1900867Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση εφορμά εμφυλιοπολεμικά, αφομοιώνοντας όλη την ατζέντα της Ναζιστικής Χρυσής Αυγής κάνει τη μια πανάκριβη άσκηση μετά την άλλη (η άσκηση της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης στη νήσο Δοκό για τις επικοινωνιακές ανάγκες του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά υπερβαίνει τα 600.000 ευρώ, ενώ κανείς δε γνωρίζει πόσο κόστισε η Πανελλαδική Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ και οι ασκήσεις μαζί με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ που προετοιμάζεται με την συνδρομή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να επιτεθεί στο Ιράν),  κατεβάζει τα τεθωρακισμένα στις Στρατιωτικές Παρελάσεις με χορηγία των εφοπλιστών, αποδεικνύοντας ότι ο εθνικισμός και ο μιλιταρισμός αποτελούν συστατικό στοιχείο του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, για την επιβολή των νέων όρων καπιταλιστικής κερδοφορίας, ανακοινώνονται τα εξής:

Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους οι δαπάνες του ΥΠΕΘΑ για μισθούς και συντάξεις “βρίσκονται εκτός στόχων”. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Τι άλλο από νέες περικοπές! Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους έχει ως ακολούθως: «Παρατηρείται σημαντική υποεκτέλεση του προϋπολογισμού κατά 208,8 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε απόκλιση ύψους -16,8% από το στόχο που τέθηκε για το α΄ εξάμηνο 2013. Οι πληρωμές …… για «Αποδοχές και Συντάξεις» υπερέβησαν το στόχο κατά 5,5 εκατ. ή 0,6%, ενώ υποεκτέλεση παρουσιάζουν οι λειτουργικές δαπάνες κατά 88,5 εκατ. ευρώ ή -34,1%.

Παράλληλα, ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος προχωρά σε προμήθειες μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων από τις ΗΠΑ, που ενώ παρουσιάζονται ως οικονομικές λύσεις, στη πραγματικότητα κρύβουν μεγάλα κόστη συντήρησης, που δεν αποκαλύπτονται στην κοινή γνώμη για να μην αντιδράσει αναλογιζόμενη την  άθλια οικονομική κατάσταση και την απόγνωση που συναντάς σε εκατομμύρια συνανθρώπους μας.

 

Τα CHINNOK που παρουσιάστηκαν ως ΔΩΡΕΑΝ προσφορά των ΗΠΑ, τελικά κοστίζουν σχεδόν 200 εκατομμύρια δολάρια, όπως έχουμε αποκαλύψει σε σχετικές ανακοινώσεις μας. Οι ΗΠΑ όχι  μόνο ξεφορτώνονται μεταχειρισμένες μπακατέλες, γλυτώνοντας το κόστος αποθήκευσης, αλλά εξασφαλίζουν συμβόλαια για συντήρησης για τις πολεμικές τους βιομηχανίες. Έτσι λοιπόν, αντί να διαπραγματευτούν συμβόλαια για την ΕΑΒ, προτιμούν να την ξεπουλήσουν και να αποτελέσει ο χρεωκοπημένος λαό μας, για μια ακόμη φορά, τον αιμοδότη των μεγάλων μας Δυτικών Συμμάχων.

 

 Ενδεικτικά είναι τα όσα αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του onalert από το οποίο παρουσιάζουμε εκτενή αποσπάσματα.
«CHINOOK: Κρυφό κόστος που τελικά θα κυμανθεί από 90- 110 εκατομμύρια ευρώ θα έχουν τα 10 μεταχειρισμένα μεταφορικά ελικόπτερα
CH-47D Chinook που προμηθεύεται η Ελλάδα από τις ΗΠΑ και για την  απόκτησή τους  γνωμοδότησε θετικά τις προάλλες η Ειδική Επιτροπή Εξοπλισμών και Συμβάσεων της Βουλής, χωρίς μάλιστα αρνητικές ψήφους. Η αμερικανική προσφορά υποβλήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση  και περιλαμβάνει την πώληση 10 ελικοπτέρων CH-47D Chinook καθώς και τις εργασίες συντήρησης, αναβάθμισης και τοποθέτησης συστήματος αυτοπροστασίας έναντι του προαναφερθέντος κόστους. Σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές στην Ελλάδα τα ελικόπτερα, αφού εκσυγχρονιστούν σε εργοστάσιο στις ΗΠΑ, ενδέχεται να είναι πιο »αναβαθμισμένα» από τα ήδη υπάρχοντα στον ελληνικό στρατό εκσυγχρονισθέντα  CH-47 SD, <<καθώς τουλάχιστον το Σύστημα Αυτοπροστασίας που θα μπει  είναι μάλλον  καλύτερο>>… Παρά το ευχάριστο αυτό στοιχείο- αν βέβαια αληθεύει – η όλη υπόθεση έχει και την δυσάρεστη πλευρά του – και αυτό είναι το κόστος που είτε η Ελλάδα το περίμενε μικρότερο για τα σημερινά δεδομένα είτε είχε αδρανήσει  και παρά τις επισημάνσεις μας δεν είχε ψάξει τα »κρυφά κόστη» και άφηνε να »σέρνεται» ότι όλα θα είναι …δωρεάν ή σχεδόν δωρεάν!

 

Το αίτημα για τα ελικόπτερα Σινούκ διατυπώθηκε από ελληνικής πλευράς ακόμα από την εποχή που ήταν υφυπουργός ο κ Καράμπελας- σε συνεργασία με τον νυν Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωσταράκο. Στηρίχθηκε δε στο επιχείρημα ότι καθυστερεί η άφιξη των υπολοίπων ευρωπαϊκής κατασκευής ελικοπτέρων ΝΗ-90, ένα επιχείρημα στο οποίο φαίνεται πως ανταποκρίθηκαν οι ΗΠΑ καθώς θα »αναδεικνύει» την …αναξιοπιστία της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας. Η »βούλα» μπήκε στις επισκέψεις στις ΗΠΑ του Πρωθυπουργού κ Σαμαρά και του Υπουργού Άμυνας κ Αβραμόπουλου».

 

Όμως η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να σταματήσει στα πανάκριβα τελικά ελικόπτερα. Με τον ίδιο τρόπο φαίνεται ότι θα προμηθευτεί και 90 «ΔΩΡΕΑΝ» άρματα μάχης Abrams από ΗΠΑ γεμάτα απεμπλουτισμένο ουράνιο τεθωρακισμένα, που βρίσκονται πεταμένα στις αποθήκες του αμερικανικού στρατού. Και σε αυτή την περίπτωση οι ΗΠΑ γλυτώνουν το κόστος αποθήκευσης, εξασφαλίζουν συμβόλαια συντήρησης των τεθωρακισμένων και εκπαίδευσης του προσωπικού, διεκδικώντας και την προμήθεια των πυρομαχικών. Σε αυτή την περίπτωση  όμως η ελληνική κυβέρνηση  θα καταβάλλει αντίστοιχο ακριβό τίμημα, εξασφαλίζοντας κέρδη στους έλληνες εφοπλιστές που θα αναλάβουν τη μεταφορά και πιθανόν στους Έλληνες ιδιώτες κατασκευαστές!
Και εμείς φυσικά να πληρώνουμε…

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Advertisements