ΚΟΒΟΥΝ ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΜΕ ΑΚΡΟΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ!


truth_deesΤα νέα Άουσβιτς! Πέταξαν 5μελή οικογένεια και μαζί τρία ανήλικα παιδιά στους δρόμους της πείνας και της εξαθλίωσης! ΚΕΠΑ: Ανάξιοι γιατροί σε ρόλο πραίτορα των αντιλαϊκών κυβερνητικών επιλογών   

Ο Ντούκα Σκέλτζεν ετών 38, ο οποίος διαμένει στην Ελλάδα επί 23 χρόνια,  έχει δύο αγόρια  12 και 8 ετών και μία κόρη 2,5 ετών και ζει με την σύζυγό του, η οποία είναι  άνεργη. Επί έξη χρόνια, από το 2007 έως και τον Αύγουστο του 2013, ο Ντούκα έπαιρνε σύνταξη αναπηρίας, εξ αιτίας ακρωτηριασμού του αριστερού ποδιού του, καθώς κρίθηκε  ότι η αναπηρία του ξεπερνάει το 67%.

 

Ο χειρουργικός ακρωτηριασμός, σύμφωνα με την βεβαίωση του νοσοκομείου Γεννηματάς, στο οποίο το 2006 πραγματοποιήθηκε η εγχείριση, έγινε «7 εκατοστά κάτωθεν του γόνατος». Ο Ντούκα ζει έκτοτε με  τεχνητό πόδι! Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο, ο Ντούκα για να μπορεί να παίρνει την αναπηρική σύνταξη έπρεπε να εξετάζεται από υγειονομική επιτροπή κάθε τρία χρόνια, διότι υπήρχε η βάσιμη υποψία ότι θα μπορούσε  να επανεμφανισθεί εκ νέου το ακρωτηριασμένο πόδι του!….

 

Τον Αύγουστο του 2013, έξη σχεδόν χρόνια μετά την συνταξιοδότησή του, υπέβαλε ξανά  τα χαρτιά του για συνέχιση της σύνταξης, αλλά η υγειονομική επιτροπή του ΙΚΑ, κάτω από την κυρίαρχη λογική του «πρωτογενούς πλεονάσματος», απέρριψε την αίτηση, χωρίς φυσικά να έχει αλλάξει τίποτα στον βαθμό αναπηρίας του Ντούκα, αφού είναι γνωστό ότι η επιστήμη δεν έχει βρει ακόμα τρόπους να φυτεύει καινούργια την θέση ακρωτηριασμένων ποδιών!

 

 Ο Ντούκα επανήλθε και έκανε ένσταση κατά της απόφασης, αλλά η δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή του ΙΚΑ , απέρριψε την αίτηση  διακόπτοντας  οριστικά την συνταξιοδότησή του, καθώς δεν προβλέπεται άσκηση προσφυγής εναντίον της αναφερόμενης απόφασης. Ας σημειωθεί ότι ενώ κατά την πρώτη και δεύτερη γνωμοδότηση με την οποία είχε αποφασισθεί η συνταξιοδότησή του, το ΚΕΠΑ αναγνώριζε ποσοστό αναπηρίας 67% και βεβαίωνε ότι «είναι ανίκανος για την άσκηση κάθε βιοποριστικού επαγγέλματος». Αυτά βέβαια πριν την κρίση…. Στη νέα απόφαση που εκδόθηκε τον Γενάρη του 13, τον ακρωτηριασμό τον ανακηρύσσουν σε προσωρινή αναπηρία, η οποία έληξε(!….), και αποφασίζουν διακοπή της σύνταξης!….

 

Πίσω από την απόφαση αυτή, η οποία είναι παράνομη, αυθαίρετη, διατεταγμένη και βάρβαρη και με την οποία τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία και η ζωή της οικογένειας Ντούκα και ιδιαίτερα των 3 ανήλικων παιδιών της, κρύβονται οι αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και οι επιλογές του υπουργού κ. Γεωργιάδη. Πέντε άνθρωπο καταδικάστηκαν στην πείνα και διαμορφώθηκαν ειδικές συνθήκες κάτω από τις οποίες απειλείται η ύπαρξή τους.   

 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά, ο Ντούκα δεν αποτελεί μια απλώς μεμονωμένη περίπτωση. Η μεταπήδηση στον κανιβαλισμό είναι γενικευμένη. Το ΚΕΠΑ στην ουσία αποτελεί έναν αδίστακτο μηχανισμό απόλυτα υποταγμένο στις υποδείξεις των κυβερνητικών επιδιώξεων,  του υπουργείου υγείας και της Διοίκησης του ΙΚΑ, το οποίο με την μάσκα της «επιστήμης» και της «αντικειμενικής» ιατρικής κρίσης, έχει σαν στόχο να κάνει ότι μπορεί για να μειώσει τις συντάξεις και τα επιδόματα αναπηρίας παραποιώντας τα πραγματικά στοιχεία των αναπηριών και συντρίβ0ντας τα υπολείμματα της επιστημονικής δεοντολογίας και τον όρκο του Ιπποκράτη, αδιαφορώντας για τα θύματα της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής. Σκοπός του : Να υπηρετήσει τις απαιτήσεις της τρόϊκα και της κυβέρνησης, με την μείωση των κρατικών δαπανών στο τομέα της Πρόνοιας.

 

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, η απόφαση του ΚΕΠΑ προκάλεσε τις οργισμένες επικρίσεις ιατρικών στελεχών  του νοσοκομείου Γεννηματά, αλλά και δικαστικών, οι οποίοι έτυχε να δουν την αγωγή, την οποία  κατέθεσε ο Ντούκα στο δικαστήριο, εναντίον της εγκληματικής αυτής απόφασης , προκειμένου να υπερασπισθεί το δικαίωμα της  επιβίωσης  του ίδιου, της γυναίκας του και των παιδιών του.        

 

Από ότι έχουμε υπόψη μας οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, αλλά και άλλων συνδικαλιστικών οργάνων, που μετέχουν στο Δ.Σ του ΙΚΑ, δεν έχουν μέχρι σήμερα εκδηλώσει κανένα απολύτως δημόσιο λόγο ή ενδιαφέρον για το όργια που συντελούνται στο διαβόητο ΚΕΠΑ, ενάντια στα δικαιώματα των άπορων και ανάπηρων  πολιτών.

 

Η κοινή γνώμη θα ήθελα να γνωρίζει ότι  πολλά από τα blogs τα οποία βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο γνωστών δημοσιογράφων, που υπηρετούν την κυβέρνηση ή δουλεύουν σε μεγάλα κανάλια του συστήματος, καθώς και ένα μεγάλο μέρος των κυβερνητικών εφημερίδων και καναλιών αποφεύγουν συστηματικά να δημοσιεύσουν τις καταγγελίες, τις οποίες το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα έχει, κατά καιρούς, δώσει στην δημοσιότητα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ

Ελλησπόντου 12, ΤΚ 162 32 Βύρωνας

210-7628209 – 6977.747431

Egmont1937@gmail.com

Δ. Σουλιώτης, Υπεύθυνος ΚΙΦΒ

Βύρωνας 6.3.2014

 

Advertisements

One thought on “ΚΟΒΟΥΝ ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΜΕ ΑΚΡΟΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ!

 1. ΚΕΠΑ – Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας
  Το ανάλγητο πρόσωπο της εξουσίας πάνω στις ζωές χρόνια ασθενών.

  Το προσωπείο της εξυγίανσης και μεταρρύθμισης που υπόσχονται Κυβέρνηση και Τρόϊκα πέφτει, αποκαλύπτοντας ένα γραφειοκρατικό λαβύρινθο, ελλείψεις, υποστελέχωση επιτροπών ,αδιαφορία, τραγικές καθυστερήσεις μέχρι τον έλεγχο, αλλά και στη μετέπειτα έκδοση γνωματεύσεων , που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στην αφαίρεση του επιδόματος ή σύνταξης αναπηρίας ,που χρόνια σωματικά και ψυχικά ασθενείς δικαιούνται και στηρίζουν την επιβίωσή τους .

  Άνθρωποι ήδη χτυπημένοι από ασθένειες και εξαθλιωμένοι από τη φτώχια και την ανεργία, που επιβάλλονται από χρεοκοπημένες κυβερνητικές πολιτικές του καταρρέοντος καπιταλιστικού συστήματος , ρίχνονται στον κοινωνικό καιάδα ως σκουπίδια.
  Τα ποσοστά της αναπηρίας τους, που οι ιατρικές εξετάσεις επιβεβαιώνουν, κρίνονται ως ανεπαρκή και μειώνονται στο ελάχιστο από τις πρωτοβάθμιες υγειονομικές επιτροπές. Το δικαίωμα της ένστασης χρεώνεται 50ευρώ και φυσικά στο μεσοδιάστημα, μέχρι την καθυστερημένα τελική απόφανση της δευτεροβάθμιας επιτροπής, το επίδομα αναπηρίας έχει ήδη κοπεί. Υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιες περιπτώσεις. Πόσο μειώνουν τα ποσοστά αναπηρίας; Όσο πρέπει να μειωθεί το χρέος και να καταγραφεί «πρωτογενές πλεόνασμα»! Μόνο που έτσι, ξεπληρώνονται μεν οι τοκογλύφοι, αλλά χάνονται ανθρώπινες ζωές. Μερικά παραδείγματα από μέλη της Συνέλευσής μας.

  » Είμαι 35 ετών. Το 2005 ξεκίνησα να παίρνω αναπηρικό επίδομα με 67% , μετά από σοβαρό εργατικό ατύχημα, μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Από τότε ξαναπέρασα επιτροπή 17 Οκτωβρίου 2013 , που έκριναν τις ίδιες παθήσεις 50%. Έκανα ένσταση πληρώνοντας 50 ευρώ, περιμένοντας να περάσω δευτεροβάθμια επιτροπή, χωρίς να έχω καμιά πληροφορία γι αυτό. Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και η μητέρα μου. Είμαστε όλοι άνεργοι και αδυνατούμε να βρούμε δουλειά. έχουμε πια πρόβλημα επιβίωσης. Ζούμε από τη βοήθεια άλλων ανθρώπων.»

  » Είμαι 47 ετών. Πάσχω από καρδιακή ανεπάρκεια της μιτροειδούς. Έχω μόνιμο βηματοδότη και έχω χειρουργηθεί δυο φορές, 5 και 22 ετών και πάσχω από επακόλουθες αγγειολογικές παθήσεις. Από το 1987 μέχρι το 2010 στηριζόμουν οικονομικά στο επίδομα αναπηρίας. Η πρωτοβάθμια επιτροπή μου έδινε πάντα 67 – 80% αναπηρία, κάνοντας κάθε φορά τις απαραίτητες εξετάσεις στο Νοσοκομείο. Το Σεπτέμβριο του 2010 η επιτροπή μου έδωσε 50% αναπηρία. Έκανα ένσταση στην δευτεροβάθμια επιτροπή πληρώνοντας 50 ευρώ, χωρίς να με δικαιώσει. Από τότε μέχρι σήμερα ζω χωρίς την οικονομική υποστήριξη που δικαιούμαι.»

  Ποια είναι και η ευθύνη των γιατρών που απαρτίζουν τις επιτροπές; Μπορούν να λειτουργούν σε διατεταγμένη υπηρεσία ,υπακούοντας μόνο στις φασιστικές εντολές ενός μνημονιακού υπουργείου, παραβλέποντας τον Άνθρωπο και τον όρκο που έχουν δώσει; Ποια είναι η θέση του Ιατρικού Συλλόγου και τι συστάσεις κάνει στα μέλη του;
  http://denplirono-anatropi.blogspot.gr/2013/11/blog-post_2414.html

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s