6 Νοέμβρη: Γενική απεργία υπέρ(;) της κυβέρνησης


GenikiPolitikiApergia2Διαβάζω τα τέσσερα βασικά σημεία αιχμής της απεργίας που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 6 Νοεμβρίου, απεργία γενική καθώς απόφαση συμμετοχής πήρε και η ΑΔΕΔΥ, και μου έρχεται να πάθω παράκρουση και ταμπλά μαζί. Οι λέξεις «κυβέρνηση», «μνημόνιο», «τρόικα», ακόμα και «λιτότητα» έχουν πολύ προσεκτικά απαλειφθεί, έχουν αφαιρεθεί χειρουργικά και από το κείμενο και από το σκεπτικό της προκήρυξης αυτής της απεργίας.

Ο φόβος της φιλοκυβερνητικής πλειοψηφίας στη ΓΣΕΕ, της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, είναι σε αυτές τις δύσκολες, τραγικές, ώρες για την κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς στα συνδικάτα να ηττηθεί το αίτημα για μία γενική πολιτική απεργία. Μάλιστα, δεμένος χειροπόδαρα στη γραμμή Βενιζέλου, ο Παναγόπουλος θέλει να δώσει σε αυτή την απεργία ένα… μεταμνημονιακό χαρακτήρα, δηλαδή ότι τα συνδικάτα πλέον κατεβάζουν τον πήχη, συζητούν ένα «εθνικό σχέδιο»,  δεν ζητούν ανατροπές και σπουδαία πράγματα, παρά μόνο αυτή η κυβέρνηση να αλλάξει τις… αδιέξοδες πολιτικές που ακολουθεί. Δηλαδή τρέχα γύρευε.

Από κοντά και η ΑΔΕΔΥ, κάπως βέβαια περισσότερο προχωρημένα, που καλεί τον κόσμο μαζικά στην απεργία ώστε η κυβέρνηση να πάψει να πιέζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ για να ακολουθεί αυτή την πολιτική που της επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. Έχοντας μία μικρή εμπειρία στα εργατικά μπορώ να σου πω πως ακόμα και την πρώτη τετραετία Σημίτη, την εποχή της μεγάλης ξευτίλας όπου οι συνδικαλιστές, αντί να ασχολούνται έστω τυπικά με τα συνδικάτα, έπαιζαν στο χρηματιστήριο, τέτοιες γελοιότητες σαν τις τωρινές δεν υπήρχαν.

Ο φόβος στους μηχανισμούς της φιλοκυβερνητικής πλειοψηφίας στη ΓΣΕΕ, στην ΠΑΣΚΕ και στη ΔΑΚΕ, δεν είναι μόνο πολιτικός, για το τι θα συμβεί με τον Σαμαρά και για τον αν θα τρώει το φαί του στον Κορυδαλλό ο Βενιζέλος, είναι και προσωπικός, γιατί αυτοί οι τύποι ξέρουν πως όταν τελειώσει αυτό το βασανιστήριο που ζούμε με την κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς θα τελειώσουν και αυτοί και ότι έχουν κτίσει θα καταρρεύσει σα χάρτινος πύργος. Όμως όπως και να έχουν τα πράγματα, η γενική απεργία στις 6 Νοέμβρη δεν θα γίνει για να στηρίξει την κυβέρνηση, θα γίνει, θα την κάνουμε, θα κατέβουμε στο δρόμο, θα είμαστε πολλοί και πολλές, θα συναντήσουμε φίλους και γνωστούς, θα φωνάξουμε συνθήματα, θα νιώσουμε μία γροθιά, για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση. Ευκολάκι έτσι;

Ο alterthess ιανός  

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s