ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ


887180ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΟΙ «ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ» ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ, ΣΑΠΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ. ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ
Από τη μια μεριά η κυβέρνηση επιχειρεί να οικοδομήσει ένα προφίλ συνεννόησης με την τουρκική αστική τάξη που βασίζεται στην υπογραφή οικονομικών συμφωνιών και στην συνεργασία σε θέματα «τρομοκρατίας», ως περιτύλιγμα του μυστικού διαλόγου που διεξάγουν υπό την υψηλή επίβλεψη των ΗΠΑ και της Ε.Ε., με επίδικο τον συμβιβασμό σε Αιγαίο – Ανατολική Μεσόγειο και την συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων.
Από την άλλη μεριά όμως προβάλλεται εκ νέου ο «Εξ Ανατολάς Κίνδυνος», η «Τουρκική Επιθετικότητα» στο Αιγαίο και ο Επεκτατισμός σε βάρος της Κύπρου, προκειμένου να δικαιολογηθούν στον λαό μας που στενάζει κάτω από τους αβάστακτους φόρους, την ανεργία και τις περικοπές, οι νέοι εξοπλισμοί και η αποδοχή των μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων, που μεταφράζονται σε χρυσοφόρα συμβόλαια για την επισκευή-συντήρηση-ανταλλακτικά-πυρομαχικά τους και την εκπαίδευση των πληρωμάτων.

Έτσι λοιπόν, ενώ οι στρατιωτικοί τρώνε συσσίτια στις μονάδες και απειλούνται με διώξεις γιατί διεκδικούν τα δικαιώματα τους , οι συνάδελφοι φαντάροι έχουν φορτωθεί το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης και ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος μας αρνείται ακόμη και τις δωρεάν καταστάσεις επιβίβασης, υποχρεώνοντας μας να πληρώσουμε ακόμη και το  κόστος μετακίνησης, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αποδεικνύει ότι Λεφτά Υπάρχουν. 
Φυσικά δεν υπάρχουν λεφτά για τους εργάτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που η κυβέρνηση, ο Σάφα και οι συμφωνίες του πρώην ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλου με τη γερμανική εταιρεία και κυβέρνηση υποχρέωσαν να εργάζονται εκ περιτροπής μια (1) φορά τη βδομάδα, αλλά για την προμήθεια Οπλικών Συστημάτων.
Θυμίζουμε ότι αναλύοντας την περίπτωση της Κύπρου είχαμε διευκρινίσει από την πρώτη στιγμή ότι ο ντόρος που γίνεται για τα ενεργειακά της κοιτάσματα χρησιμοποιείται  για τους προπαγανδιστικούς σκοπούς, με την συμφωνία  ολόκληρου του αστικού κατεστημένου. Σε καμιά περίπτωση δε θα βελτιώσει την ζωή του πολίτη. Αντίθετα ο κόσμος της εργασίας θα υποχρεωθεί σε νέες θυσίες για αγορά όπλων και θα απαιτήσουν την αντιδραστική αναδιάρθρωση των ενόπλων Δυνάμεων με ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εφέδρων και πρόσληψη  χιλιάδων Μισθοφόρων. Θα τους επιβληθούν συμμαχίες με το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ και τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ενώ ήδη έχει ανοίξει η συζήτηση για την είσοδο της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Και τελικά θα του φέρουν και τα Μνημόνια αλλά και το κούρεμα των καταθέσεων του.
Δυστυχώς, την πεπατημένη των Χριστόφια-Αναστασιάδη ακολουθεί και η ελληνική κυβέρνηση, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της Ναζιστικής Ακροδεξιάς. Τώρα αρχίζουν να στέλνουν στον εργαζόμενο λαό μας το λογαριασμό της ΑΟΖ και των ιμπεριαλιστικών τους βλέψεων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η αρχή έγινε με το μούφα δανεισμό-αγορά των πανάκριβων γαλλικών φρεγατών FREMM και τα παζάρια μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Ελλήνων εμπόρων όπλων που εκπροσωπούν αμερικανικά και γαλλικά συμφέροντα για τη προμήθεια μεταχειρισμένων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας. Πρόσφατα, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την υλοποίηση διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ για την προμήθεια ανταλλακτικών που αφορούν τα επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache και τα μεταφορικά ελικόπτερα CH-47 Chinook, με τα οποία επιχειρούν οι μονάδες της 1ης Ταξιαρχίας Στρατού (1 ΤΑΞΑΣ) του Ελληνικού Στρατού.
Η αξία της συγκεκριμένης διακρατικής σύμβασης (LOA) ανέρχεται σε περίπου 8 εκατ. ευρώ! Οι πόροι για τη χρηματοδότηση του διακρατικού προγράμματος εξευρέθηκαν από την ίδια πηγή που χρηματοδότησε και τη μεταφορά των τεθωρακισμένων οχημάτων M113 από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα. Από αδιάθετα υπόλοιπα παλαιότερων διακρατικών συμφωνιών με τις ΗΠΑ που παρέμειναν «λιμνάζοντα» στους σχετικούς λογαριασμούς.
Έτσι ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος απαντά στους φαντάρους και στους γονείς μας που δεν μπορούν να κατανοήσουν πως είναι δυνατόν να κινδυνεύει η υγεία μας στις μονάδες αφού καθαριστικά και γάντια δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα, οι μερίδες φαγητού είναι απαράδεκτες από άποψη ποσότητας και ποιότητας, ενώ μας υποχρεώνουν να αγοράσουμε ακόμη και το εθνόσημο της στολής, λιώνοντας μας βέβαια στην πολεμική εκπαίδευση, στη παρέλαση και την εθνικιστική προπαγάνδα. Με επικεφαλής αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που έχουν απολέσει εδώ  και καιρό το δικαίωμα να μεγαλώσουν αξιοπρεπώς τα παιδιά τους, χωρίς να λείπουν και αυτοί που ψάχνουν μέσα στους κάδους σκουπιδιών ή παρακαλούν την Εκκλησία για ένα πιάτο φαγητό.

