Εκαψε το σπίτι του και έριξε στο γκρεμό το ΙΧ του για να μην τα πάρουν οι τράπεζες: «Δεν θα πάρουν τίποτα οι αλήτες!»


1144592Αυτός ο οργισμένος, όχι απελπισμένος συμπολίτης, δεν θάναι ο τελευταίος. Όσοι επεξεργάζονται σήμερα τα σχέδια για τις κατασχέσεις των κατοικιών ίσως δεν θα  είχαν προβλέψει το ενδεχόμενο να πάρουν άνθρακες. Όταν χιλιάδες οργισμένοι θα καίνε τα σπίτια και τα αυτοκίνητα, τότε η οργή δεν θα τρομοκρατείται, δεν θάναι βουβή, δεν θα περιορίζεται σε ανάθεμα και μούντζες. Θα ξεχυθεί στους δρόμους με όλη την απελευθερωτική ορμή του σκλάβου που συνειδητοποίησε τη δύναμή του  και θα κάψει το κόσμο της εκμετάλλευσης και της υποτέλειας ανοίγοντας τους δρόμους της κοινωνικής απελευθέρωσης.*

Μόνο ένας Αισχύλος θα μπορούσε να αποτυπώσει αυτή την σκηνή… Οι πολίτες αρχίζουν να αντιστέκονται στην εξαθλίωσή τους. Με παθητικά μέσα, χωρίς να κάνουν κακό σε κανέναν, αλλά αντιστέκονται με τον τρόπο τους, όπως ο 50χρονος άνδρας από τη Μηλιά της Ορεινής Ναυπακτίας ο οποίος έκαψε το ίδιο του το σπίτι και πέταξε στο γκρεμό του αυτοκίνητό του, καθώς ήδη του είχαν κατασχέσει και έπρεπε από το μεν εξοχικό σπίτι του να φύγει άμεσα και να παραδώσει και το αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 50χρονος έβαλε φωτιά στην ξύλινη εξοχική κατοικία του και στη συνέχεια πέταξε το αυτοκίνητό του σε γκρεμό.
Ειδοποιήθηκαν οι αρχές και όταν έφθασαν στο χωριό, βρήκαν τον άνδρα να κάθεται και να κοιτάζει το φλεγόμενο σπίτι.
Ούτε σπίτι, ούτε αυτοκίνητο θα βρει η τράπεζα και τα «fund απελπισίας» για τα οποία έγραφε προς χθες ο Β.Πολύδωρας…
Η τραγωδία σε όλο της το μεγαλείο. Ο Ντοστογιέφκσι μοιάζει πολύ μικρός, για την ελληνική πραγματικότητα.
Μόνο ένας Αισχύλος θα μπορούσε να αποτυπώσει αυτή την σκηνή…

Ο δυστυχισμένος συμπατριώτης μας έχει συλληφθεί από την αστυνομία για εμπρησμό (!) και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Ο ίδιος δήλωσε στην αστυνομία ότι «Δεν θα πάρουν τίποτα οι αλήτες'»…
Πόσο ψυχή και απελπισία χρειάζεται κάποιος για να κάψει το ίδιο του το σπίτι;

αναδημοσίευση απο: http://www.hellas-now.com/2013/11/blog-post_3954.html

* Σχόλιο δικό μας: Αυτός ο οργισμένος, όχι απελπισμένος συμπολίτης, δεν θάναι ο τελευταίος. Όσοι επεξεργάζονται σήμερα τα σχέδια για τις κατασχέσεις των κατοικιών ίσως δεν θα  είχαν προβλέψει το ενδεχόμενο να πάρουν άνθρακες. Όταν χιλιάδες οργισμένοι θα καίνε τα σπίτια και τα αυτοκίνητα, τότε η οργή δεν θα τρομοκρατείται, δεν θάναι βουβή, δεν θα περιορίζεται σε ανάθεμα και μούντζες. Θα ξεχυθεί στους δρόμους με όλη την απελευθερωτική ορμή του σκλάβου που συνειδητοποίησε τη δύναμή του  και θα κάψει το κόσμο της εκμετάλλευσης και της υποτέλειας ανοίγοντας τους δρόμους της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s