Πλειστηριασμοί: Ποιοί κινδυνεύουν άμεσα!


1466290_10200242403381098_639508402_nΤα ψέματα τελείωσαν. Από 1η Γενάρη  το 80% όσων μέχρι τώρα προστατεύονταν, κινδυνεύει άμεσα! ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΜΙΑ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ! Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που επιδιώκουν να ψηφίσουν στη κινδυνεύει να βγεί σε πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία, ή αντί αυτής όλα τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία (πατρικά σπίτια, εξοχικά, χωράφια) όσων:
1. Δανειολήπτες κάτοικοι περιοχών με υψηλές αντικειμενικές αξίες και κατοικία με αντικειμενική αξία πάνω από 200.000 ευρώ (ανεξαρτήτως εισοδήματος).
2. Δανειολήπτες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα πάνω από 35.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του τεκμαρτού) ανεξάρτητα της αξίας της κατοικίας τους (π.χ. οικογενειακό εισόδημα 36.000 κατοικία με αντικειμενική αξία 50.000 ευρώ, δεν προστατεύεται).
3. Δανειολήπτης αγρότης, δεν προστατεύονται οι εγκαταστάσεις που απέκτησε με δάνεια (αποθήκες κλπ).
4. Δανειολήπτες με συνολική κινητή και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας πάνω από 270.000 ευρώ, χάνουν και την πρώτη τους κατοικία.
5. Δανειολήπτες ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΑ ΑΝ ΈΧΟΥΝ Ή ΌΧΙ ΕΙΣΌΔΗΜΑ (π.χ. αυτοί που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να
κλείσουν και τα βιβλία τους) καλούνται να καταβάλλουν ποσό που αντιστοιχεί στο 30% τουλάχιστον της τελευταίας ενήμερης δόσης.
6. Οι εγγυητές αν δεν έχουν τις ίδιες προϋποθέσεις ένταξης με τους πρωτοφειλέτες.
7. Όσοι δεν έχουν οικονομική δυνατότητα καταφυγής σε δικαστική προστασία προκειμένου να αποδείξουν ότι η κατοικία που εκπλειστηριάζεται είναι η πρώτη η ότι έχουν πραγματική αδυναμία καταβολής οποιασδήποτε δόσης.
8. Δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία για οφειλές οποιουδήποτε ύψους στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
9. Δανειολήπτες που έχουν εκτός από την πρώτη κατοικία και άλλα περιουσιακά στοιχεία τα οποία δεν προστατεύονται και επομένως αυτά χάνονται.
10. Φυσικά δεν προστατεύεται πλέον καμμία κινητή περιουσία
Από την πρώτη Γενάρη οι τράπεζες θα μπορούν πλέον να προχωρούν ανενόχλητες σε πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων και ο δανειολήπτης θα καλείται να αποδείξει (δικαστικά) ότι πρόκειται για την πρώτη του κατοικία. Μόνη η προστασία της πρώτης κατοικίας θα επιτρέπει πλειστηριασμούς όλων των υπόλοιπων περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη, έτσι μπορεί να χαθεί η πατρική κατοικία (το σπίτι στο χωριό), τα αγροτεμάχια κ.λ.π. ΟΛΩΝ για οφειλές πάνω από 20.000 ευρώ (όριο που παραμένει απο προηγούμενη διάταξη). Τονίζουμε και πάλι ότι ούτε αυτή η διάταξη (του 2008) δεν προστατεύει από απαιτήσεις του Δημοσίου ή των ασφαλιστικών ταμείων.
Όλοι στους δρόμους!
Τα στοιχεία αντλήθηκαν απο την ανάρτηση της ΔΙΚΑ Εξαρχείων
katasxeseis

4 Σχόλια


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s