Το ΓΕΣ πάει οργανωμένα να βγάλει κέρδος από τους φαντάρους


armyΈτσι θα έρθει η Ανάπτυξη ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλε;

Για τα μεταχειρισμένα πουλόβερ ο Στρατός θα χαρατσώνει με 22 ευρώ, ενώ τα ίδια, ως καινούργια πουλά στα Στρατιωτικά Πρατήρια με 19 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του κέρδους!
Αφού το ΓΕΣ βόλεψε τον ιδιώτη που του παραχώρησε τα ΚΨΜ στο ΚΕΝ Θήβας, συνειδητοποιώντας ότι οι φαντάροι είναι η κότα με τα χρυσά αυγά, αποφάσισε να τους εκμεταλλευτεί οικονομικά και το ίδιο.
Ποιος είναι ο τρόπος; Θα βάλουν τους στρατιώτες να χρυσοπληρώνουν τα μεταχειρισμένα και κακής ποιότητας πουλόβερ σαν καινούργια. Το ΓΕΣ όχι μόνο προσδοκά κέρδος από αυτή την άθλια μεθόδευση, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για μια πονηρή κίνηση, που θα ωθεί τους φαντάρους να μην χρεώνονται πουλόβερ, αλλά να αγοράζουν οι ίδιοι καλύτερης ποιότητας.
Για να δούμε τι θα κάνουν λοιπόν: σύμφωνα με το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ «Νέα τακτική θα εφαρμόσει  από δω και πέρα το Γενικό Επιτελείο Στρατού  για όσους εφέδρους δεν επιστρέφουν το τζάκετ και το πουλόβερ που τους δόθηκε κατά την κατάταξή τους. Όσοι επιστρέφουν το τζάκετ και το πουλόβερ σε καλή κατάσταση που δύναται να χρησιμοποιηθούν εκ νέου θα δίνονται για καθάρισμα και στη συνέχεια θα ξαναχορηγούνται σε άλλους νεοσύλλεκτους.  Όσοι φαντάροι που παίρνουν απολυτήριο δηλώσουν ότι επιθυμούν να τα κρατήσουν ή ότι τα έχασαν θα πληρώνουν περίπου 22 ευρώ για το πουλόβερ και 35-40 ευρώ για το τζάκετ. Αν τώρα  τα παραπάνω είδη ρουχισμού είναι σε κακή κατάσταση τότε θα παραδίδονται, δεν θα ξαναχορηγούνται αλλά ούτε και ο έφεδρος θα τα πληρώνει».
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προβάλλει τα άθλια οικονομικά, κάτι που όμως δεν σκέφτηκε ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος όταν κατέβαζε τα τανκς στις παρελάσεις εκτινάσσοντας το κόστος τους, ούτε όταν επαναλαμβάνει μετά από χρόνια πανάκριβες ασκήσεις, με υπέρογκη χρήση πραγματικών πυρών. Ούτε βεβαίως άκουσαν τίποτε για την επανασύσταση άχρηστων θέσεων στρατολόγων εξωτερικού, που είχαν καταργηθεί το 2010, τις οποίες θα καλύψουν με παχυλές αμοιβές τα γνωστά γαλάζια και πράσινα στρατιωτικά βύσματα.
Αυτό που δεν λέει το Υπουργείο και το ΓΕΣ είναι ο σχεδιασμός μεταφοράς του κόστους της στρατιωτικής θητείας στους φαντάρους και τις οικογένειες τους, σε συνδυασμό με την επιδίωξη οικονομικής τους εκμετάλλευσης, επιδιώκοντας κέρδη για τα στρατιωτικά ταμεία.
Μια πρώτη απόπειρα είχαμε πρόσφατα στο ΚΕΝ Μεσολογγίου όταν  αρνήθηκαν να δώσουν σαγιονάρες στους νεοσύλλεκτους και τους έβαλαν να τις αγοράσουν από το ΚΨΜ, χωρίς απόδειξη και με κέρδος για τη μονάδα.
Τώρα με τα πουλόβερ και τα μπουφάν κάνουν κάτι αντίστοιχο.   πριν από 2 μέρεςΑφού μετά τις έντονες διαμαρτυρίες φαντάρων και γονιών, την ανάδειξη του θέματος από μαχόμενους δημοσιογράφους και τα μπλογκ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος και το ΓΕΣ έκαναν πίσω και δόθηκαν στους νεοσύλλεκτους συναδέλφους τα απαραίτητα πουλόβερ και οι σαγιονάρες για να κάνουν μπάνιο, σκέφτηκαν να τα χρησιμοποιήσουν ως πηγή κέρδους.
Αν δεν επιστρέψεις το πουλόβερ θα απαιτούν από τους συναδέλφους 22 ευρώ εκβιάζοντας τους ότι διαφορετικά δε θα τους δώσουν το Απολυτήριο.
Όμως τα ίδια άθλιας ποιότητας πουλόβερ πουλιούνται στα Στρατιωτικά πρατήρια 19 ευρώ!
Δηλαδή, για τα μεταχειρισμένα ο Στρατός θα χαρατσώνει με 22 ευρώ, ενώ τα ίδια, ως καινούργια πουλά με 19 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του κέρδους!
Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται όλη η κουτοπόνηρη πολιτική του ΥΠΕΘΑ. Να θυμίσουμε τι έλεγαν όταν δεν τα έδιναν; Τις  δικαιολογίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που διέδιδαν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και οι κακόμοιροι διοικητές των μονάδων ότι τα αποθέματα έχουν τελειώσει, ότι δεν έχουν γίνει διαγωνισμοί, ότι δεν προβλέπονται, ότι, ότι, ότι…. Και όμως, οι αποθήκες άνοιξαν και βρέθηκαν τόσο τα πουλόβερ, όσο και οι σαγιονάρες!  
Φυσικά, κανένα από τα άθλια παπαγαλάκια δεν λέει κουβέντα για τα 147.000 ευρώ που δόθηκαν από τα ΥΠΕΞ για να αγοράσουν γραβάτες και φουλάρια για την ευρωπαϊκή προεδρία.
Αλήθεια, κύριοι Αβραμόπουλε-Βενιζέλο, τα στελέχη του ΥΠΕΞ θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν γραβάτες και φουλάρια, διαφορετικά θα τα πληρώσουν ακριβότερα;
ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ
Καλούμε τους φαντάρους και τους γονείς να εκφράσουν την αγανάκτηση τους και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα μας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s