Βλέπουμε τον Τομπούλογλου και χάνουμε το …. δάσος


miza-300x225Του Γ. Γ.
Στον καπιταλισμό τα μεγαλύτερα σκάνδαλα γίνονται «νόμιμα». Ας πούμε ότι ενώ πέρασε εντελώς απαρατήρητη η αποκάλυψη από το έγκυρο ειδησεογραφικό πρακτορείο EU Observer ότι απ’ την σκληρή φορολογική αφαίμαξη του ελληνικού λαού μόνο το 2012 κατέληξαν σε τσέπες «ειδικών συμβούλων» της τρόικας 635 ολόκληρα εκατομμύρια, τώρα όλοι έπεσαν να κατασπαράξουν το στέλεχος και πολιτευτή της Ν.Δ, Χάρη Τομπούλογλου, για κάποιες χιλιάδες ευρώ που ζήτησε για μίζα. Εδώ κολλάει γάντι η λαϊκή ρήση: «Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος»

Ο τύπος έχοντας μπει στο πνεύμα της κυβέρνησης του «success story» είπε το αυτονόητο για ανθρώπους του φυράματος του: «Δεν είμαι εγώ μαλάκας να κονομάνε όλοι από δουλειές κι εγώ να μην παίρνω μία αυτή την εποχή». Γνωρίζει πολύ καλά πώς δουλεύει το αστικό κράτος και είπε να το εκμεταλλευτεί.
Του διέφυγε προφανώς ότι το πολιτικό σύστημα κάποιες φορές έχει ανάγκη να δημιουργήσει στον κόσμο την ψευδαίσθηση ότι έχει μηχανισμούς αυτοκάθαρσης και δεν διστάζει να θυσιάσει και «δικά του παιδιά».

Την υπόθεση με την σύλληψη μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο βίντεο που παραθέτουμε και προσέξτε μια λεπτομέρεια. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή στην αστυνομία αυτή η περίπτωση, ακούμε στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, ενημερώθηκε ο Δένδιας και ο πρωθυπουργός. Τι δουλειά είχαν οι μπάτσοι να ενημερώσουν για μια τέτοια ποινική υπόθεση τον πολιτικό τους προϊστάμενο υπουργό και αυτός προφανώς να ενημερώσει τον ίδιο τον πρωθυπουργό; Η απάντηση φανταζόμαστε είναι αυτονόητη.

Από κει και πέρα όμως προκύπτει και ένα άλλο ζήτημα που πέρασε εντελώς απαρατήρητο. Από μόνο του δεν είναι σκάνδαλο ένα νοσοκομείο να κάνει καμπάνια για την παιδική παχυσαρκία και την υγιεινή διατροφή; Κι αν για μια «μικροδουλειά» αξίας 190.000 ευρώ η ταρίφα της μίζας είναι 25.000 γιατί κάποιοι παραξενεύτηκαν με τα ποσά που παντελώνιασε ο Κάντας που μάλιστα νταλαβερίστηκε με εξοπλιστικά προγράμματα αξίας δισεκατομμυρίων;

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/12/blog-post_4732.html

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε