Ψήφισμα –κάλεσμα ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σε κοινό αγώνα με εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές, γονείς


denplirono-fantarosΟ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΚΟΨΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος για πρώτη φορά στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων αποφασίζει να περικόψει και αύριο καταργήσει, την χορήγηση των απαραίτητων ειδών, στους νέους που υποχρεώνει να καταταγούν!

Το υπόμνημα που δόθηκε στους νεοσύλλεκτους Νοεμβρίου ανακοίνωσε ότι από την ΣΤ ΕΣΣΟ 2013 ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ και επίσημα η παροχή πολλών απαραίτητων ειδών. Είναι συνέχεια της περικοπής των καταστάσεων επιβίβασης-δωρεάν εισιτηρίων και του πετρελαίου θέρμανσης σε μονάδες  παραμεθορίου, ενώ καθημερινά πληθαίνουν οι καταγγελίες για το άθλιο φαγητό και το επικίνδυνο «πόσιμο νερό» που χορηγείται στους συναδέλφους φαντάρους. Λεφτά υπάρχουν αλλά δίνονται για πανάκριβα «δωρεάν» μεταχειρισμένα όπλα, για Στρατιωτικές Παρελάσεις, για πανάκριβες-επικίνδυνες ασκήσεις με πραγματικά πυρά, για βόλεμα των ημετέρων και ενδυνάμωση των συμμαχιών με το ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ισραήλ.
Η κυβέρνηση «φορτώνει» συνειδητά το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης στο φαντάρο και την λαϊκή οικογένεια. Πρόκειται για σχεδιασμένη έμμεση φορολόγηση της λαϊκής οικογένειας που συνδέεται με την εκμετάλλευση των στρατευμένων ως δωρεάν εργατικό δυναμικό και αναλώσιμους της πρώτης γραμμής, συμμέτοχους στα εγκλήματα των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ.

ΔΟΥΛΟΙ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ-ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ-ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΙ!

 

Η βαρβαρότητα της άγριας ταξικής επίθεσης στον κόσμο της εργασίας από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ απαιτεί την στοχοποίηση του αγωνιζόμενου λαού σαν »εσωτερικό εχθρό». Κάθε προσπάθεια του κινήματος (πχ Σκουριές, απεργίες) που εναντιώνεται στο κεφάλαιο χαρακτηρίζεται υπονόμευση της «εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας», τρομοκρατική ενέργεια, καταστέλλεται και ποινικοποιείται. Για αυτό οι Ένοπλες Δυνάμεις εκπαιδεύονται συνεχώς στα πλαίσια των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ ώστε να λάβουν μέρος σε κτηνώδεις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για να επιβάλλουν την καπιταλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων, αλλά και για να στραφούν ενάντια στους εξεγερμένους λαούς των καπιταλιστικών μητροπόλεων. Από την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008 και μετά, κάθε μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση αντιμετωπίζει την απειλή να κατέβει ο Στρατός στο δρόμο σε αποστολή Καταστολής Πλήθους. Κάτι που έγινε στη Θεσσαλονίκη το 2012. Τους Λέμε: ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ

 

ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ: Η ΠΑΛΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ μπλόκαρε την αύξηση της θητείας και την στράτευση στα 18. Στάθηκε αλληλέγγυα στην εξέγερση του 2008 και μπλόκαρε τα σχέδια να κατεβάσουν τον στρατό στους δρόμους ενάντια στην εξεγερμένη νεολαία. Βελτίωσε τις συνθήκες διαβίωσης των στρατευμένων σε μια σειρά από περιπτώσεις. Οι φαντάροι πετυχαίνουν πράγματα με τον συνδικαλισμό μέσα στον στρατό. Οι αγώνες που δίνουν δεν περιορίζονται μόνο στην αναγκαία πάλη για την βελτίωση της καθημερινότητας μέσα στις μονάδες. Αμφισβητούν έμπρακτα την πολεμική ετοιμότητα, τα ακραία δόγματα καταστολής της κοινωνίας, την προετοιμασία για τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και τον εθνικισμό.

 

Καλούμε τους φαντάρους να βγουν στην Αναφορά Παραπονούμενοι και να απαιτήσουν όλα τα απαραίτητα είδη. Καλούμε τους γονείς να εκφράσουν αποφασιστικά την Άρνηση τους να πληρώσουν αυτοί –οι άνεργοι, οι απολυμένοι, με τους πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις, με τους αφόρητους φόρους- για τις Ανάγκες του Στρατού. Να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ για ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και την συμμαχία με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ.

 

Καλούμε το κίνημα του κόσμου της εργασίας να σταθεί αλληλέγγυο. Να στηρίξει τον αγώνα των στρατιωτών: Διεκδικούμε σεβασμό των δικαιωμάτων και της Αξιοπρέπειας μας. Ελεύθερο Συνδικαλισμό. Ανθρώπινο φαγητό, δωρεάν μετακίνηση, πολιτισμό, αμοιβή στο ύψος του βασικού μισθού, ασφάλιση και αναγνώριση της προϋπηρεσίας, εγγραφή στο ταμείο ανεργίας με την απόλυση από τις Ε.Δ.  Λέμε όχι στην εκμετάλλευση και την κάλυψη θέσεων εργασίας που αυξάνει την Ανεργία.

 

Πλέον είναι σαφές σε όλους: Ή Αυτοί Ή Εμείς.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s