«Κατάργηση όλων των διοδίων τώρα!»


Χιλιάδες εργαζόμενοι απο την Αττική και κάτοικοι της περιοχής των Αφιδνών σήκωσαν τις μπάρες του χαρατσιού των διοδίων απαιτώντας την κατάργησή τους σήμερα Κυριακή. Ταυτόχρονα οι μπάρες σηκώθηκαν σε όλη την Ελλάδα απο ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΜΑΣ – ΟΓΕ. Στην Ελευσία και το κίνημα ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ σήμερα το απόγευμα. Ο νόμος Βορίδη «περί κατάληψης οδοστρώματος» και οι απειλές των διώξεων καταργήθηκαν στη πράξη.

Σήκωσαν τις μπάρες σε 7 σταθμούς διοδίων

Με συμβολικές κινητοποιήσεις σε σταθμούς διοδίων της Ελευσίνας και του οδικού άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης, έστειλαν μήνυμα για την κατάργηση όλων των διοδίων /http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6171690&publDate=

Αγία Τριάδα Λαμίας

Σήκωσαν τις μπάρες, απελευθέρωσαν τους δρόμους, απάλλαξαν από τα χαράτσια τους διερχόμενους οδηγούς, έδειξαν την προοπτική πως αυτά μπορούν να καταργηθούν για πάντα, με αγώνα που θα στοχεύει, συνολικά οι υποδομές της χώρας να είναι λαϊκή ιδιοκτησία. Ενας αγώνας που έχει στο επίκεντρο την ανατροπή σε επίπεδο εξουσίας.Σε εφτά σταθμούς διοδίων (Ελευσίνα, Θήβα, Αγία Τριάδα, Μοσχοχώρι, Μακρυχώρι, Πυργετός, Μάλγαρα) δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ και Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα, για αρκετές ώρες, από νωρίς το απόγευμα έως το βράδυ, άφησαν τους οδηγούς να διασχίσουν τους δρόμους ελεύθερα και απρόσκοπτα με το κεντρικό σύνθημα: «Κατάργηση όλων των διοδίων τώρα!».

Η παράδοση του εθνικού οδικού δικτύου σε ιδιωτικούς ομίλους με τις περιβόητες «συμβάσεις παραχώρησης», που ψήφισαν από κοινού το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ., για να ενισχύσουν την κερδοφορία τους, έχουν ως αποτέλεσμα οι αυξήσεις στην τιμή των διοδίων, από το 2008 έως σήμερα, να ξεπερνούν ακόμη και τα 400%, ενώ για φέτος προβλέπουν ένα νέο μπαράζ αυξήσεων έως και 50%! Σήμερα για να διασχίσει κανείς με ΙΧ την απόσταση από την Καλαμάτα έως τη Θεσσαλονίκη πρέπει να σταματήσει σε 14 σταθμούς διοδίων και να πληρώσει για διόδια 32,90 ευρώ και για να φτάσει από τη Θεσσαλονίκη στην Πάτρα θα πρέπει να σταματήσει σε 12 σταθμούς διοδίων και να πληρώσει χαράτσια 29,40 ευρώ!

Μακρυχώρι Λάρισας

Στους σταθμούς διοδίων όπου οι μπάρες άνοιξαν οι οδηγοί ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό. Στην Ελευσίνα, εργαζόμενοι από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, καθώς και τη νεοσύστατη Λαϊκή Επιτροπή Περάματος «παραμέρισαν» τις μπάρες και, παράλληλα, ανέδειξαν τις αιτίες συρρίκνωσης της Ζώνης και της ανεργίας που μαστίζει τους εργαζόμενους, καθώς και τη διάλυση της ναυπηγικής βιομηχανίας με ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Ζητήματα που πρέπει να γίνουν υπόθεση του λαού για να λυθούν.Ανάλογες ήταν οι κινητοποιήσεις σε σταθμούς των διοδίων σε Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη. Τα διόδια των Μαλγάρων που ανήκουν στο Δημόσιο αυξήθηκαν από 2 ευρώ σε 2,80. Σημαντικό μέρος των εσόδων από το χαράτσι αποδίδεται στον ιδιωτικό όμιλο «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», ως αντάλλαγμα για τη μη λειτουργία του σταθμού είσπραξης στο Αιγίνιο Πιερίας, την οποία μπλόκαραν οι κάτοικοι μετά από δυναμικές κινητοποιήσεις.

Μάλγαρα Θεσσαλονίκης
Motion Team
Ελευσίνα
Θήβα

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s