Κινητοποιήσεις από Λαϊκές Επιτροπές και Σωματεία για δημόσια και δωρεάν Υγεία


kinhtopoihsh-anatolikhs-attikhs-3Καθημερινές είναι οι κινητοποιήσεις από Λαϊκές Επιτροπές, σωματεία και φορείς για πραγματικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για όλο το λαό. Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν οι Λαϊκές Επιτροπές και τα Σωματεία Ελευσίνας και Ασπροπύργου, το Εργατικό Κέντρο και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μεγάρων, η Λαϊκή Επιτροπή Σαλαμίνας και η Λαϊκή Επιτροπή Φυλής.

Στη συνάντησή τους με το γενικό γραμματέα του υπουργείου, του παρέδωσαν περίπου 7.500 υπογραφές απαιτώντας να μην κλείσουν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, δωρεάν για όλους Κέντρα Υγείας σε κάθε Δήμο, χρηματοδότηση και στελέχωση του νοσοκομείου «Θριάσιο». Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου τους επιβεβαίωσε ωστόσο το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ.

Όπως τονίζουν «δεν αρκεί να αγανακτούμε. Να οργανωθούμε στα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές για να παλέψουμε για το δίκιο μας. Ο αγώνας για δημόσιες, δωρεάν, αναβαθμισμένες υπηρεσίες μας αφορά όλους».

Κινητοποίηση και στην Ικαρία

Συγκεντρώσεις στο ΙΚΑ Ευδήλου και στο ΙΚΑ Αγίου Κηρύκου διοργάνωσαν οι λαϊκές Επιτροπές, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, σωματεία και φορείς. Απαιτούν να μην κλείσει – συγχωνευτεί κανένα υποκατάστημα του ΙΚΑ, κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί, να μην μπει σε διαθεσιμότητα – κινητικότητα ή μετακινηθεί αναγκαστικά.

Η Λαϊκή Επιτροπή Καισαριανής διοργανώνει κινητοποίηση σήμερα Παρασκευή στις 6 το απόγευμα με σημείο συνάντηση το Δημαρχείο Καισαριανής

Τη Δευτέρα 16 Δεκέμβρη

Η Λαϊκή Επιτροπή Σαλαμίνας πραγματοποιεί στις 10 το πρωί συμβολικό αποκλεισμό στα ταμεία του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας, για τη μη είσπραξη του χαρατσιού εισόδου των 5 ευρώ. Παράλληλα, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής για συμμετοχή στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, με αιχμή τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, τα κομμένα ρεύματα σε εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, την αδυναμία προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης σε κατοικίες και σχολεία, τον υποσιτισμό μαθητών και οικογενειών κλπ.

Την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη

Το κλαδικό συνδικάτο εργαζομένων ΟΤΑ νομού Αχαΐας καλεί όλους τους εργαζόμενους των ΟΤΑ να συμμετέχουν δυναμικά στην κινητοποίηση που οργανώνουν τα σωματεία στο χώρο της υγείας στα νοσοκομεία της περιοχή μας στις 6.30μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου.

902.gr

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s