Η ΕΛΑΣ παρεμβαίνει στα σχολεία: «έχουμε εντολή να μάθουμε και να αναφέρουμε»!


imag0450-1Κορωπί 20/9/2013: Προς : Αστυνομικά.Τμ. της περιοχής, ΜΜΕ, τα μέλη, ΔΟΕ: ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;

Το συνδικαλιστικό της ασφάλειας σε πλήρη λειτουργία – μέρες χούντας!

Πολλές διαφορετικές καταγγελίες έφτασαν στο σύλλογο ότι τις μέρες των απεργιών από 16,18 και 19/9 τα δημοτικά σχολεία στο Σαρωνικό (Καλύβια) και στο Μαρκόπουλο (Πόρτο Ράφτη) δέχτηκαν είτε επίσκεψη από περιπολικό της αστυνομίας είτε τηλεφωνήματα από το αστυνομικό τμήμα. Οι αστυνομικοί ρωτούσαν τους δ/ντές για το αν «όλα είναι εντάξει», «αν βρίσκονται σε κατάληψη» και «πόσοι είναι οι απεργοί σε κάθε σχολείο»!

Σε διαμαρτυρίες δ/ντών για το ποιος είναι αυτός που ρωτάει και με ποια αρμοδιότητα, η απάντηση ήταν «έχουμε εντολή να μάθουμε και να αναφέρουμε»!!!

Είναι και αυτό ένα ακόμα δείγμα αναβίωσης των ημερών όπου τα πάντα ήταν υπό την επίβλεψη της αστυνομίας.

Είναι προφανές ότι :

Η επιβολή της βάρβαρης πολιτικής των Μνημονίων κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ χρειάζεται το αστυνομικό κράτος και την τρομοκρατία σε βάρος των απεργών και όλης της κοινωνίας.

Διευκρινίζουμε προς κάθε κατεύθυνση και για το μέλλον τα εξής :

Δεν δικαιολογείται η παρουσία ένστολων αστυνομικών στο χώρο του σχολείου αν δεν έχει υπάρξει κάποια πρόσκληση για κάποιο σοβαρό λόγο.

Οι συνάδελφοι και οι δ/ντές πρέπει να ζητάνε πρώτα το λόγο της επίσκεψης και αν δεν είναι της αρμοδιότητας της αστυνομίας να μην επιτρέπουν την είσοδο των αστυνομικών στο σχολείο – γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα και καλλιέργεια φόβων στα παιδιά.

Οι δ/ντές και οι συνάδελφοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αναφέρουν στην αστυνομία στοιχεία για την απεργία ή άλλα στοιχεία. Αυτά τα αναφέρουν υπηρεσιακά στη διοίκηση της εκπαίδευσης και σε κανένα άλλο ο οποίος δεν είναι υπηρεσιακός προϊστάμενος.

Το Δ.Σ. του συλλόγου θα κάνει παράσταση στους διοικητές των αστυνομικών τμημάτων στις περιοχές των οποίων έγιναν οι επισκέψεις της αστυνομίας.

Παρακαλούνται όποιοι άλλοι συνάδελφοι, διευθυντές έγιναν μάρτυρες παρόμοιων γεγονότων να ενημερώσουν το σύλλογο ώστε να υπάρχει μια πιο εμπεριστατωμένη εικόνα.

Στο βαθμό που επιβεβαιωθεί  ότι υπήρχε σχετική κεντρική εντολή για αυτές τις επισκέψεις καλούμε τη ΔΟΕ να το αναδείξει και με τους συλλόγους να οργανώσουμε κοινή παράσταση των ΔΣ στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη  για να μην επαναληφθεί  τέτοιο φαινόμενο.

 ΈΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠ΄ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.           

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος

Κώστας Τουλγαρίδης

 http://www.alfavita.gr

1 σχόλιο

  1. Reblogged this on Oxtapus *beta.

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s