ΤΑ ΚΑΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ


orgiΑυτές οι μέρες είναι όπως κι όλες οι άλλες. Οι ψευδαισθήσεις της ευδαιμονίας μέσα στο κόσμο της εκμετάλλευσης (και της φτώχειας) καταρρίπτονται περισσότερο τούτες τις μέρες που καταρρέει και η απατηλή  γιορτινή ατμόσφαιρα (άλλη ψευδαίσθηση κι αυτή), μαζί με τον ερχομό κάθε φορά, κάποιου μεσσία, γήινου ή απόκοσμου. Η φιλανθρωπία των χορτασμένων δεν μπορεί να βρει μιμητές στις άλλοτε «φιλανθρωπικώς συμπάσχουσες» μικρομεσαίες τάξεις που στήριξαν στη καταναλωτική ψευδαίσθηση τη ζωή τους,  ούτε να ξεγελάσει τους φόβους τους. Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Σκυμμένα τα κεφάλια και περισυλλογή…

Αύριο θα ξεκινήσει ο βομβαρδισμός από τους καναλοκόρακες με τους πάμπτωχους και τους ανέστιους που ζούνε χειρότερα από εμάς τους υπόλοιπους (και πολλαπλασιάζονται).  Παρηγοριά που ζέχνει απάτη, σπορά του φόβου για τα μη χειρότερα και άλλη μια προσπάθεια να καλλιεργηθούν φρούδες ελπίδες πάνω στα συντρίμμια που αφήνουν πίσω τους τέσσερα χρόνια οι πολιτικές των χορτασμένων της κρίσης.

Ίσως οι λιγοστές μέρες αυτής της σχόλης νάναι αυτή τη φορά εποικοδομητικές. Να σκεφτούμε και να συλλογιστούμε τι χάσαμε, πόσα μας πήραν, πόσο χαμηλά μπορούμε να κατέβουμε ακόμη (αν μπορούμε άλλο), πόσο ακόμη είναι δυνατό να πνίγουμε την απογοήτευση με ευχές για χρόνια πολλά, τις μέρες που μειώνεται το προσδόκιμο ζωής, άνθρωποι πηδάνε από τα μπαλκόνια, αυτοπυρπολούνται, οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται και  το μέλλον φαντάζει σκοτεινό και γεμάτο δηληριώδη αιθαλομίχλη από τις ξυλόσομπες.

Ας αφήσουμε τις αυταπάτες στην άκρη, φαντασιακά κατάλοιπα μιας εποχής που τέλειωσε. Ας επιτρέψουμε στην οργή που μας κυριεύει να βγει στους δρόμους και να εκφραστεί. Η απελευθερωτική της δράση μπορεί να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα και τη μοιρολατρία που αφήσαμε να μας κυριεύσουν. Μπορούμε χωρίς αυταπάτες. Μπορούμε να ζήσουμε χρόνια καλά, πολλά ή λιγότερα, χωρίς το φόβο της απόλυσης και της ανεργίας, χωρίς άστεγους και πεινασμένους, χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς μεσσίες και κυρίως χωρίς αυταπάτες.

Τα καλύτερα δεν χαρίζονται, ούτε οι ευχές τα φέρνουν. Τα κατακτούμε εμείς!

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s