ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τα γεγονότα στη ΔΕΗ Καλλιθέας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ /ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26/11/2011

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης των τραπεζών –Ε.Ε –ΔΝΤ  να κλιμακώσουν την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους  θα χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορη τακτική, του εμφυλίου συμπεριλαμβανομένου, αρκεί να εξυπηρετηθούν οι σχεδιασμοί και οι επιδιώξεις τους.

Εχθές Παρασκευή 25/11 μια διαμαρτυρία των Επιτροπών κατοίκων πολιτών και εργαζομένων  στη ΔΕΗ Καλλιθέας ενάντια στo χαράτσι για τα σπίτια, (http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/www.oxidiodia.gr) επιβεβαιώνει περίτρανα τις εκτιμήσεις μας.  Η οργή και η αγανάκτηση όσων συμμετείχαν στην κινητοποίηση και η ένταση που δημιουργήθηκε μέσα στο κατ/μα της ΔΕΗ, εξυπηρέτησε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Παρείχε  την ευκαιρία στις δυνάμεις καταστολής να παρέμβουν, υπερασπιζόμενοι υποτίθεται την «έννομη τάξη», να ξυλοκοπήσουν ανελέητα  τους διαμαρτυρόμενους και να οδηγήσουν στα δικαστήρια εννέα αγωνιστές συμπολίτες μας που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία.

Τα καθεστωτικά και κρατικοδίαιτα  ΜΜΕ δεν έχασαν την ευκαιρία να επιτεθούν στο λαϊκό κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, στηρίζοντας την πολιτική των αφεντικών τους. Η άρνηση πληρωμής των χαρατσιών αποτελεί κόκκινο πανί για τους καθεστωτικούς ταύρους. Μαζί δεν έχασαν την ευκαιρία όσοι έχουν θορυβηθεί από την ανάπτυξη αυτού του κινήματος αντίστασης και ανατροπής να υπερθεματίσουν τα δέοντα.

Η οργάνωση των εργαζόμενων από τα κάτω και η ανάπτυξη των αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών στη δομή και τη λειτουργία των κινημάτων και κάθε επιτροπής που συγκροτείται θα ισχυροποιήσει τη δυναμική τους και θα συμβάλλει στην συντεταγμένη  πάλη και αποτελεσματικότητα τους. Εάν αυτό δεν γίνει άμεσα κατορθωτό οδηγούμαστε στη λογική του «όλοι εναντίον όλων», εξυπηρετώντας τους σχεδιασμούς της υποταγής μας.

Οι Επιτροπές Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ  (www.denplirono.info) στηρίζουν τις διεκδικήσεις κάθε λαϊκής εργατικής συλλογικότητας. Στόχος μας είναι το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα και η τάξη που το στηρίζει. Οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από το πολιτικό ή συνδικαλιστικό στρατόπεδο που έχουν συνταχθεί σήμερα, είναι οι ταξικοί μας σύντροφοι και συναγωνιστές στους αγώνες που έρχονται. Πορευόμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους, από τα κάτω, και για τους κάτω.

Zητάμε την άμεση απελευθέρωση των συμπολιτών μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να στηρίξουν τα κινήματα που είναι δικά τους αντί της αντιπαράθεσης και οποιασδήποτε συντεχνιακής λογικής.

26/11/2011

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε