Λεφτά υπάρχουν (Έχει ο Άδωνις)


2skitso-3-thumb-largeΑυγουστιάτικη Αθήνα. Άδειοι δρόμοι, γεμάτοι κάδοι. Με ανθρώπους που ψάχνουν μέσα σε αυτούς. Κρίση.

Η κρατική μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μειώνεται καθώς οι ομάδες αυτές διογκώνονται. Οι αναξιοπαθούντες πολλαπλασιάζονται και τα κονδύλια για τη φροντίδα τους περικόπτονται. Αλίμονο αν πάθεις κάτι σε αυτή τη χώρα και χρειαστεί να νοσηλευτείς, ενώ αν είσαι ας πούμε οροθετικός ή καρκινοπαθής πρέπει να υπάρχει θεός, να τον έχεις μπάρμπα και μετά να έχεις και ένα βύσμα κάπου στο υπουργείο υγείας μπας και ζήσεις μερικά χρόνια παραπάνω.

Υπάρχει ελπίδα όμως. Υπάρχουν λεφτά. Στη χώρα όπου η κατά κεφαλήν δαπάνη για την υγεία είναι πια η χαμηλότερη όλων των χωρών της ευρωζώνης  το υπουργείο υγείας της προκηρύσσει εν μέσω θερινής ραστώνης ανοιχτό διαγωνισμό ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για: Φάρμακα; Ιατρικό εξοπλισμό; Μονάδες περίθαλψης; Αμοιβές ιατρών; Όχι. Για υπηρεσίες επικοινωνίας. Ναι καλά διαβάζεις αγαπημένε follower, φίλε, εχθρέ, σύντροφε, συνάδελφε. 1,2 εκατομμύρια ευρουλάκια για υπηρεσίες επικοινωνίας.

ypygeias

Σύμφωνα με τα πληροφοριακά δελτία του Υπ. Υγείας (τα οποία μπορείτε να βρείτε εδω) χρειάζεται λέει να προωθηθεί το “εθνικό αναπτυξιακό όραμα” και οι 5 άξονές του.

ypygeias2

Βέβαια ο δρόμος για την προώθηση του “εθνικού αναπτυξιακού οράματος” περνάει από τα ΜΜΕ και ειδικά τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα. Θα μοιραστούν το 40% του κονδυλίου ώστε να μας επικοινωνήσουν τι καλά που τα πάει ο Άδωνις και το υπουργείο του στις… μεταρρυθμίσεις.

ypygeias3

Τα παραπάνω τα παραθέτω για όσους κακεντρεχείς μιλούν για ανεπάρκεια κονδυλίων, αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, μπαρουφολογία και διαχείριση των δημοσίων θεμάτων με όρους επικοινωνίας. Ψέμματα είναι όλα και σας τα λένε οι αριστεροκομμουνιστοαναρχοάπλυτοι για να σας πάρουν στο τέλος το σπίτι. Η αλήθεια είναι πως λεφτά υπάρχουν και πως εσείς όλοι είστε οι γκρινιάρηδες και ο Άδωνις έχει λεφτά να σας δώσει και εσείς δεν τα παίρνετε.

Στην τελική ανοίχτε μια διαφημιστική, ένα πιαρατζίδικο γραφείο, κάτι βρε αδερφέ να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό να διεκδικήσετε τη δουλειά. Είπαμε, λεφτά υπάρχουν.

http://ypoptomousi.wordpress.com

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε