6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!


MA-ΘΕΣ5 χρόνια πριν, στις 6/12/2008, ο 15χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό Κορκωνέα. Η εξέγερση της νεολαίας που ακολούθησε, με πρωταγωνιστές τους μαθητές, αποκάλυψε τον πραγματικό ρόλο της αστυνομίας, ότι δηλαδή δεν υπάρχει για να προστατεύει τους πολίτες αλλά για να καταστέλλει, να χτυπάει, ακόμα και να δολοφονεί τους εργαζόμενους, τους νέους, όποιον αντιστέκεται στα σχέδια της κυβέρνησης και των αφεντικών. Η εξέγερση αυτή άνοιξε το δρόμο για όλους τους μεγάλους αγώνες από τότε μέχρι και σήμερα.

5 χρόνια μετά, η κυβέρνηση Σαμαρά δολοφονεί καθημερινά. Δολοφονεί με τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, που για τους νέους κοντεύει το 70%. Σαν μια σύγχρονη χούντα, επιτίθεται σε όλα τα δικαιώματά μας. Δεν μας στερεί μόνο το μέλλον, αλλά κα το παρόν διαλύοντας τη δημόσια παιδεία. Με το «Νέο Λύκειο» που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβρη και τις απολύσεις 2500 καθηγητών, σχεδιάζει να κλείσει σχολεία και να πετάξει κατά χιλιάδες τους μαθητές έξω από αυτά, αφού μετατρέπει το Λύκειο σε έναν μαραθώνιο εξετάσεων, από όπου πολύ λίγοι θα καταφέρνουμε να περνάμε στο πανεπιστήμιο ή ακόμα και να αποφοιτούμε. Όσο για τα ΕΠΑΛ, αυτά διαλύονται αφού από τις 110 ειδικότητες έχουν απομείνει μόνο 23!
Το σχέδιο της κυβέρνησης και της τρόικας είναι να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους, που θα δουλεύουμε αν, όσο, και όποτε θέλουν οι εργοδότες μας για ένα κομμάτι ψωμί, κι όλα αυτά για να ξεπεράσει την κρίση του το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Για αυτόν το λόγο χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο την αστυνομία και τα ΜΑΤ, κατηγορώντας σαν τρομοκράτη όποιον αντιστέκεται. Η αστυνομία που τότε δολοφόνησε τον Αλέξη, σήμερα επιτίθεται ακόμα πιο βίαια στους εργαζόμενους και στη νεολαία. Είναι ο μόνος σύμμαχος που έχει απομείνει στην κυβέρνηση.
 
Η 6η Δεκέμβρη για τους μαθητές είναι μια από τις πιο σημαντικές μέρες. Είναι η μέρα που θυμόμαστε ποιο μέλλον μας ετοιμάζουν οι κυβερνήσεις. Είναι όμως και η μέρα που πρέπει να θυμόμαστε ότι οι μαθητές μπορούν όχι μόνο να αγωνίζονται αλλά και να κάνουν κυβερνήσεις να τρέμουν. Δεν είναι απλά μια μέρα μνήμης αλλά κυρίως μια μέρα αγώνα. Σήμερα, που η επίθεση που δεχόμαστε είναι πολύ μεγαλύτερη από κείνη που μας έβγαλε στο δρόμο το 2008, πρέπει να εμπνευστούμε από την εξέγερση του Δεκέμβρη και να οργανώσουμε έναν νέο Δεκέμβρη. Μια νέα εξέγερση που θα έχει σαν στόχο να παρασύρει και όλη την υπόλοιπη κοινωνία. Για να ανατραπεί η χούντα της κυβέρνησης και της τρόικας, για να σώσουμε τα σχολεία μας, για να σταματήσει η τρομοκρατία των ΜΑΤ, για να διεκδικήσουμε το μέλλον που αξίζουμε κι όχι αυτό που μας ετοιμάζουν.
 
•   Κάτω η χούντα κυβέρνησης τρόικας
•   Κάτω το «Νέο Λύκειο» – όχι στις απολύσεις των  καθηγητών
•   Διάλυση των ΜΑΤ – Αφοπλισμός της αστυνομίας

•   Να τσακίσουμε τους φασίστες και την καταστολή

http://mathitiki-antepithesi.blogspot.gr/

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s