λαική συνέλευση Μαρουσιού: Χαριστικό παζάρι την Τετάρτη 23/6


Το Μαρούσι ξύπνησε!

Ο λαός του Αμαρουσίου χαιρετίζει τη Λαϊκή Συνέλευση του Συντάγματος και τις Λαϊκές Συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το Μνημόνιο που είναι το επιστέγασμα της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων του Πασοκ και της ΝΔ έχει τσακίσει το λαϊκό εισόδημα και έχει οδηγήσει σε ύφεση μακράς διαρκείας την χώρα.Εμείς ξεσηκωνόμαστε για να τσακίσουμε αυτούς. Εμείς που αποκαλούμαστε «αγανακτισμένοι» ,μέσα από τις Λαϊκές Συνελεύσεις και δράσεις μας θα γίνουμε συνειδητοποιημένοι και αποφασισμένοι. Στο πλαίσιο αυτό η Συνέλευση του λαού του Αμαρουσίου παλεύει για να διαδώσει το μήνυμα ξεσηκωμού και στις γειτονιές. Στον κόσμο που παραπληροφορείται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ ,αντιτείνουμε την λαϊκή αντιπληροφόρηση μέσω των νέων τεχνολογιών. Σκοπός μας είναι να ακουστεί σε αυτή τη Συνέλευση η φωνή των εργαζομένων ,των νέων ,των ανέργων ντόπιων και μεταναστών και με ψηφίσματα που θα διαμορφώνονται αμεσοδημοκρατικά θα παλεύουμε τα αιτήματά μας μέσα στην κοινωνία.

  • ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
  • ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΛΑΟ
  • ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

 

Ως Λ.Σ. Αμαρουσίου στόχος μας είναι να συζητάμε εκτός από τα προβλήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής και τα προβλήματα της περιοχής μας ,ώστε καταλήγοντας σε συγκεκριμένα αιτήματα να παλεύουμε για αυτά στις γειτονιές μας.

Καλούμε σε συμμετοχή στη συνέλευση και όσους αγωνιστές των βορείων προαστείων δεν έχουν στην περιοχή τους Λ.Σ.

 

 

Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας

Αυτοοργάνωση-Αλληλεγγύη-Ανατροπή

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Πρακτικά 4ης Λαϊκής Συνέλευσης Αμαρουσίου. 18/06.

Θεματολογία

  • Συζήτηση επί της πολιτικής συγκυρίας- εξελίξεις. Πώς θα δράσουμε εν αναμονή του μεσοπρόθεσμου.

                          ΥΠΕΡ

  • Εξελίξεις σε τοπικό επίπεδο. Τοπικά ζητήματα.

                          ΥΠΕΡ

  • Περιεχόμενο και αυτο-προσδιορισμός της συνέλευσης. Σχέση με το Σύνταγμα. Περαιτέρω συζήτηση αιτημάτων.

                          ΥΠΕΡ

  • Συζήτηση για το πολιτειακό σύστημα.

                          ΥΠΕΡ

  • Σχεδιασμός κοινής συνέλευσης ή κοινής εκδήλωσης (με οικονομολόγους/ συνταγματολόγους) με τις υπόλοιπες τοπικές συνελεύσεις των Βορείων Προαστείων.

                          ΥΠΕΡ

  • Δημιουργία ομάδων υλοποίησης και δημιουργία blog συνέλευσης Αμαρουσίου.

                          ΥΠΕΡ

 

Τοποθετήσεις ανα θέμα

 

–          Τοποθέτηση ομάδας επικοινωνίας της συνέλευσης Ν. Ηρακλείου. Έχει δημιουργήσει blog και e-mail της συνέλευσης Ν.Ηρακλείου. Η συνέλευση έχει αποφασίσει την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα την Κυριακή 19/06, την Τρίτη 22/06 και την ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου.

 

1. Συζήτηση επί της πολιτικής συγκυρίας- εξελίξεις. Πώς θα δράσουμε εν αναμονή του μεσοπρόθεσμου.