Όμως εμείς πρέπει να είμαστε χαρούμενοι σύμφωνα με τα μιλιταριστικά και εθνικιστικά μέσα, σύμφωνα με τον Παναγιωτόπουλο, τον ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκο και τη φασιστική Χρυσή Αυγή. Όπως χαρούμενοι είναι οι εφοπλιστές που εξασφάλισαν τα συμβόλαια για τη θαλάσσια μεταφορά των τεθωρακισμένων οχημάτων M113 που έχουν παραχωρηθεί δωρεάν από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ.
Τα παιδιά λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία αλλά οι εφοπλιστές τσεπώνουν τα 5 εκατ. ευρώ!
Αλήθεια, τι έχει να μας πει ο πρώην ΥΕΘΑ και νυν ΥΠΕΞ Δ.Αβραμόπουλος που υπόσχονταν ότι θα πείσει τους εφοπλιστές να συμβάλλουν στην «εθνική προσπάθεια» και να μεταφέρουν δωρεάν τα τεθωρακισμένα από τις ΗΠΑ; Οι εφοπλιστές δεν έχουν εθνικά αισθήματα, αλλά μόνο ταξικά συμφέροντα;
Πρόκειται για 225 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) Μ113Α2, 145 τεθωρακισμένα – οχήματα σταθμοί διοίκησης M577A2 και 106 τεθωρακισμένα οχήματα – φορείς αντιαρματικών όπλων Μ901Α2 ImprovedTOWVehicle (ITV). Επιπρόσθετα αυτών, το ΓΕΣ έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον για την απόκτηση ως δωρεάν παραχώρησης, τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς φορτίου Μ548 (αρχικά είχαν εντοπιστεί προς διάθεση 57 οχήματα του τύπου) και ομάδας υποστήριξης πυρός M981 FIST-V (οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για 80 οχήματα του τύπου).
Και ενώ το μιλιταριστικό defencepoint πανηγυρίζει για τα αμερικανικά τεθωρακισμένα, ένα άλλο μιλιταριστικό μέσο κλαίει τη μοίρα του γιατί ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος δεν δίνει άλλα 5-6 εκατ. ευρώ για να κουβαλήσει και τα 400 σαπάκια απεμπλουτισμένου ουρανίου, τα γνωστά πλέον M1A1 Abrams, που το κόστος συντήρησης κλπ. υπολογίζεται για το καθένα στα 500.000 ευρώ!
Ας δούμε όμως πως κρίνει το «Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr» , που σημειωτέον έχει με νύχια και με δόντια υπερασπιστεί την προμήθεια των ρωσικών BMP-αξίας 2 δις ευρώ και συμμετοχής στην παραγωγή του Μυτιληναίου της ΜΕΤΚΑ-, την παραπάνω προμήθεια:

«Έτσι με τα ίδια λεφτά που θα ερχόντουσαν τα Μ1Α1 (κάπου 5-6 εκατ. ευρώ) θα παραλάβουμε τελικά απαρχαιωμένα υλικά, περισσότερο για να καλύψουν τρύπες στα ήδη απαρχαιωμένα συστήματα που υπηρετούν στον ΕΣ. ΄Έτσι θα μεταφερθούν από τις μάντρες του αμερικανικού Στρατού τα παραπάνω οχήματα σε μια δωρεά χαμηλής επιχειρησιακής αξίας (πλην των Μ577Α2) που αφορά κυρίως τον κανιβαλισμό τους και την αξιοποίησή τους ως στοκ ανταλλακτικών».

Ένα άλλο μιλιταριστικό μέσο, το STRATEGY REPORT ήρθε να καθησυχάσει και να επιχειρήσει να διώξει την αγωνία από τους προπαγανδιστές των Μ1Α1 Abrams, γράφοντας τα εξής:

ll

Η εισαγωγή ενός νέου οπλικού συστήματος προαπαιτεί την κάλυψη σειράς παραμέτρων, όπως η συντήρηση, η εκπαίδευση και τα πυρομαχικά.

Δύο σενάρια για τα Μ1Α1 Abrams.
«Το πρώτο, απαισιόδοξο, σενάριο είναι λοιπόν η παραπομπή του όλου θέματος στις ελληνικές καλένδες με την ηγεσία του Υπουργείου να επωμίζεται το πολιτικό κόστος και να καλείται να δικαιολογήσει την απόρριψη της σχετικής εισήγησης του ΓΕΣ. Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της δωρεάν παραχώρησης των 400 αρμάτων μάχης M1A1 Abrams, πραγματικής αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, προκάλεσε σφοδρές και πρωτοφανείς αντιδράσεις από δύο πολιτικά κόμματα, ομάδες συμφερόντων που λυμαίνονται το χώρο των αμυντικών προμηθειών, αντιμιλιταριστικούς κύκλους, μη κυβερνητικές οργανώσεις, Ευρωπαίους βουλευτές και ξένα ΜΜΕ! Το δεύτερο, αισιόδοξο και μάλλον πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι ότι βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την αμερικανική πλευρά για την κάλυψη όλων των παραμέτρων που προκαλεί η εισαγωγή ενός νέου οπλικού συστήματος όπως η ικανότητα γενικής επισκευής και συντήρησης, τα πυρομαχικά και η παροχή εκπαίδευσης. Πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Παρόν της Κυριακής ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΓΕΣ και των υπηρεσιών που χειρίζονται τις διαδικασίες Στρατιωτικών Πωλήσεων Εξωτερικού (FMS) για την “αξιοποίηση” (βλέπε ενεργοποίηση) των αρμάτων μάχης από την ΕΛΒΟ, η ευόδωση των οποίων είναι καθοριστικής σημασίας ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος με παραλαβή οπλικών συστημάτων χωρίς πυρομαχικά ή κρίσιμα υποσυστήματα ή αδυναμία εφοδιαστικής υποστήριξης.

Δ

Διαφάνεια του Εκτελεστικού Γραφείου Προγραμμάτων (PEO) του Αμερικανικού Στρατού που αποτιμά σε $15 εκατ. την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών εκπαίδευσης για 400 άρματα μάχης Abrams μέσω διαδικασίας FMS. Tα FMS καταβάλλονται σταδιακά σε βάθος χρόνου, χωρίς επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Σημειώνεται ότι ο ΕΣ προσανατολίζεται στην απόκτηση 400 αρμάτων μάχης M1A1 Abrams, εκ των οποίων περί τα 100 θα χρησιμοποιούν για τη δημιουργία αποθέματος ανταλλακτικών».

εμεις απαιτουμε ουτε ένα ευρω για εξοπλισμουσ-να καλυφθουν αμεσα οι τεραστιεσ κοινωνικεσ αναγκεσ
κανενασ νεοσ μισθοφοροσ. καμια συμμετοχη σε ιμεπριαλσιτικεσ αποστολεσ των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΡΑ από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε.-ΟΝΕ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s