Τι γίνεται αλήθεια στις Σκουριές;


315889_539918952703369_856190578_n«αυτοί που σπέρνουν ανέμους θα θερίσουν θύελλες»

Εδώ και χρόνια επιχειρείται το μεγαλύτερο οικολογικό έγκλημα των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα. Ένα ολόκληρο βουνό, περισσότερα από 300.000 στρ. δάσους ξεπουλήθηκε σε εγχώριους και διεθνείς  χρυσοθήρες (ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ – EL DORADO). Εγκαταστάθηκε ιδιωτικός στρατός κατοχής, εκατοντάδες μηχανήματα που κατασπαράσσουν τη χλωρίδα και τη πανίδα της περιοχής, χημικά της εξόρυξης που δηλητηριάζουν τον υδροφόρο ορίζοντα ολόκληρης  της Χαλκιδικής, χιλιάδες όμηροι στις διαθέσεις της εταιρίας και υποψήφιοι να τους θερίσει ο καρκίνος στο μέλλον. Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας προετοιμάζουν.

Μπροστά στην απίστευτη καταστροφή του μέλλοντος μας είναι άκαιρο και αποπροσανατολιστικό, γιατί είναι αυταπόδεικτο,  να αναφερθούμε στο τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο της συμφωνίας που ωχριά μπροστά σε όλα τα μικρά και μεγάλα Βατοπέδια των τελευταίων δεκαετιών. Έχουν γραφτεί πολλά και όποιος ψάχνει βρίσκει.

Μήνες τώρα η αδιάκοπη αντίσταση των κατοίκων, οι συγκρούσεις, τα δακρυγόνα, τα χημικά, οι τραυματισμοί, οι συλλήψεις και οι διώξεις του κράτους των εργολάβων δεν βρίσκουν χώρο στα πρωτοσέλιδα και τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας.  Το ξεχείλισμα της οργής και το κάψιμο των μηχανικών τεράτων που διαλύουν το βουνό και καταστρέφουν ζωές έγιναν πρωτοσέλιδο, τροφοδότησαν τα  αντιτρομοκρατικά κηρύγματα  και τα ουρλιαχτά των λύκων κάθε μνημόνιου και αντιλαϊκής πολιτικής. Άδραξαν  την ευκαιρία να τρομάξουν τα «πρόβατα» μη «ξεστρατίσουν» και αντιληφθούν τη δύναμη τους.

Οι μέρες όμως της αφθονίας τους είναι μετρημένες. ‘Έσπειραν ανέμους θα θερίσουν θύελλες. Αύριο διαδηλώνουμε και για τις Σκουριές. Διαδηλώνουμε για όλες της χαμένες ζωές στο μολώχ του κέρδους. Διαδηλώνουμε γιατί ξέρουμε ότι όλοι εμείς έχουμε τη δύναμη και το δίκιο. Αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστε και θα  νικήσουμε. Όλοι στους δρόμους για την ελευθερία!

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε