Η Αριστερά του κεφαλαίου


1tpomanΤην περασμένη Κυριακή, μια συντηρητική αστική εφημερίδα, που έχει στηρίξει με νύχια και με δόντια την πολιτική των Μνημονίων, η «Καθημερινή» της εφοπλιστικής οικογένειας Αλαφούζου, διαμαρτυρόταν στο κεντρικό της άρθρο, ότι «ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής αστικής τάξης βρίσκεται σε αδιέξοδο», διότι «πληρώνει εξωφρενικά ποσά σε φόρους».
Μια άλλη εφημερίδα την ξεπέρασε σε θρήνο για τους δύσμοιρους καπιταλιστές που υποφέρουν τόσο από την ανάλγητη εξουσία. Αντιγράφουμε: «Σήμερα όλοι, ακόμα και οι μεγάλοι εγχώριοι βιομηχανικοί παράγοντες, ανακαλύπτουν πως τα κυβερνητικά σχήματα που στήριξαν δεν υπηρετούσαν τα δικά τους συμφέροντα. Σοβαροί επιχειρηματίες της πραγματικής οικονομίας δεν μπορούν να περιμένουν από πολιτικά ανδρείκελα που σύρονται από τους δανειστές να υπερασπιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα. Ο γερο – Στασινόπουλος του ομίλου της Βιοχάλκο, αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα ενός από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς ομίλους της χώρας στις Βρυξέλλες, αγανακτισμένος από την ανυπαρξία αναπτυξιακής πολιτικής και την αναλγησία των κυβερνώντων. Η ώρα για την κυβέρνηση της Αριστεράς δεν είναι μεθαύριο, είναι σήμερα».
Δεν ξέρουμε αν σας φαίνεται παράξενο, αλλά τα παραπάνω γράφτηκαν στην «Αυγή της Κυριακής». Απέκτησε, λοιπόν, και η κεφαλαιοκρατία την… Αριστερά της. Η οποία θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση εδώ και τώρα, για να γλιτώσει τον… γερο-Στασινόπουλο και τους άλλους βιομήχανους από την ανάλγητη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου!
Προσέξτε την προσφώνηση: ο γερο-Στασινόπουλος. Για να παραπέμπει στα δημοτικά έπη (ο γερο-Δήμος και τα παρόμοια) και να αποπνέει μια οικειότητα. Δικός μας άνθρωπος είναι ο Στασινόπουλος, άνθρωπος του λαού, που μοχθεί για το καλό του τόπου. Και δεν είναι τα επιχειρηματικά του συμφέροντα που τον ώθησαν να μεταφέρει την έδρα (και όχι τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις) στις Βρυξέλλες, αλλά η ανικανότητα και η αναλγησία του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του Στουρνάρα και της τρόικας.
Για τα εργασιακά Νταχάου του ομίλου Στασινόπουλου μπορεί κανείς να πει πολλά. Εμείς θα θυμίσουμε ένα μόνο περιστατικό. Την έκρηξη στα Σωληνουργεία Κορίνθου, με έξι νεκρούς εργάτες και τρεις βαριά τραυματίες. Εκρηξη που δε θα γινόταν αν είχαν ληφθεί στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας και οι εργάτες δεν αντιμετωπίζονταν σαν πρώτη ύλη. Αυτός είναι ο «γερο-Στασινόπουλος», ο νέος έρωτας του ΣΥΡΙΖΑ.
http://www.eksegersi.gr

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s