 

–          Μετα τις τελευταίες μέρες και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν, βλέπουμε μια κυβέρνηση σε πανικό και υπό κατάρρευση, λόγω της πίεσης του κινήματος. Στόχοι πρέπει να είναι να πέσει η κυβέρνηση και συνολικά η πολιτική που εκπροσωπεί. Ως προς το χρέος, να μην αναγνωριστεί-διαγραφή του. Να δοθεί έμφαση σε δράσεις σε μέρες- ορόσημα: στήριξη πανευρωπαϊκής μέρας κινητοποίησης (19/06), κινητοποίηση τη μέρα ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή (21/06), την μέρα ευρωπαϊκής συνόδου (23/06) (Γιάννης).

–          Να συμπεριληφθεί στο ήδη υπάρχον κείμενο η καταδίκη της κατασταλτικής βίας της αστυνομίας την Τετάρτη. Έχουν υπάρξει και στο παρελθόν αιτήματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε αλλά μπορούμε να τα επαναφέρουμε (συμπερίληψη αιτημάτων πρoηγούμενων κινημάτων), όπως, για την συγκεκριμένη περίπτωση, η διάλυση της ομάδας των ΜΑΤ, αφοπλισμός, όχι στα χημικά κτλ. Χαιρετισμός στον κόσμο που παρέμεινε στην πλατεία και άντεξε (Θέμος).

–          Μας προλαβαίνουν οι εξελίξεις. Κατεύθυνση σε άμεση δράση λόγω συγκυρίας. Να μεταφέρουμε παντού όσα έγιναν την Τετάρτη. Ανάγκες αμυντικής προετοιμασίας στο Σύνταγμα. Κοινοποίηση πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης, γνωστοποίηση συγκεντρώσεων (Βαγγέλης).

–          Είναι επείγουσες οι δράσεις για να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο. Επείγον και το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων (παράθεση στοιχείων για τις ιδιωτικοποιήσεις) (Γιώργος).

–          Απολογισμός Τετάρτης 15/06: Έγινε το αντίστροφο από αυτό που αναμενόταν. Ο απλός κόσμος καθόταν στο Σύνταγμα, περιφρουρούσε, δεν έτρεξε να φύγει παρα την καταστολή και τα χημικά (Μάνος).

–          Θετικός ο απολογισμός για την Τετάρτη 15/06. Αυτοπεποίθηση στον κόσμο. Δυναμικότητα και παρεμβάσεις για την Τρίτη 21/06 και τη 48ωρη απεργία που έρχεται (Θάνος).

–          Είναι πολύ σημαντικό να δρούμε ειρηνικά. Δεν ήταν όλα τα επεισόδια της Τετάρτης προβοκάτσια από την Αστυνομία. Πρόταση για περιφρούρηση συγκεκριμένου σημείου στο Σύνταγμα ως λαϊκή συνέλευση Αμαρουσίου (Μάρθα).

–          Να μην χάνουμε την εμπιστοσύνη στο διπλανό μας. Κοινή εναντίωση προς το κράτος.

–          Καταδίκη της βίας, αλλά όχι σε περίπτωση που χρησιμοποιείται αμυντικά (Γιώργος).

–          Ενάντια στη βία της αστυνομίας. Σημαντικό που παραμένει ο κόσμος και να παραμένει ο κόσμος παρα την καταστολή.

 

2. Εξελίξεις σε τοπικό επίπεδο. Τοπικά ζητήματα.

 

–          Πχ. κινήσεις για άυξηση δρομολογίων των κόκκινων λεωφορείων. Παρέμβαση σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ώστε να διαβαστεί το ψήφισμα της συνέλευσης (Γιώργος).

 

3. Περιεχόμενο και αυτο-προσδιορισμός της συνέλευσης. Σχέση με το Σύνταγμα. Περαιτέρω συζήτηση αιτημάτων.

 

–          Καλό θα ήταν να επικεντρωθεί η συνέλευση στην συζήτηση σε πρώτη φάση και μετά από εκτενή διαβούλευση να περάσουμε και σε δράσεις (Μάρθα).

–          Το κίνητρο για να βρισκόμαστε εδώ είναι η οικονομική και κοινωνική κατάντια της χώρας. Πρέπει να κάνουμε μια διάκριση ανάμεσα στους βουλευτές που είναι διεφθαρμένοι, που κυβέρνησαν και έχουν ευθύνη και αυτών που δεν έχουν. Υπάρχουν λίγοι αξιότιμοι. Η αποπληρωμή του χρέους είναι αδύνατη και επομένως, υπάρχει ανάγκη «κουρέματος». Το μεσοπρόθεσμο στοχοποιεί συγκεκριμένα στα χαμηλά και μεσαία στρώματα προς όφελος των τραπεζιτών και της υψηλής κοινωνικο-οικονομικής τάξης.

