Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»


Με συμμετοχή πολλών μελών των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ, πολιτών που κατήγγειλαν  την αυθαιρεσία της Τροχαίας στις εθνικές οδούς και την Αττική ιδιαίτερα και με την παρουσία εκπροσώπων από τα ΜΜΕ δόθηκε χθές 13/4 η έκτακτη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» στην αίθουσα του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

Ανακοινώθηκε η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας που διαχειρίζεται την Αττική Οδό,  όσο και κατά του διοικητή της Τροχαίας Αττικής Οδού για ηθική αυτουργία, του μεν πρώτου στην άρνηση έκδοσης πιστωτικών σημειωμάτων και κατά του δευτέρου για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος των υπαλλήλων της τροχαίας που αυθαίρετα επιβάλλουν πρόστιμα και αφαιρούν διπλώματα και πινακίδες στους οδηγούς που δηλώνουν αδυναμία πληρωμής και όχι άρνηση, προκειμένου να εφαρμόζουν την διάταξη/ντροπολογία Ρέππα του Κ.Ο.Κ.

Θα κατατεθεί επίσης μήνυση και αγωγή κατά του βουλευτή της Κυβέρνησης Μαγκούφη για τον σοβαρό τραυματισμό μέλους του ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ στο σταθμό διοδίων του Μώλου.

Τα μέλη των Επιτροπών αναφέρθηκαν στα γεγονότα των πρόσφατων συλλήψεων συναγωνιστών, που αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση και καταστροφή δημοσίων εγγράφων. Αναφερόμαστε στη δράση των Επιτροπών Αγώνα την προηγούμενη Κυριακή στο Α.Τ Κιάτου όπου οργανώθηκε έκτακτη συγκέντρωση και διαμαρτυρία για παράνομη επιβολή διοικητικών μέτρων και προστίμων σε οδηγούς που είχαν ζητήσει πιστωτικά σημειώματα και δεν τους δόθηκαν.  Η παράσταση διαμαρτυρία υπήρξε επιτυχής αφού ο διοικητής του τμήματος δέχθηκε τις ενστάσεις μας. Την επομένη όμως κάποιοι κυβερνητικοί εγκέφαλοι σκέφτηκαν ότι το περιστατικό προσφέρονταν για επικοινωνιακό αντιπερισπασμό στα γεγονότα που πρωταγωνίστησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαγκούφης και έστησαν την ιστορία, χωρίς επιτυχία από όσα διαδραματίστηκαν στη συνέχεια.

Ανακοινώθηκε τέλος η απόφαση των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» να οργανώσουμε τον Μάη την 1η ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ προκειμένου να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τα πολιτικά πλαίσια του κινήματος, να δημοσιοποιήσουμε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ και να συμφωνήσουμε το ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  μας. Η διαδικασία θα συνεχιστεί με περιφερειακές συνδιασκέψεις σε όλη την Ελλάδα και θα ολοκληρωθεί με την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ το Φθινόπωρο του 2011.

2 Σχόλια

 1. Θα δούμε video από την συνέντευξη;

  Μου αρέσει!

 2. Εκπομπή: Διόδια… όταν η μπάρα πέφτει στα κεφάλια μας

  http://www.koutipandoras.gr/?p=4999

  [δειτε το VIDEO ]

  Οδηγοί αρνούνται να πληρώσουν και σηκώνουν τις μπάρες των διοδίων.
  Η αυθόρμητη έκφραση διαμαρτυρίας μετατρέπεται σε κίνημα και το «δεν πληρώνω διόδια», εξαπλώνεται πολύ γρήγορα. Μπορεί να φταίει η οικονομική κρίση, μπορεί κάποιοι πραγματικά να βρίσκουν την ευκαιρία μέσα από την μαζικοποίηση της άρνησης πληρωμών να μην πληρώνουν. Στη βάση όμως αυτού του κινήματος υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν που διεκδικούν όχι να μην πληρώνουν κάποια ευρώ, αλλά το δικαίωμά τους ως έλληνες πολίτες.
  Υποστηρίζουν πως το 2007 η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε προκλητικές συμβάσεις υπερ ιδιωτικών εταιρειών, με τις οποίες παρέδωσε τους ελληνικούς δρόμους σε ιδιώτες. Υποστηρίζουν πως οι έλληνες επί δεκαετίες πληρώνουν φόρους για δρόμους που δεν έγιναν ποτέ. Που όχι μόνο έχουν λακκούβες, αλλά αποτελούν και μια μεγάλη τρύπα που καλύπτει σκάνδαλα.

  Ένα καλά οργανωμένο κίνημα με πολύ ισχυρή νομική επιχειρηματολογία, βρίσκεται αυτή την εποχή ανάμεσα σε μια σκληρή διαπραγμάτευση που υπάρχει ανάμεσα στο υπουργείο και τις εταιρείες διοδίων για το μέλλον.

  Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s