με την ομάδα που ισχυρίζεται  ότι εκπροσωπεί το σύνολο  των […]

    Μου αρέσει!

  3. […] denplirono Share this:mysatelite_catch the whisperEmailPrintFacebookTwitterLike this:LikeBe the first to like […]

    Μου αρέσει!

  4. […] ξέμεινε από βενζίνη,  ίσως έχουμε συνεργασία με την ομάδα που ισχυρίζεται  ότι εκπροσωπεί το σύνολο  των […]

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

  • Ημερολόγιο

    • Μαΐου 2024
      Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
       12345
      6789101112
      13141516171819
      20212223242526
      2728293031  
  • Αναζήτηση