Το βραβείο αναισθησίας διεκδικεί η δημοτική αρχή Δήμου Αθηναίων;


20121126-koinoniko-iatrio-byrona4 ΜΗΝΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑΡΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ!…

Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Αθηναίων εκδίδει τα βιβλιάρια Πρόνοιας για τους άνεργους και άπορους ανασφάλιστους για τις  αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από τον μήνα Αύγουστο!…. Τέσσερις μήνες για να εκδοθεί το βιβλιάριο Υγείας ή να γίνει παροχή επιδομάτων της Πρόνοιας, σε αυτούς που, το σύστημα και η διεφθαρμένη διαχείριση του, από τις κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές του δικομματισμού, έφεραν στην έσχατη εξαθλίωση.

Με τα βιβλιάρια Πρόνοιας μεγάλες μάζες άνεργων και άπορων ανασφάλιστων  θεμελιώνουν το δικαίωμα νοσοκομειακής, ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης και άλλοι δικαιώματα πενιχρών επιδομάτων, εφ’ όσον ο βαθμός αναπηρίας τους, που διαπιστώνεται από ειδικούς κρατικούς φορείς,   υπερβαίνει το 67%. Η στέρηση του βιβλιαρίου για την υγεία ή το επίδομα, για τον άνεργο και τον άπορο, σημαίνει επικίνδυνες στερήσεις, πρόσθετους εξευτελισμούς, απελπισία, ένδεια, απουσία κάθε ιατρικής και νοσοκομειακής προστασίας, όπου σε περιπτώσεις, αυτό μπορεί να σημαίνει ακόμα και το θάνατο!….

Η μεταφορά των υπηρεσιών της Κοινωνικής Πρόνοιας από το κράτος στους ΟΤΑ έγινε με τον Νόμο Καλλικράτη. Σκοπός αυτής της αλλαγής ήταν και είναι  η αποδυνάμωσης μέχρι και η κατάργηση βασικών κοινωνικών παροχών και υποδομών, που προορίζονταν, μέχρι χθες, για την ελάχιστη έστω προστασία των εργατικών μαζών, τις οποίες το σύστημα έριχνε ανέκαθεν και ρίχνει και σήμερα στην ανεργία και την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. Η συντριπτική πλειοψηφία των γνωστών ΟΤΑ, υπό την ηγεσία των δημάρχων του δικομματισμού, στα πλαίσια των γνωστών ελιγμών και της υποκρισίας των αντιλαϊκών πολιτικών, δεν ανέλαβαν την έκδοση των βιβλιαρίων πρόνοιας Υγείας, αλλά ζήτησαν διετή προθεσμία, υποτίθεται, για να ετοιμάσουν τις αναγκαίες υποδομές και το ανάλογο προσωπικό!!…..Η στάση αυτή αποτελούσε και αποτελεί μια πράξη πρόκλησης και εμπαιγμού των κατατρεγμένων μαζών.

Η δημοτική αρχή Καμίνη για να εξυπηρετήσει τις πολιτικές δυνάμεις, που την στήριξαν και την ανέδειξαν, ανέλαβε, μόνη αυτή, για λογαριασμό σχεδόν όλων των γνωστών ΟΤΑ της «λούφας και της παραλλαγής» και κατ’ επέκταση των πληθυσμών της ευρύτερης περιφέρειας των Αθηνών, την αποκλειστική λειτουργία των υπηρεσιών και την έκδοση των σχετικών βιβλιαρίων Πρόνοιας, Ανέλαβε δηλ. ένα τεράστιο έργο για εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους αν και γνώριζε ότι οι υποδομές που διαθέτει δεν επαρκούν για το έργο αυτό, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, που αυτή η επιλογή του Δήμου Αθηναίων θα είχε για τις λαϊκές μάζες.

Ήταν φανερό ότι, με την κίνηση αυτή, η δημοτική αρχή Καμίνη, επεδίωξε να διευκολύνει την εξουσία που υπηρετεί. Για το σκοπό αυτό δεν δίστασε να ρίξει τους χιλιάδες άνεργους και άπορους συμπολίτες μας, τις μανάδες, τους πατεράδες , τους ανάπηρους, αυτούς που υποφέρουν από βαριά και χρόνια βαριά νοσήματα, σε ένα καθεστώς αφάνταστης ταλαιπωρίας, χρηματικών εξόδων, εξευτελισμών και ταπεινώσεων, δηλ. στις γνωστές συμπεριφορές και «αρετές» από τις οποίες διακρίνεται και είναι γνωστός και δακτυλοδεικτούμενος ο στρατός των διεφθαρμένων γραφειοκρατών, που έχει από χρόνια ενσωματωθεί και υπηρετεί το σύστημα! Το ίδιο έκαναν και οι περισσότερες δημοτικές αρχές που αρνήθηκαν να αναλάβουν τις υπηρεσίες Πρόνοιας.

 Η ισχύς των βιβλιαρίων Πρόνοιας είναι για 1 έτος. Μετά από το έτος θα πρέπει να ανανεωθεί. Αξίζει όμως εδώ να σημειωθεί ότι η χρονική ισχύς των βιβλιαρίων Πρόνοιας αρχίζει όχι από την ημερομηνία που κατατέθηκε η αίτηση, όπως ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ. αλλά ισχύει από την ημερομηνία που οι γραφειοκράτες της δημοτικής αρχής του Δήμου Αθηναίων θα καταφέρουν να το εκδώσουν!… Είναι μια κατάσταση απάτης και αναίρεσης θεσμών και δικαιωμάτων των πολιτών και ταυτόχρονα μια προκλητική και καραμπινάτη παρανομία, η οποία είναι σε πλήρη γνώση της δημοτικής αρχής του Δήμου Αθηναίων, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζεται!

Δ. Σουλιώτης, Υπεύθυνους Του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα

«Ένας για όλους και όλοι για έναν»

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ

Ελλησπόντου 12 – Βύρωνας

6941-425303 + 6977-747431

http:// k-iatreio.blogspot.gr/

  mail: Egmont1937@gmail.com

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s