Νέα πρόταση σοκ της τρόικας: στο σφυρί 100.000 σπίτια!


Νέα πρόταση σοκ της τρόικας: Να βγούν άμεσα στο σφυρί 100.000 σπίτια που έχουν ανεξόφλητα δάνεια ζήτησαν επίσημα οι τροικανοί και οι τραπεζίτες τρίβουν τα χέρια τους απο ικανοποίηση. Ετοιμάζονται για ένα νέο μεγάλο φαγοπότι. 100.000 οικογένειες θα δούν τα σπίτια τους να εκπλειστηριάζονται σε εξευτελιστικές τιμές απο τις αρχές του 2013 συμπαρασύροντας προς τα κάτω συνολικά και τις τιμές ακινήτων, προκειμένου να ξεπουληθούν μπροστά στη κρίση και την αβάσταχτη φορολόγηση χιλιάδες ακίνητα περνώντας στα χέρια εταιριών real estate.  Η νέα αυτή πρόταση, μέρος των σχεδιασμών πλήρους φτωχοποίησης της κοινωνίας δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδιασμού των τελευταίων χρόνων. Παράλληλα οι τραπεζίτες σχεδιάζουν με νέα «ευέλικτα» δάνεια να μετατρέψουν χιλιάδες μικροιδιοκτήτες σε ενοικιαστές εφ’ όρου ζωής. Έτσι το αύριο που προετοιμάζουν αφαιρεί κάθε σταθερά, κάθε σιγουριά, ακόμα και  το «ένα κεραμίδι πάνω απο το κεφάλι μας» που αποτελούσε για χρόνια μια ελάχιστη ασφάλεια για κάθε εργαζόμενο.  Εκατοντάδες χιλιάδες θα προστεθούν στη μακριά λίστα των αστέγων, εκμεταλλεύσιμοι, αδύναμοι, έρμαια στις προθέσεις και τις διαθέσεις των αρπακτικών της αγοράς.

Ήδη η αποστολή των πρώτων εκκαθαριστικών,  του ΕΤΑΚ 2009 και των μεταγενέστερων ετών που θα ακολουθήσουν τους ερχόμενους μήνες έχουν φέρει σε πλήρη απόγνωση λόγω αδυναμίας πληρωμής χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες  χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και άνεργους. Νέοι πλειστηριασμοί έχουν ανακοινωθεί και γι’ αυτή την κατηγορία πολιτών απο τις εφορίες.

Τι θα κάνουμε; Θα συνεχίσουμε να τους παρακολουθούμε «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένοντας, ίσως, κάποιο θάμα»; . Θα σηκώσουμε τα χέρια ψηλά; Ή θα πολεμήσουμε για να κρατήσουμε όσα μας ανήκουν και να επανακατακτήσουμε όσα μέχρι σήμερα μας πήραν; Θα παρακολουθούμε σαστισμένοι ή αδιάφοροι να παίρνουν το σπίτι του γείτονα μέχρι να έρθει η σειρά μας;

Ήρθε η ώρα να τους σταματήσουμε! ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ. Όλοι στους δρόμους για να τους ανατρέψουμε. Ή αυτοί ή εμείς!

Οι Επιτροπές Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ξεκινήσαμε απο πέρυσι να σταματάμε πλειστηριασμούς ακινήτων. Καλούμε κάθε άλλη συλλογικότητα να σχεδιάσει και να ανακοινώσει αντίστοιχες δράσεις . Να στείλλουμε το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κανένας πλειστηριασμός, κανένα σπίτι δεν θα πέσει στα χέρια των τοκογλύφων ή του κράτους των τοκογλύφων.

Καλούμε τους μικροϊδιοκτήτες που αντιμετωπίζουν το κίνδυνο να χάσουν το σπίτι τους να επικοινωνήσουν μαζί μας για να σχεδιάσουμε συλλογικά δράσεις απέναντι στον αρμαγεδώνα της φτωχοποίησης που έρχεται. Κανείς δεν είναι μόνος του, όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε.

http://www.denplirono.info

3 Σχόλια

  1. Reblogged this on ΝΕΑ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΟ ΦΕΛΛΟΥ.

    Μου αρέσει!

  2. […] Fuentes: https://denplirono.wordpress.com/, https://athens.indymedia.org/. […]

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε