«Σου είπαν ψέματα πολλά, ψέματα πάλι λένε»!


105869-120813aΦασίστες είναι. Τρομοκράτες είναι. Εγκληματίες χωρίς καμία αμφιβολία. Παρακρατικοί επίσης. Πράκτορες συμφερόντων και πολιτικών κύκλων επίσης.  Είχαν συγκεκριμένο ρόλο και προδιαγεγραμμένη διαδρομή οπωσδήποτε. Έσπειραν το φόβο , καλλιέργησαν αυταπάτες στους πλέον αδαείς που τους ψήφισαν ξεκόβοντας από το μαντρί της δεξιάς, ή τους αποκλείστηκε όποια ριζοσπαστικοποίηση και στροφή προς τα αριστερά, ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της μνημονιακής επίθεσης και περάσαμε στη δεύτερη φάση. Ο λαός και το εργατικό κίνημα στριμώχτηκαν στη γωνία. Η ΧΑ προσέφερε τις υπηρεσίες της στηριγμένη στην αμέριστη συμπαράσταση του πολιτικού συστήματος και των διαπλεκόμενων μαζί του ΜΜΕ ενδεχομένως γνωρίζοντας, σίγουρα οι ηγετικοί κύκλοι αυτού του μορφώματος, ότι είχαν ημερομηνία λήξης.

Η συνέχεια της πολιτικής τους προβλέπεται χωρίς εκπλήξεις: Νέο μνημόνιο, φοροληστεία και χαρατσώματα χωρίς προηγούμενο, απελευθέρωση των απολύσεων /περισσότερη φτώχεια και μεγαλύτερη ανεργία, νέες μειώσεις στις συντάξεις και τα μεροκάματα,   προνόμια στο κεφάλαιο (για όλα αυτά άλλωστε πάλεψε λυσσαλέα η ΧΑ) ολοκληρωτική χρεοκοπία για το λαό και επιστροφή στις κοινωνικές συνθήκες του 1950.

Περιμένουν αντιδράσεις: Περιμένουν ανεξέλεγκτες αντιδράσεις από τα κάτω γι’ αυτό επείγονται άμεσα να τις ελέγξουν. Καλλιεργούν την επιστροφή στη «νομιμότητα» και τη «τάξη», επιδιώκουν να δημιουργήσουν το καταχθόνιο «δημοκρατικό» τους τόξο και να ποδηγετήσουν απόλυτα ακόμα και τις συντεταγμένες ενδεχομένως αντιδράσεις  που μπορεί να εκδηλωθούν, ενδεχομένως λέμε, από το κατεστημένο αντιπολιτευόμενο πολιτικό σύστημα, εάν αυτές απειλήσουν τους σχεδιασμούς τους αποφασιστικά (που δεν το έχουμε δει μέχρι τώρα να γίνεται).

Η Δεξιά των Σαμαρά/Βενιζέλου ευελπιστεί να αυξήσει τα ισχνά ποσοστά της  γεμίζοντας το μαντρί με τους φοβισμένους ψηφοφόρους της ΧΑ. Ο Σαμαράς στις «κρίσιμες» αυτές ώρες φεύγει για ΗΠΑ.  Έβαλε τους εισαγγελείς μπροστά για να αποφύγει την ενδεχόμενη οργή αυτών των ψηφοφόρων « νίπτοντας τα χείρας» για το πρώην χαϊδεμένα παιδιά με τα στρατιωτικά ρούχα, αφού «εξελίχθηκαν» σε εγκληματίες …  Όλα πρέπει να εξελιχθούν μέσα στα πλαίσια του «νόμου και της τάξης» τους.

Ο φόβος τους βρίσκεται στην ιστορικά επιβεβλημένη αυτοοργάνωση και αντίσταση του λαού που θα οδηγήσει στην ανατροπή τους. Φοβούνται ένα νέο μαχητικό εργατικό κίνημα γι’ αυτό συντήρησαν τα τελευταία χρόνια το κρατικοδίαιτο και απολύτως συμβιβασμένο συνδικαλιστικό μόρφωμα των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ κ.λ.π. κλαδικών και συντεχνιακών ενώσεων.

Φοβούνται τις χιλιάδες ανοιχτές συλλογικότητες που ανέπτυξαν δράσεις από τα κάτω σε κάθε πόλη και γειτονιά, ενάντια στα χαράτσια, ενάντια στους πλειστηριασμούς, που σήκωσαν στην ουσία το βάρος της αντίστασης απέναντι στη προσχεδιασμένη φασιστική απειλή, που καλλιέργησαν την ιδέα της αυτοργάνωσης και της παραγωγής πολιτικής από τα κάτω και για τους κάτω. Φοβούνται τα πρωτοβάθμια σωματεία και τα εργατικά σχήματα που αντιστάθηκαν αποτελεσματικά στο μέτρο των δυνατοτήτων τους στην προσχεδιασμένη αντεργατική λαίλαπα και λεηλασία. Που εγγυώνται την ανάπτυξη ενός νέου αντιγραφειοκρατικού και μαχητικού κινήματος. Φοβούνται τους ηρωικούς κάτοικους στις Σκουριές όπως παλιότερα είχαν τρομοκρατηθεί από το κίνημα αντίστασης στην Κερατέα. Όλοι εμείς δεν περιλαμβανόμαστε σε κανένα «δημοκρατικό τόξο». Είμαστε οι εχθροί της «δημοκρατίας» τους, της δημοκρατίας των αγορών και της εξαθλίωσης των εργαζόμενων, της μετατροπής κάθε κοινωνικού αγαθού σε εμπόρευμα , της αχαλίνωτης εμπορευματοποίησης της ζωής μας.

Ξέρουν ότι δεν μπορούν να αντέξουν την αντεπίθεση της κοινωνίας. Επιδιώκουν να την καθυστερήσουν όσο περισσότερο γίνεται, ότι παραπάνω αρπάξουν. Μπορούμε να τους σταματήσουμε τώρα. Αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη, αντίσταση, ανατροπή. Για την κοινωνική απελευθέρωση και την κοινωνική δικαιοσύνη. Για να μην ζήσουμε σαν δούλοι!

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ  – ΜΕΤΑΑ/ Μέτωπο αντίστασης και ανατροπής

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s