Μια πρόταση προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς


epanastasiΣτις 22/8/2013, και ενώ είχαν διαφανεί οι προθέσεις της κυβέρνησης για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τους πλειστηριασμούς, από την Κέρκυρα ο Α. Τσίπρας δήλωσε: Ας το γνωρίζουν καλά αυτό τα κοράκια της τρόικας και τα πολιτικά τους τσιράκια στην Ελλάδα. Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δε θα γίνει στην Ελλάδα”

Από τότε ο Α. Τσίπρας δεν έχει εξηγήσει πως ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει να μην γίνονται οι πλειστηριασμοί. Ωστόσο η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τους πλειστηριασμούς θα δοκιμάσει σύντομα την αξιοπιστία της παραπάνω δήλωσης – υπόσχεσης του Α. Τσίπρα.

Από τη δική μου μεριά έχω να κάνω τη παρακάτω πρόταση προς τον ΣΥΡΙΖΑ: Να δηλώσει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ ότι  όταν θα γίνει κυβέρνηση θα ακυρώσει όλους τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που θα γίνουν μετά την 1/1/2014.

Θα μπορούσε μάλιστα να προσθέσει ότι θα φέρει νομοθετική διάταξη σύμφωνα με την οποία ο αγοραστής από πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας θα είναι υποχρεωμένος, εφόσον ο παλιός ιδιοκτήτης το απαιτήσει, να επαναφέρει με δικά του έξοδα το σπίτι στην προηγούμενη κατάσταση του.

Αυτή είναι η πρόταση μου προς τον ΣΥΡΙΖΑ και περιμένω τις δικές σας απόψεις… Παύλος, στους  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

Προσθέτουμε λοιπόν κι εμείς:

  1. Να αποζημιωθεί ο παλαιός και πραγματικός ιδιοκτήτης για όλο το διάστημα που στερήθηκε το σπίτι του τουλάχιστον με το διπλάσιο του ενοικίου που αναλογεί κάθε μήνα στο εν λόγω ακίνητο, εντόκως με ποσοστό ίσο με αυτό που επιβάλλει η εφορία στους χρεοφειλέτες …

Ο Νόμος να έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2009, για όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις.

Μέρες πού είναι όλοι ζητάνε κάτι από κάθε «Αη Βασίλη». Μόνο που αηβασίλης  δεν υπάρχει … Εκτός κι αν επαναστατήσουν τα πρόβατα, συγνώμη οι τάρανδοι θέλαμε να γράψουμε, που σέρνουν μόνιμα μέχρι σήμερα το κάρο …

1 σχόλιο

  1. TOLiS
    Εγω θα συμπληρωνα την προταση σας ως εξης
    Και για οσο χρονο θα ηταν στην διαθεση του αγοραστη θα επερεπε
    να πληρωση αναδρομικο ενοικιο στον παλιο ιδιοκτητη

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s