ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: Εκτός εφημερίας λόγω απλήρωτων δεδουλευμένων


P160913_11.54[1]Εκεί οδηγούν τα μνημόνια και οι πολιτικές τους! Σε κλείσιμο του νοσοκομείου! Σύμφωνα με απόφαση της ΓΣ των Ιατρών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, αποφασίστηκε η αναγκαστική άρση των εφημερειών του Νοσοκομείου τέσσερις ημέρες του Δεκεμβρίου επειδή το υπουργείο Υγείας αρνείται να πληρώσει τις εφημερίες τους.

Όπως αναφέρει και η απόφαση της ΓΣ που επισυνάπτεται, τόσο ο Διοικητικός Διευθυντής του Νοσοκομείου όσο και ο Προϊστάμενος Οικονομικής Υπηρεσίας με έγγραφό τους ενημέρωσαν τους γιατρούς του Παίδων Πεντέλης ότι η παρεχόμενη πίστωση για το μήνα Δεκέμβρη υπερβαίνεται σύμφωνα με το πρόγραμμα εφημεριών που οι γιατροί βγάζουν, οπότε το νοσοκομείο -που κατακρεουργήθηκε με τα haircut/κουρέματα των αποθεματικών του και την ελλιπή χρηματοδότησή του από το Υπουργείο Κηδείας(!)- και οι Γιατροί αναγκάζονται να μην θέσουν το νοσοκομείο σε εφημερία κάποιες ημέρες του Δεκεμβρίου και μάλιστα Χριστουγεννιάτικα τη στιγμή που λόγω της κρίσης, της φτώχειας και της ανέχειας οι ανάγκες για νοσοκομειακή περίθαλψη συνεχώς αυξάνονται…

Σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία οι εφημερίες των γιατρών είναι τακτικώς παρεχομένη ανά μήνα εργασία και όχι υπερωριακή απασχόληση και είναι παράνομος όποιος εν γνώσει του παρέχει απλήρωτη εργασία.

«Οι γιατροί του Νοσοκομείου οφείλουμε να κάνουμε εσωτερική εφημερία όλες τις ημέρες του μήνα για να διασφαλίσουμε την ασφαλή περίθαλψη των νοσηλευομένων ασθενών.

Με ομόφωνη απόφαση όλων των μελών, για να είμαστε αφενός μέσα στο γράμμα του νόμου και αφ ετέρου στο πλαίσιο του υπάρχοντος κονδυλίου του Δεκεμβρίου, όπως αναφέρει το έγγραφο της διοίκησης η ΓΣ  κατέληξε ότι αναγκαζόμαστε να μην πραγματοποιήσουμε τις γενικές εφημερίες στις 12, 15, 26, 29 Δεκεμβρίου 2013»

Λιαπόπουλος Πάνος, νοσηλευτής ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  27/11/2013   ΓΝ ΠΑΙΔΩΝ  ΠΕΝΤΕΛΗΣ

 

 

ΘΕΜΑ: ΠΙΣΤΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

Προς Υπουργείο Υγείας

Διοικητή Νοσοκομείου Αγία Σοφία – Παίδων Πεντέλης

Αναπληρώτρια Διοικήτρια ΓΝΠΠ

Διοικητικό διευθυντή

Διοικητή ΥΠΕ

ΕΚΑΒ

ΜΜΕ

Με το έγγραφο με αριθμό πρωτόκολλου 12567/25-11-2013 το οποίο υπογράφουν ο Δ.Δ κος Φράγγου και  ο Π.Ο.Υ κος Τσατάνης ενημερωθήκαμε ότι για τον Δεκέμβρη «υπάρχει υπέρβαση της πίστωσης κατά 25.824,21  Ευρώ πράγμα που σημαίνει ότι δεν δύναται να πληρωθούν οι εφημερίες Δεκεμβρίου 2013 εξολοκλήρου»

Κατόπιν τούτου συγκλήθηκε Γ.Σ. των γιατρών του Νοσοκομείου. Αρχικά έγινε ενημέρωση των μελών .

Σε προφορική επικοινωνία  μέλους του Δ.Σ. της ΕΙ.Ν.Α.Π. με τους νομικούς συμβούλους ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ αναφέρθηκαν κατηγορηματικά ότι:

«σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία δεν υπάρχει απλήρωτη εργασία και είναι παράνομος όποιος εν γνώσει του την παρέχει.

Επίσης οι εφημερίες των γιατρών είναι τακτικώς παρεχομένη ανά μήνα εργασία και όχι υπερωριακή απασχόληση»

Οι γιατροί του Νοσοκομείου οφείλουμε να κάνουμε εσωτερική εφημερία όλες τις ημέρες του μήνα για να διασφαλίσουμε την ασφαλή περίθαλψη των νοσηλευομένων ασθενών.

Με ομόφωνη απόφαση όλων των μελών, σύμφωνα με όλα τα παραπάνω για να είμαστε αφενός μέσα στο γράμμα του νόμου και αφ ετέρου στο πλαίσιο του υπάρχοντος κονδυλίου του Δεκεμβρίου, όπως αναφέρει το έγγραφο της διοίκησης η ΓΣ  κατέληξε ότι αναγκαζόμαστε  να μην πραγματοποιήσουμε τις γενικές εφημερίες στις 12, 15, 26, 29 Δεκεμβρίου 2013

Επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s