«Η σκληρή λιτότητα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα»


Με μια παρέμβαση  – έκπληξη η Ύπατη Αρμοστεία  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ  ουσιαστικά … “επιτίθεται” στο νέο  πακέτο μέτρων λιτότητας που έχουν δρομολογηθεί για την επίλυση της κρίσης χρέους της χώρας μας, τονίζοντας πως ενέχει τον κίνδυνο παραβίασης των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα  με τους ειδικούς του Οργανισμού “η εφαρμογή του δεύτερου πακέτου λιτότητας και δομικών μεταρρυθμίσεων, το οποίο συμπεριλαμβάνει την πλήρη ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων και περιουσιακών στοιχείων, είναι πιθανό να έχει σοβαρές επιπτώσεις στις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες και ως εκ τούτου και στα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων, ιδιαίτερα των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, όπως οι φτωχοί, οι ηλικιωμένοι, οι άνεργοι και τα άτομα με αναπηρίες” … Και εστιάζουν ιδίως στην απρόσκοπτη παροχή του “αναφαίρετου δικαιώματος για τροφή, νερό, αλλά και στέγαση και εργασία”, το οποίο κατά την εκτίμηση των “σοφών” του ΟΗΕ, υπονομεύεται από την εφαρμογή των νέων μέτρων λιτότητας.
Η έκθεση καταλήγει  απευθύνοντας μια έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση “να επιτύχει μια ισορροπία  μεταξύ των μέτρων λιτότητας και  της εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

1 σχόλιο

 1. Δεν ξέρω, φιλεύσπλαχνο ακούγεται εκ μέρους του ΟΗΕ αλλά είναι να τους πιστεύει κανείς? Όταν μπούκαραν οι φονιάδες του κλίντον στη Σερβία ο ΟΗΕ έκανε τη μούμια. Και να σου ‘βροχή τα απεμπλουτισμένα ουράνια μπάς και εν τέλει απαλλαχθούμε από μερικούς τόνους ογκώδη πυρηνικά απόβλητα. Και νά’σου οι τομαχώκ στην πρεσβεία της Κίνας «κατα λάθος! »

  Όταν πάλι οι σατανάδες του μπούς μπήκαν και συνέτριψαν το Ιράκ με αφορμή τα άφαντα Όπλα Μαζικής Καταστροφής τη στιγμή που οι επενδυτές πόνταραν τρελλά λεφτά στη MC Donnel Douglas και τα λοιπά εργοστάσια όπλων μαζικής καταστροφής ο ΟΗΕ ασχολούνταν με το άν φοράνε προφυλακτικό στη Γκάνα και έτρωγε πόπ κόρν βλέποντας live βομβαρδισμούς «αναμέσω του Τίγρη και του Ευφράτη.
  Παρα ταύτα, τους φονιάδες της Σερβίας, τους προσήγαγαν στο «Φιάσκο (ή αλλιώς δικαστήριο) της Χάγης». 2 μέτρα και 2 σταθμά? μήπως 100 μέτρα και 100 σταθμά?
  Δυστυχώς και ο ΟΗΕ, ενώ θα μπορούσε να είναι ένας ισχυρός διεθνής θεσμός εν τέλει μοιάζει να είναι μέρος του πολιτικού θιάσου του 21ου αιώνα.

  Μπάς και το θέτουν έτσι ώστε στο τέλος να μας πούνε «αφού λοιπόν έλληνες έχετε να φάτε φρυγανιές, έχετε ο καθένας από 5 αλλαξιές σορτσάκια, δουλεύετε 10ωρα με υπερωρία για 150Ευρώ (μεταμνημονιακή εποχή) είστε λοιπόν καλά και μή γκρινιάζετε γιατί θα έρθει το ΝΑΤΟ να σας ισοπεδώσει?»
  Δέν ξέρω, με τόσα που γίνονται καλό είναι να φυλαγόμαστε. Από αυτά που ξέρω ο ΟΗΕ βοηθάει ένα έθνος αφότου φτάσει στην έσχατη εξαθλίωση.
  Λύκοι με προβιά αμνού. Επίσημοι καλεσμένοι του παγκόσμιου θεάτρου της αδικίας. Εμένα έτσι μου φαίνεται.

  Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s