–          Υπάρχει η έννοια του απεχθούς χρέους, που έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις. Άρνηση πληρωμής του απεχθούς χρέους (Κοσμάς).

–          Σύστημα που δημιουργεί κρίσεις. Να υπάρχει σύνδεση με το Σύνταγμα, αλλά με αυτονομία της συνέλευσης Αμαρουσίου- να μπορεί να πάρει αποφάσεις και πιο προωθημένες και μη σύμφωνες με το Σύνταγμα (Θέμος).

–          Είναι αλληλένδετη η αλλαγή των κοινωνικών και των οικονομικών σχέσεων. Επομένως, πρέπει να αναφερθούμε και στην κατάργηση της ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής. Το αποτέλεσμα της εργασίας να το καρπωνόμαστε οι ίδιοι (Δαμιανός).

–          Δεν φτιάχνουν τα πρόσωπα τις καταστάσεις, αλλά οι καταστάσεις τα πρόσωπα. Το πρόβλημα έγκειται στο σύστημα, στην εξουσία, στην ιεραρχία. Πρέπει να καταργηθούν οι ιεραρχικές σχέσεις. Δεν υπάρχει ανάγκη αντιπροσώπευσης. Ισότητα και Ελευθερία. Σ’ο,τι αφορά την ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και τα δημόσια αγαθα, στόχος είναι η κοινωνικοποίηση, εννοώντας την αυτοδιαχείρισή τους. Ενάντια στην ιδιωτικοποίησή τους, να λειτουργούν από όλη την κοινωνία για όλη την κοινωνία. Αδιαμεσολάβητες διαδικασίες εντός των γειτονιών, για την κάλυψη των τοπικών αναγκών (Θανάσης).

–          Να υπάρχει μια ισορροπία συζήτησης-δράσεων-αποφάσεων. Ούτε να γίνουμε λέσχη συζήτησης, ούτε να επικεντρωθούμε μόνο στις δράσεις. Η άμεση δημοκρατία είναι ζητούμενο ιστορικά σε περιόδους ξεσηκωμού του λαού. Αυτοδιαχείριση στους δημόσιους οργανισμούς από τους ίδιους τους εργαζόμενους- εργατικά δικαιώματα. Συντονισμός γενικών συνελεύσεων γειτονιών με έλεγχο από τη βάση. Ανάγκη επέκτασης σε χώρους εργασίας (Γιώργος).

–          Να αναφερθούμε στις σχέσεις των μέσων παραγωγής με τους εργαζόμενους. Παγκόσμια αλλαγή οικονομικού συστήματος. Να συνειδητοποιήσουμε το γιατί και πώς έχουμε βρεθεί εδώ. Πρόκεται για μια παγκόσμια καπιταλιστική κρίση. Συνολική άρνηση του χρέους, άρνηση οποιασδήποτε αναδιάρθρωσης. Άρνηση των μέτρων και οποιασδήποτε αναδιαπραγμάτευσης. Σημαντικό είναι να πείσουμε τον κόσμο να μην πληρώνει για τις δημόσιες υπηρεσίες τίποτα. Απεργία όχι προσωρινή, αλλά επ’αόριστον. Οι ομάδες εργασίας και όλοι όσοι συμμετέχουν στη συνέλευση να δραστηριοποιούνται όσο το δυνατόν περισσότερο, να συζητάμε με τον κάθε διπλανό μας, στη δουλειά, στη γειτονιά, στο σχολείο, όπου μπορεί ο καθένας (Κορίνα).

–          Άρνηση πληρωμής του χρέους, ούτε πρέπει να το πληρώσουμε, ούτε θέλουμε να το πληρώσουμε. Μαζευτήκαμε για να δημιουργήσουμε στη λαϊκή συνέλευση συζητήσεις και μια νέα δημοκρατία. Καλό θα ήταν το κίνημα να δίνει τα δικά του ραντεβού, αν μπορέσει και όχι μόνο να ακολουθεί τα ραντεβού που ορίζει η κυβέρνηση (Κώστας).

–          Να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Να πέσει η κυβέρνηση και οποιοσδήποτε συνεχιστής των ίδιων πρακτικών. Είναι σημαντική η σύνδεση της λαϊκής συνέλευσης Συντάγματος με την λαϊκή συνέλευση Αμαρουσίου, να μεταδίδεται το κλίμα και η κατάσταση από εκεί.

–          Να κάνουμε μια αποτίμηση αυτών που ήδη έχουν καταφέρει οι λαϊκές συνελεύσεις. Υπάρχει αυτοπεποίθηση από τον κόσμο για τις παρούσες κινητοποιήσεις, γίνονται παντού συζητήσεις, υπάρχει εμφανής διαφορά από το τι συνέβαινε παλιότερα. Σπάνε ορισμένα ιδεολογήματα, όπως η αδιαφορία για την πολιτική, το οτι δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε, γιατί κάποιοι άλλοι θα το κάνουν για μας. Ο καθένας έχει καταφέρει τέτοια πράγματα,  μέσα από αυτές τις διαδικασίες. Να γίνει άρνηση πληρωμής του χρέους. Άμεσος στόχος να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο. Να μιλήσουμε για κατάργηση μισθωτής εργασίας, για μια άλλη κοινωνική πολιτική βλέποντας το μακροπρόθεσμα (Μάνος).

–          Να υπάρξει κινητοποίηση για λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές, οι οποίες θα αναβαθμίσουν και τη λαϊκή συνέλευση του Συντάγματος. Στόχος να γίνονται συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς, σε γειτονιές, σε σχολεία κτλ. Βασικό στοιχείο είναι οτι ερχόμαστε στις λαϊκές συνελεύσεις ως λαός, είμαστε ενωμένοι μέσω της πάλης και του αγώνα ενάντια σε τραπεζίτες, μεγαλο-επιχειρηματίες κτλ. (Θάνος).

–          Είναι το μνημόνιο που μας έχει φέρει εδώ; Σημαντικό το γιατί εναντιωνόμαστε στο μνημόνιο, από ποια θέση το κάνουμε. Να γίνει αποδελτίωση των απόψεων, ούτως ώστε να υπάρξει συμπέρασμα συμφωνίας/διαφωνίας με βάση τα πρακτικά. Να χρησιμοποιηθεί ως βάση για κείμενο για το ποιοι είμαστε ως λαϊκή συνέλευση. Μπορεί ο καθένας να  φέρει γραπτά κείμενο για τον αυτο-προσδιορισμό της συνέλευσης για να συζητηθεί (Θανάσης).

–          Χρειάζονται προσεκτικά βήματα για να προχωρήσουμε. Δεν χρειάζεται να κάνουμε συγκρίσεις με παλαιότερες κοινωνίες. Ρεαλιστική ματιά στο σήμερα.

–          Να υπάρχει μια αλληλοτροφοδότηση της λαϊκής συνέλευσης Μαρουσιού και της λαϊκής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος. Συνδιαμόρφωση των πρακτικών και feedback από το Σύνταγμα.

–          Να δίνεται έμφαση στα τοπικά προβλήματα του Μαρουσιού. Όχι ταύτιση με την ΛΣ Συντάγματος ή οποιαδήποτε άλλη.

 

4. Συζήτηση για το πολιτειακό σύστημα.

 

–          Έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση- συζήτηση στο Σύνταγμα σε σχέση με την Άμεση Δημοκρατία. Το σημαντικό για τον τρόπο λειτουργίας αυτού που χτίζεται στις συνελεύσεις είναι να αυτοπροσδιοριστεί και όχι να ετεροκαθορίζεται με βάση τους ηδη υπάρχοντες τρόπους. Να δημιουργηθεί κάτι νέο. Σημαντικό ζήτημα, που τέθηκε και στο Σύνταγμα, είναι αυτό της εκπροσώπησης, κατα πόσο είναι επιθυμητή, με ποιό τρόπο κτλ (Μαίρη).

–          Είναι σημαντική η αλλαγή του στρεβλού εκλογικού συστήματος, που δίνει «δωράκια» εδρών στη Βουλή κτλ. Να περάσουμε στην απλή αναλογική- άμεσο αίτημα.

–          Βασικό πρόβλήμα είναι η αλλαγή του πολιτεύματος, από κοινοβουλευτική δημοκρατία σε άμεση δημοκρατία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία για να ψηφίζει ο λαός συχνότερα. Ανάγκη για αντιπροσώπους με προσωρινή εξουσία. Άρνηση των κομμάτων (Κοσμάς).

 

5. Σχεδιασμός κοινής συνέλευσης ή κοινής εκδήλωσης (με οικονομολόγους/ συνταγματολόγους) με τις υπόλοιπες τοπικές συνελεύσεις των Βορείων Προαστείων.

 

–          Καλό θα ήταν να επικεντρωθεί η συνέλευση στο Μαρούσι μεχρι να επιτευχθεί μεγαλύτερη μαζικότητα (Μάρθα).

–          Μια κοινή εκδήλωση θα ήταν καλή ως εξώστρεφη δράση για όσους ζουν στα Βόρεια Προάστεια, αλλά δεν έχουν πρόσβαση στο Σύνταγμα, δεν μπορούν να κατέβουν (Γιάννης).

–          Στόχος πρέπει να είναι αυτό που κάνουμε να απλωθεί περαιτέρω και όχι να συναντιούνται οι ήδη υπάρχουσες συνελεύσεις. Δεν είναι παραγωγικό να περιορίζουμε τις συνελέυσεις. Όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα (Βαγγέλης).

 

 

6. Δημιουργία ομάδων υλοποίησης και δημιουργία blog συνέλευσης Αμαρουσίου.

 

–          Ενίσχυση της ηδη υπάρχουσας ομάδας καλλιτεχνικών. Δημιουργία ομάδας εξορμήσεων για μοιράσματα, αφισοκόλληση κτλ. Δημιουργία ομάδας media- πληροφόρησης (Θέμος).

–          Η συνέλευση μπορεί να εκλέγει κάποιους εκπροσώπους άμεσα ανακλητούς. Ομάδες εργασίας με δυνατότητα άμεσης ανάκλησής τους, αν δεν εκπληρώνουν αυτά που έχει αποφασίσει η συνέλευση. Να ξεκινήσουμε πρακτικά αυτή τη διαδικασία (Θανάσης).

–          Να ενισχυθούν οι ομάδες εργασίας (Βαγγέλης).

 

 

 

Προτάσεις προς ψήφιση

 

  1. Σύσταση ομάδας εξορμήσεων.

ΥΠΕΡ

 

  1. Σύσταση ομάδας επικοινωνίας και δημιουργία blog της λαϊκής συνέλευσης Αμαρουσίου.

ΥΠΕΡ

 

  1. Παρεμβάσεις για κινητοποίηση των ανθρώπων στους χώρους δουλειάς στο Μαρούσι.

ΥΠΕΡ

 

  1. Ενσωμάτωση στο κείμενο της λαϊκής συνέλευσης ενός χαιρετισμού προς τον λαό που την Τετάρτη παρέμεινε και συνέχισε να διαδηλώνει στην πλατεία Συντάγματος- καταδίκη της καταστολής.

ΜΕΤΑΤΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΛΣ

 

  1. Σχεδιασμός εκδήλωσης με οικονομολόγους/ συνταγματολόγους στο Μαρούσι.

ΥΠΕΡ ΜΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΩΝ ΣΤΗΝ          

                                                  ΕΠΟΜΕΝΗ ΛΣ

 

  1. Δράσεις για καλέσματα στις κινητοποιήσεις για την μέρα ψήφου εμπιστοσύνης (21/06), για την μέρα ευρωπαϊκής συνόδου (23/06), για την μέρα ψήφισης μεσοπρόθεσμου.

ΥΠΕΡ

            Συναντήσεις για μοίρασμα:

Δευτέρα 20/06 στις 17:00 και Τετάρτη 22/06 στις 17:00 στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου.

 

  1. Συνάντηση στις 17:00 την Κυριακή όσων θέλουν να κατέβουν στο Σύνταγμα για την Πανευρωπαϊκή Μέρα Κινητοποίησης.

ΥΠΕΡ

 

  1. Χαριστικό Παζάρι την Τετάρτη 23/06 στις 18:00- ΗΣΑΠ Αμαρουσίου.

ΥΠΕΡ

 

  1. Αποδελτίωση πρακτικών και αποστολή σε όλους.

ΥΠΕΡ

 

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε