Παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο αγροτών στα διόδια Νεστάνης


agrotes_mploka_1Την σκυτάλη των κινητοποιήσεων, μετά τις μαζικές κινητοποίησες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, παίρνουν σήμερα οι αγρότες της Πελοπονήσσου.

Ραντεβού» στα διόδια της Νεστάνης στην Τρίπολη (εθνική οδός Αθήνας – Καλαμάτας) έχουν δώσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι τα ανεξάρτητα μπλόκα και οι φορείς Πελοποννήσου καλώντας σε παμπελοποννησιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης.

Όπως δηλώνουν οι συντονιστικές επιτροπές, οι αγρότες αγωνίζονται για να παραμείνουν στη γη τους, για να παράγουν και να επιβιώνουν με αξιοπρέπεια. Παράλληλα, τα μπλόκα παραμένουν στη θέση τους και ενδυναμώνονται συνεχώς, ενώ βγαίνουν και νέα μπλόκα έως την τελική δικαίωση των αγροτοκτηνοτρόφων.

Στα βασικά αιτήματα των ανεξάρτητων μπλόκων και φορέων Πελοποννήσου περιλαμβάνονται τα εξής:

– Άμεση απόσυρση του νέου φορολογικού νόμου που εφαρμόζεται από 1-1-2014 και άμεση συζήτηση για τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου δίκαιου και λειτουργικού με εφαρμογή του από το 2015.

– Παρεμβάσεις στο κόστος παραγωγής, ώστε να καταστούν ανταγωνιστικά τα προϊόντα.

– Κατάργηση του χαρατσιού που επιβλήθηκε στα αγροτεμάχια και στους βοσκοτόπους.

– «Πάγωμα» των χρεών των αγροτών και των κτηνοτρόφων για τρία χρόνια και τη χρηματοδότησή τους με χαμηλά επιτόκια και πάγωμα των πλειστηριασμών για 5 χρόνια.

– Να μην περάσει η διεύρυνση της ζωής του φρέσκου-νωπού γάλακτος από τις 5 ημέρες που είναι σήμερα στις 7 με 10 ημέρες, όπως και η παραγωγή γιαουρτιού από σκόνη γάλακτος, γιατί όπως επισημαίνουν, αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο για την κτηνοτροφία όσο και για τους καταναλωτές.

Να σημειωθεί πως οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας αποφάσισαν την Πέμπτη, μετά από ένα μήνα κινητοποίησης, να αποχωρήσουν, δίνοντας ωστόσο νέο ραντεβού στον εορτασμό του Κιλελέρ στις 9 Μαρτίου, με συλλαλητήριο που διοργανώνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή.

Όπως ανακοίνωσαν, «μετά από ένα μήνα στους δρόμους φεύγουμε από το μπλόκο με το κεφάλι ψηλά. Περήφανοι για τον αγώνα που δώσαμε κι αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την πάλη, με άλλες μορφές, για τους ίδιους στόχους».

http://www.alterthess.gr

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s