ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ


plnoΣτο Μεσολόγγι, στην πλατεία Δικαστικού Μεγάρου, την Τετάρτη 24-9 στις 3:30, οι “Πολίτες σε κίνηση ενάντια στου πλειστηριασμούς” και η “Κίνηση Πολιτών Αγρινίου” καλούν σε συγκέντρωση για την ακύρωση ενός ακόμα πλειστηριασμού συμπολίτη μας. Τα κινήματα μαζί με τους πολίτες που αντιστέκονται, με σύνθημα “ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ’, ετοιμάζονται να αποτρέψουν για τρίτη φορά πλειστηριασμό κατοικίας.

Στις 15/10 Ισπανική τραπεζική εταιρία βγάζει στο σφυρί τη μοναδική κατοικία Θεσσαλονικιού δανειολήπτη. «UNION OF CREDITOS IMOBILIARIOS S.A. E.F.C.” ή ΕΝΩΣΗ ΕΝΥΠΟΘΗΚΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ Α.Ε. – ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ, είναι η εμπορική επωνυμία της εταιρίας που κατέχει το Know how (τεχνογνωσία) μετά τους μαζικούς πλειστηριασμούς στην Ισπανία. Χιλιάδες πλειστηριασμοί ετοιμάζονται περιμένοντας και την ευνοϊκή ρύθμιση για εκπλειστηριασμούς στο 1/3 της αξίας των ακινήτων μετά την 1/01/2015.

Χιλιάδες ακίνητα θα περάσουν στα χέρια πολυεθνικών μετατρέποντας εσαεί σε ενοικιαστές/υπόδουλους όσους μέχρι σήμερα κατάφεραν να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω στο κεφάλι τους ιδροκοπώντας όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ο μαζικός πλειστηριασμός ακινήτων θα συμπαρασύρει εκ των πραγμάτων τις τιμές προς τα κάτω οδηγώντας χιλιάδες άλλους αδύναμους να πληρώσουν τα ΕΝΦΙΑλτικά χαράτσια και φόρους «στο ξεφόρτωμα» της μικρής ακίνητης περιουσίας τους.

Εδώ έρχεται και η κυβέρνηση να επιτρέψει χωρίς κανένα φόρο και πολύ περισσότερο χωρίς καμία νομική συνέπεια τον επαναπατρισμό κεφαλαίων από όλα τα λαμόγια που τάχαν στείλει στα ασφαλή θησαυροφυλάκια του εξωτερικού προκειμένου να «ζεσταθεί η αγορά» με τις χιλιάδες αγοραπωλησίες που θα προκύψουν και να «ξεκινήσει η ανάπτυξη» με τις δεκάδες εταιρίες διαχείρισης ακινήτων /real estate, που θα δημιουργηθούν.

Βρισκόμαστε στη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου μετά την κατοχή του 1941-1944.Τότε, μέσα στα μαύρα χρόνια, 400.000 συμβόλαια αγοραπωλησιών πραγματοποιήθηκαν με αντίτιμο ένα κομμάτι ψωμί. Σήμερα με τους ΕΝΦΙΑλτες της πολιτικής των μνημονίων αυτό το ρεκόρ οδεύει να ξεπεραστεί.

Κι εμείς; «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα»;

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s