Μεθοδεύουν κατάργηση του κλάδου των οδηγών ασθενοφόρων – καραδοκούν οι ιδιώτες


ΕΚΑΒΑν μέχρι σήμερα βλέπατε διαφημιστικες κάρτες για ιδιωτικά ασθενοφόρα, να διανέμονται μέσα στα νοσοκομεία, τώρα φαίνεται ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να το κάνει καθεστώς. Αυτό προκύπτει από την καταγγελία του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο ο «Άγιος Σάββας».
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους:

«Ο σύλλογος εργαζομένων Γ.Α..Ν.Α. του Αγίου Σάββα καταγγέλλει την FAST TRUCK κινητικότητα – διαθεσιμότητα – απόλυση των συναδέλφων μας , πέντε στο σύνολο ειδικότητας οδηγών που ζητήθηκαν από το Νοσοκομείο τα ονόματα τους και σύμφωνα με το (ΦΕΚ 2893/Β΄) και την υπ’ αριθμ.4/2013 ανακοίνωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης .

Όπως όλες οι αποφάσεις και ενέργειες των κυβερνήσεων μέχρι τώρα , ούτε η φημολογούμενη κατάργηση του κλάδου των οδηγών και οδηγών ασθενοφόρων στα νοσοκομεία και η διαθεσιμότητα –κινητικότητά τους στο ΕΚΑΒ είναι αθώα. (Άραγε πόσοι από αυτούς έχουν περάσει την ανάλογη εκπαίδευση –πιστοποίηση για να ανταποκριθούν στο νέο τους ρόλο και να μην απολυθούν; )
Το ΕΚΑΒ έχει ανάγκη 150 εργαζόμενους και σε κινητικότητα βγαίνουν 1300 οδηγοί . Εκτίμησή μας είναι ότι η κατάργηση του κλάδου των οδηγών εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο περάσματος υπηρεσιών των νοσοκομείων στη λεγόμενη ιδιωτική πρωτοβουλία. Όπως έγινε με τη φύλαξη ,την καθαριότητα, τα πλυντήρια, τη σίτιση… .
Περιμένουν στη γωνιά οι ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων να υποδεχθούν το δώρο που τους ετοιμάζει ο Υπουργός Υγείας και η συγκυβέρνηση, καθώς με την κατάργηση της εν λόγω ειδικότητας δημιουργείται τεράστιο κενό στις διακομιδές ασθενών (που δεν αναλαμβάνει το ΕΚΑΒ) , στις μεταφορές αίματος, στις μεταφορές ασθενών στα σπίτια τους μετά από νοσηλεία κλπ. .
Σκεφτείτε τι μπάχαλο θα επικρατήσει στο Νοσοκομείο μας όταν οι λειτουργίες του μετά τις συγχωνεύσεις με το ΙΚΑ λαμβάνουν χώρα σε τέσσερα απομακρυσμένα κτίρια. Αυτοί που γι άλλη μια φορά θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη θα είναι οι πολίτες για να εξασφαλίσουν την ασφαλή μεταφορά του δικού τους ανθρώπου».
http://www.ertopen.com

1 σχόλιο

  1. Reblogged this on Oxtapus *beta.

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s