Τρελά κέρδη στους ιδιώτες από το outsourcing στις Ένοπλες Δυνάμεις


soldier2Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα το ΠΝ εφάρμοσε πιλοτικά το outsourcing στη σίτιση με τραγικά αποτελέσματα.
Αφού για χρόνια οι πολιτικοί των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ξεσάλωσαν στις μίζες από τις παραγγελίες οπλικών συστημάτων αξίας 25 τρις. δρχ., εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τεράστια κέρδη

στους έλληνες εμπόρους-βιομήχανους των πολεμικών εξοπλισμών, διαμέσου των αμαρτωλών αντισταθμιστικών ωφελημάτων, τώρα που η κρίση δεν επιτρέπει νέες προμήθειες, ανακάλυψαν το outsourcing* στις Ένοπλες Δυνάμεις.

 
Μια πρώτη εφαρμογή βρίσκεται στην ιδιωτικοποίηση των  ΚΨΜ των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Η είδηση και μόνο ότι ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος επιτρέπει στον επιχειρηματία να κερδοσκοπήσει εις βάρος των φαντάρων, του μόνιμου προσωπικού και της λαϊκής οικογένειας, προκαλεί οργή και αγανάκτηση. Γιατί εξίσου άθλιες είναι και οι δικαιολογίες τους καθώς προβάλλουν ως επιχείρημα την εφαρμογή του μέτρου στο Πεντάγωνο και στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, από τον πρώην ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλο το 2010.
Όμως αδιαφόρησαν για τις καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων που υπηρετούν εκεί και οι οποίοι κατήγγειλαν τις εξοργιστικές τιμές και την ασύδοτη κερδοφορία του επιχειρηματία.  Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  όχι μόνο «του βάζει πλάτη», αλλά προκλητικά και σχεδιασμένα εξασφαλίζει τα κέρδη του και την επέκταση τους, δίνοντας του τι δυνατότητα να κατακλέβει τους συναδέλφους στα ΚΕΝ, τετραπλασιάζοντας τις τιμές των προϊόντων που διακινούσαν τα ΚΨΜ.
Σε 300.000-600.000 ευρώ υπολογίζεται ο μηνιαίως κύκλος εργασιών του ιδιωτικού ΚΨΜ μόνο στο ΚΕΝ Θήβας, που βρίσκει πιλοτική εφαρμογή το νέο αντιλαϊκό μέτρο.
Ο όρος *οutsourcing χρησιμοποιείται γενικά για να περιγράψει την ανάθεση υπηρεσιών και εργασιών μιας επιχείρησης ή ενός κρατικού φορέα σε εξωτερικό συνεργάτη και ήρθε στο προσκήνιο από την  αναφορά στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού περί απεμπλοκής «των Μονάδων από την άσκηση οικονομικών δραστηριοτήτων με ανάθεση αυτών σε εξωτερικούς φορείς (outsourcing), στα πλαίσια του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, με στόχο την εξοικονόμηση προσωπικού και μέσων, τη μείωση των λειτουργικών δαπανών τους καθώς και την ενίσχυση των πόρων των Μετοχικών Ταμείων του Υπουργείου Εθνικού Άμυνας».
Πρόκειται για τη γνωστή νεοφιλελεύθερη πολιτική του λιγότερου κράτους, που ιδιωτικοποιεί-εμπορευματοποιεί τις πιο κερδοφόρες πτυχές της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων, εξασφαλίζοντας μονοπωλιακά και σε μόνιμη βάση στους εμπόρους τεράστιες μάζες φαντάρων και μόνιμου προσωπικού για να τους εκμεταλλευτούν οικονομικά. Παράλληλα, απολύοντας μόνιμο επιστημονικό-τεχνικό πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, δίνει τη δυνατότητα στους εργολάβους «να μπουν» ακόμη περισσότερο στον Στρατό, εξασφαλίζοντας τεράστια ποσοστά κέρδους από τα συμβόλαια για συντήρηση-επισκευή-προμήθεια κλπ., αλλά και από τις νέες άγριες εργασιακές σχέσεις. 
 
δΕΊΤΕ περισσότερα εδώ: http://diktiospartakos.blogspot.gr/

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s