Οι αγώνες και η αλληλεγγύη απέτρεψαν κατάσχεση σπιτιού άνεργου


EPITROPIAGONAKIFISIASΓια συνολικό χρέος 2.790,87 ευρώ πλέον προσαυξήσεων, η μοναδική κατοικία συμπολίτη μας, άνεργου εδώ και χρόνια, άπορου σύμφωνα με βεβαίωση του Δήμου, μπήκε σε πρόγραμμα πλειστηριασμού για την Τετάρτη 24 Απριλίου.  Μετά από συνδυασμένη παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς και άλλων συμπολιτών μας την προηγούμενη Πέμπτη 18/4 (κινητοποίηση στην εφορία Κηφισιάς και σχετικές παραστάσεις), η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με διαβεβαιώσεις που δόθηκαν έχει αποτραπεί, και το σπίτι του άπορου και άνεργου συμπολίτη μας εξαιρέθηκε από τον πίνακα του πλειστηριασμού.

Το θέμα όμως δεν σταματάει εκεί. Στις παρεμβάσεις μας προς τα αρμόδια τμήματα της εφορίας, οι υπάλληλοι μας πληροφόρησαν πώς τέτοια και ανάλογα μέτρα λαμβάνονται για κάθε οφειλέτη που χρωστά πάνω από 300 ευρώ. Για τα μικρότερα ποσά, ναι μεν δεν προχωρούν σε κατασχέσεις σπιτιών, αλλά σε άλλα μέτρα όπως κατάσχεση μισθών συντάξεων, τυχόν ενοικίων, τραπεζικών λογαριασμών κλπ.
Η πολιτική της κοινωνικής εξόντωσης από την κυβέρνηση και τους προστάτες της ΕΕ και ΔΝΤ, η πολιτική του πλιάτσικου της δημόσιας περιουσίας (εδώ φτιάχνονται άλλοι πίνακες πλειστηριασμών με εξευτελιστικές τιμές ξεπουλήματος) συνεχίζεται αμείωτα.
Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς καλεί τους πολίτες της περιοχής μας  να επικοινωνούν μαζί της για κάθε τέτοιο ή ανάλογο ζήτημα στην εφορία, στη ΔΕΗ ή όπου αλλού, και κυρίως να βρεθούν κοντά της στον αγώνα και τις προσπάθειες αντίστασης στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων, να οργανώσουμε ένα δίκτυο πληροφόρησης αλληλεγγύης αντιστάσεων στα μέτρα που οδηγούν στην κοινωνική εξαθλίωση.
Αν αυτοί πορεύονται με βάση την διάδοση του φόβου, την εξατομίκευση, την υποταγή, την ιδέα «κάτσε στ’ αβγά σου, τίποτα δεν γίνεται», εμείς χωρίς να είμαστε «Ρομπέν των Δασών», ξέρουμε πως άλλος δρόμος δεν υπάρχει από την αντίσταση, την ενότητα, την αλληλεγγύη, το μαζικό αγώνα, και έχουμε δει πώς ο δρόμος αυτός έχει και μπορεί να έχει αποτελέσματα. Μέχρι να καταφέρουμε να ανατρέψουμε αυτούς και την πολιτική τους.

Νέα συγκέντρωση – διαμαρτυρία στην εφορία Κηφισιάς προγραμματίζεται από τη Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς την Πέμπτη 25 Απρίλη στις 9 το πρωί.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η εφορία παρά όσα αναφέρονται παραπάνω έστειλε στο πινάκιο των πλειστηριασμών το σπίτι του άνεργου. Σήμερα Τετάρτη 24/4 – 4μ.μ. στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου έχουν στόχο να εκπλειστηριάσουν το σπίτι, αλλά ηα αλληλεγγύ μας θα το αποτρέψει! ΘΑΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ! – ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

https://denplirono.wordpress.com/2013/04/24/%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B3%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B7-%CE%B5%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B2%CE%B3%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%86/

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s