ΑΚΟΥ ΜΕ: ΣΟΥ ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟ ΛΑΚΚΟ!


tristomo– Σκέψου ο αδελφός σου ν’ αρχίσει ξαφνικά ν’ ακούει φωνές εξωγήινων, να τον “κυνηγάει” η CIA και να ναι έντρομος, απλησίαστος, αγριεμένος σαν πληγωμένο αγρίμι.

– Σκέψου ο φίλος σου να κλείνεται στον εαυτό του, να βυθίζεται όλο και περισσότερο σε μια βασανιστική κατάθλιψη, να σκέπτεται διαρκώς την αυτοκτονία και να νοιώθεις αμήχανος κι ανήμπορος μπροστά στην επικείμενη απώλειά του.

– Σκέψου ο γιός σου να πνίγεται στο αλκοόλ ή την ηρωίνη και να φτάνεις να σηκώνεις τα χέρια ψηλά.

Εμείς, οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζουμε εκατοντάδες τέτοιες περιπτώσεις κάθε χρόνο, είτε με νοσηλεία είτε στα Εξωτερικά Ιατρεία και τις άλλες εξωτερικές υπηρεσίες και ως επί το πλείστον καταφέρνουμε να ξαναφέρουμε πίσω τον αδελφό σου, το φίλο σου, το γιό σου. Με υπεράνθρωπες προσπάθειες μια και φτύνουμε αίμα για να βγουν οι βάρδιες, τόσο λίγοι μείναμε που μετά βίας βλέπουμε Κυριακές και σκόλες. Και με αμοιβές “χαρτζηλίκι”. Και τώρα η κυβέρνηση αποφάσισε οτι το νοσοκομείο περισσεύει και ότι πρέπει να κλείσει. Οπως και το Λοιμωδών, το Αφροδιοσιολογικό και το Παναγία τη συνεισφορά των οποίων στην υγεία τη δική σου και των δικών σου δε χρειάζεται να σου την πούμε εμείς, την ξέρεις!

– Σκέψου να σπάσεις -χτύπα ξύλο- το πόδι σου και να πρέπει να πληρώσεις ένα μηνιάτικο (αν εργάζεσαι) για να μη μείνεις ανάπηρος. Γιατί ο λογιστής πραγματογνώμων που βάζει μπάστακα το Υπουργείο Υγείας κρίνει οτι το δικό σου κάταγμα είναι που ξεχειλίζει τον προϋπολογισμό…

– Σκέψου το παιδί σου που δε θα μάθει ούτε μουσική ούτε εικαστικά/καλλιτεχνικά επειδή κάποιοι τα θεωρούν περιττά. Θέλεις το παιδί σου μορφωμένο ή απλώς “εκπαιδευμένο”; (Ξέρεις, και τα λαμπραντόρ εκπαιδεύονται”)

– Σκέψου την κόρη σου να θέλει να γίνει νοσηλεύτρια ή κομμώτρια και να πρέπει να χρυσοπληρώσεις τις σπουδές της γιατί ξαφνικά αποφάσισαν να τις αφήσουν στα χέρια αετονύχηδων.

– Σκέψου τον ανήμπορο γεράκο που μένει μόνος στο απέναντι διαμέρισμα και η Βοήθεια στο Σπίτι (Δημοτική υπηρεσία) του χτυπά κάθε μέρα την πόρτα, του κάνει τα ψώνια, νοιάζεται γι αυτόν! Κι όμως την κλείνουν!

– Σκέψου το ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙΣ να στο πουλάνε αετονύχηδες! Κι όμως, το δίνουν σε αετονύχηδες να στο πουλάνε! Τους εμπιστεύεσαι;

Θεσσαλονικιέ, Θεσσαλονικιά, δεν είναι αυτός ο κόσμος που θέλεις! Ομως αυτόν τον κόσμο χτίζουν για σένα! Μην τους αφήνεις! Τα Δημόσια Αγαθά είναι δικά σου, όχι των Δημοσίων Λειτουργών που παρουσιάζουν σαν τάχα μου κηφήνες! Φροντίδα υγείας, πρόνοια, παιδεία είναι ανάγκες και δικαιώματα, όχι πολυτέλεια!

Σωματείο Εργαζομένων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

1 σχόλιο

  1. Reblogged this on ΝΕΑ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΟ ΦΕΛΛΟΥ.

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε