ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΩ!


ΓΡΑΜΜΗ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΕΝΝΕΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Η καταιγίδα του κινήματος  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ έρχεται. Οι εργολάβοι μαζί με την Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ ανοίγουν ομπρέλες  για να κρατήσουν άμυνα. Μετά  από μήνυση που είχε υποβάλλει η εταιρία ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ κατά εννέα μελών του κινήματος ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ με κατηγορίες σύστασης τρομοκρατικής οργάνωσης  και  σέρνονταν για μήνες στο στάδιο της προδικασίας χωρίς να είναι δυνατόν να στοιχειοθετηθεί σοβαρά, μετετράπη σε «φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης, παρακώλυση συγκοινωνιών, διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών και συκοφαντική δυσφήμηση». Η εισαγγελία άσκησε τις διώξεις.  Τα ΜΜΕ ανέλαβαν το γνωστό τους ρόλο να προβάλλουν το γεγονός  ως διώξεις δήθεν κατά όσων δεν πληρώνουν.

Έχουμε και λέμε:

1.       Οι διώξεις δεν θα μπορούσαν ποτέ να ασκηθούν κατά των πολιτών που αρνούνται να πληρώσουν τα χαράτσια στους δρόμους, τα εισιτήρια, τα νοσοκομεία κ.ο.κ. Σχεδόν δύο χρόνια δράσεων άρνησης πληρωμής από εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας δεν έχει γίνει ούτε μία αγωγή. Γιατί;;;

2.       Διώξεις αντίθετα ασκήθηκαν ενάντια στις πολεοδομικές αυθαιρεσίες της ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ που καταδικάστηκε και της επιδικάστηκε πρόστιμο ύψος 22 εκ. ευρώ που αρνείται να καταβάλλει!

3.       Οι διώξεις που ασκήθηκαν στρέφονται κατά εννέα πρωτοπόρων για αδικήματα που δεν μπορούν να αποδειχτούν γιατί: Ποτέ δεν συνελήφθηκε μέλος του κινήματος με τις παραπάνω κατηγορίες.  Αλήθεια για ποια διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης μιλάμε στους σταθμούς των διοδίων; Καταμεσίς του πουθενά ούτε αλεπούδες δεν περνάνε! Ποια παρακώλυση συγκοινωνιών; Εμείς ανοίγουμε τους δρόμους! Φθορά ξένης ιδιοκτησίας; Ta αυθαίρετα που έχουν στήσει στις εθνικές μας οδούς έπρεπε να μην έχουν γίνει ποτέ. Σπάσαμε τις μπάρες λένε; Μα μπάρες ούτε στις συμβάσεις παραχώρησης δεν αναφέρεται να υπάρχουν! Συκοφαντική δυσφήμηση; Εδώ γελάμε…

Πώς απαντάμε επί της ουσίας: Την ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ  ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ σε όλη την Ελλάδα. Στο σταθμό διοδίων ΑΦΙΔΝΩΝ (3μ.μ.) καταλήγουμε μετά από όλα τα ανοίγματα – και της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ – για να δείξουμε στην Κυβέρνηση των εργολάβων και τη ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ ότι δεν ψαρώνουμε! Στις διώξεις απαντάμε με κινητοποιήσεις. Σηκώνουμε τις μπάρες και περνάμε. Δεν πληρώνουμε, Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ.

10 Σχόλια

  1. 6 χρόνια πελάτης της Αττικής Οδού (με e-pass σε 3 οχήματα) λέω ΑΡΚΕΤΑ!
    Εγώ το δικό μου κομμάτι το ξεπλήρωσα…..!!!
    4 χιλιόμετρα χρησιμοποιούμε μόνο καθημερινά και πρέπει να ξοδεύουμε με τη γυναίκα μου 10 ευρώ Χ 30 Χ 12 = 3600 χρόνο ???

    Κε Ρέππα παλάβωσες ?????
    Αφού ο κόσμος δεν δέχεται ΠΛΕΟΝ το χαράτσι των εργολάβων, εσείς τι ρόλο
    έχετε επιτέλους ? Μετά από τόσα χρόνια ασυδοσίας ΤΩΡΑ σκεφτήκατε τις μειώσεις?

    Γιατί σε όλο τον κόσμο πληρώνεις ανάλογα με τα χιλιόμετρα και εδώ με το σήκωμα της μπάρας? 30 χρόνια ανεβοκατεβαίνω την Ελλάδα ταξιδεύοντας ανάμεσα σε νταλίκες που περνούν 2 μέτρα απόσταση από το αυτοκίνητό μου και γιδοπρόβατα από την άλλη. Ελάτε να σας πω πόσα ατυχήματα είχα και το πραγματικό κόστος τους.

    Πρέπει ο κόσμος να σας μισήσει κι’ άλλο για να καταλάβετε σε τι τρύπα έχετε πέσει….???

    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (ήδη!)

    Μου αρέσει!

  2. ρε παιδιά φυσικά και ειναι παρανομο να μην πληρωνεις τα διόδια.
    Και φυσικά κάποιοι θα υποστούν τις συνέπειες
    Δεν ειναι παιχνίδι
    Ειναι αγωνας, όλων μας και πρέπει να πείσουμε και τους υπόλοιπους συνέλληνες. Δεν είναι αγώνας της αριστεράς του ΠΑΜΕ ή της ΝΔ ειναι αγώνας ελεύθερων σκεπτόμενων πολιτών.

    Και τα υπάλληλοι των ξένων δανειστών -δηλαδή η σημερινη σοσιαλιστρικη κυβέρνηση- θα αντιδράσουν δυναμικά. Μην έχετε αυταπάτες, η εξουσία όταν φοβάται αντιδρά πολύ άσχημα και βίαια. Και καποια στιγμη θα πετάξουν και τα υπόλοιπο κοινωνικό τους προσωπείο και θα το κάνουν.
    Ειναι υποχρέωση σε κάθε έλληνα να πει ΣΤΟΠ σε όλους αυτους τους αλήτες που καθημερινά καταστρέφουν τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων χωρίς να κάνουν ούτε μια μικρή έκπτωση για την δική τους.
    Ξεκινά μια νέα «επταετία» και αναρωτηθείτε -‘οπως οι πατεράδες μας- όταν τελειώσουν όλα αυτά και οι σημερινοί δυνάστες βρούν το τέλος που τους ταιριάζει με ποιανού πλευρά θαθέλατε ναστε?
    Με την χουντα ή την δημοκρατία?

    Σιωπή και Πληρωμή σημαίνει συνεργασία με το κατοχικό καθεστώς όπως και τα χρόνια της επταετίας.

    Οτι απολαμβάνουμε σαν κοινωνία το έχουμε κερδίσει γιατί κάποιες προηγούμενες γεννιές μάτωσαν.
    Ηρθε και η σειρά μας. Φυσικά και θα ματώσουν όσοι αντιστέκονται.
    Το ερώτημα όμως είναι ενα τι νοιώθει ο καθένας μας υποχρεωμένος να κάνει για τα παιδιά μας και την πατρίδα μας.

    Μου αρέσει!

  3. ο αγωνας μας ενωνει..ειμαστε ολοι μαζι σας!

    Μου αρέσει!

  4. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ. ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΙΔΕΣ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΖΑΜΠΑ ΑΜΑΞΑΡΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΠΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΙ. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ.

    Μου αρέσει!

  5. Mprabo paidia eimai mazi sas k egw k polu kosmos pou tempeliazei k voleyetai ston kanape

    Μου αρέσει!

  6. Συγχαρητηρια!!!

    Μου αρέσει!

  7. ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ

    Μου αρέσει!

  8. Ο Υπουργός χθες 6/2/11 στην τηλεόραση χαρακτήρισε την πράξη ανοίγματος των διοδίων πράξη πολιτικής ανομίας και αυτούς που την ασκούν τσαμπατζήδες. Ο Κάφρος με κουστούμι και πολιτικό αξίωμα λοιπόν που συναίνεσε να διαγραφούν σκάνδαλα (τα πραγματικά προϊόντα πολιτικής ανομίας) θέλει να να μας βάλει και τα γυαλιά τώρα. Από την άλλη οι εταιρείες που διαχειρίζονται τα διόδια έχουν στην κατοχή τους τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια. Μιλάμε για απάνθρωπη κομπίνα από ένα μάτσο άπληστους αλήτες στηριζόμενη πάνω σε ψέματα χωρίς προηγούμενο, μας γδύνουν καθημερινά σκορπίζοντας λάσπη πάνω σε οποιαδήποτε προσπάθεια συνειδητών πολιτών να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είναι η μοναδική ελπίδα αυτού του τόπου το ξέρουμε, το ξέρετε και το ξέρουν.

    Μου αρέσει!

  9. αισχος για το σημερινο δημοσιευμα (7-2-2011)της μαρουλοφυλλαδας «τα νεα» η οποια σε αρθρο δημοσιογραφου εξισωνει το κινημα των διοδιων και των μ.μ.μ. με τους καφρους που σπασαν το θεατρο τεχνης.επισης οτι στις κινητοποιησεις χθες στον σταθμο διοδιων,ανεφερε,οτι οι συγκεντρωμενοι ηταν 2 το πολυ 3 ατομα μην αφηνοντας τους οδηγους που θελουν να πληρωσουν,(αναφερει επεισης οτι ηταν πολλοι αυτοι οι οδηγοι)με ασχημο τροπο,οπως και οτι το κινημα αρχιζει να ξεφουσκωνει.επισεις σε σχολεια που ακολουθουσαν πολλοι «αναγνωστες»ηταν κατα του κινηματος του τζαμπα οπως γραφαν οτι οι ελληνες εχουν μαθει να μην πληρωνουν και αλλες παρομοιες σαχλαμαρες.προσπαθησα να στειλω και εγω το σχολιο μου εκφραζοντας την αντιθετη αποψη απο αυτους και φυσικα δεν δημοσιευτηκε ποτε.εμπαργκο τωρα στην φυλλαδα του πρετεντερη και των λοιπων δημοσιοκαφρων.να κλεισουν οι βρωμοεφημεριδες που αποπροσανατολιζουν τον κοσμο με τα ψεμματα τους!

    Μου αρέσει!

  10. Νοσταλγώ την εποχή που φόρτωνα το αυτοκίνητο, γέμιζα το ντεπόζιτο και πήγαινα όπου ήθελα σε όλη την Ελλάδα. Το κόστος των Διοδίων ήταν μηδαμινό και γι’ αυτό δεν του έδινα σημασία. Δεν με ενδιέφερε να κουβαλάω λεφτά για να πάω όπου ήθελα.
    Η πιο τρανταχτή αναφορά στο θέμα πληρωμής τελών ταξιδίου ήταν στα λημέρια του Προκρούστη. Σύμφωνα με τη Wikipedia: “ Προκρούστης ήταν μυθικός ληστής της Αθήνας. Το λημέρι του ήταν στην περιοχή των Μεγάρων. Προσκαλούσε κάθε διαβάτη να ξαπλώσει σε ένα σιδερένιο κρεβάτι, γνωστό ως Προκρούστειος κλίνη. Αν το θύμα ήταν ψηλό κι εξείχε από το κρεβάτι, ο Προκρούστης έκοβε το περίσσιο τμήμα του σώματός του. Αντιθέτως, αν το θύμα ήταν πιο κοντό, τότε τραβούσε τα άκρα του μέχρι να φτάσουν στο μήκος του κρεβατιού”. Σαν να λέμε σήμερα: Οδηγείς μηχανή; Πληρώνεις 1,5 ευρώ. Οδηγείς αυτοκίνητο; Πληρώνεις 2,4 ευρώ. Οδηγείς Νταλίκα; Πληρώνεις 4 ευρώ. “Ο Προκρούστης συνέχιζε την αιματηρή δράση του μέχρι που τον συνάντησε ο Θησέας στο δρόμο του από την Τροιζήνα για την Αθήνα. Όντας πολύ δυνατός, κατάφερε να εξουδετερώσει τον Προκρούστη και να τον τοποθετήσει στο ίδιο του το κρεβάτι. Επειδή αποδείχθηκε μεγαλύτερος, ο Θησέας του έκοψε το κεφάλι και τα πόδια, που περίσσευαν”. Να επισημάνω ότι τότε υπήρχαν βασιλιάδες και μαφίες που εκμεταλεύονταν και τρόμαζαν τον κοσμάκη με ψέματα όπως σήμερα, και που για κάποιον άγνωστο λόγο που δεν αναφέρει η ιστορία δεν τα έβαλαν ποτέ με τον Προκρούστη. Έπαιρναν ποσοστά; Κάναν μαζί δουλειές με το ληστή; Δεν γνωρίζω. Πάντως, ο Θησέας έβγαλε το φίδι από την τρύπα. Σήμερα δεν υπάρχει Θησέας, υπάρχει όμως ο “Δεν πληρώνω”. Η ιστορία μας διδάσκει ότι επαναλαμβάνεται. Τα συμπεράσματα δικά σας. Εγώ περιμένω πάντως την εποχή που θα μπορώ να ταξιδεύω χωρίς Προκρούστες να μου κλείνουν το δρόμο. Θησέα μην πληρώσεις! Θα κόψουμε μαζί το κεφάλι του Προκρούστη αν χρειαστείς βοήθεια.

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε