Το ξεφτιλίκι του Μάλαμα


9913a1ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ

Μεγάλη απογοήτευση εχτές το βράδυ (Σάββατο 7-9-2013) στο θέατρο Πέτρας. Ως φαν του Μάλαμα έχουμε βγάλει εισητήρια μια μεγάλη παρέα να τον απολαύσουμε στο θέατρο της πόλης μας. Συμμετέχοντας στην Ένωση Γονέων Πετρούπολης, μαζί με εκπαιδευτικούς της Β/θμιας και Α/θμιας εκπαίδευσης έχουμε αποφασίσει να κάνουμε παρέμβαση-διαμαρτυρία στη συναυλία. Το ίδιο άλλωστε κάναμε και το περασμένο Σάββατο, στον ίδιο χώρο, στη συναυλία-αφιέρωμα στο Θεοδωράκη «Ποιος τη ζωή μου».

Τι κάναμε;

Πριν την είσοδο και 1 ώρα πριν τη συναυλία κρατούσαμε ένα πανώ που έλεγε «Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ  ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΟΥΡΑΝΟ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ – Γ’ ΕΛΜΕ – ΕΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ – Δ. ΓΛΗΝΟΣ» μοιράζαμε κείμενο ενημερωτικό με τις εξελίξεις στο χώρο της παιδείας και πριν αρχίσει η συναυλία ανεβήκαμε με το πανώ στη σκηνή και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ της περιοχής μας είπε δυο λόγια για την ισοπέδωση του δημόσιου σχολείου και προέτρεψε τον κόσμο να αντιδράσουμε όλοι μαζί για την ανατροπή της παρούσας κατάστασης. Όλο αυτό είχε διάρκεια περίπου 3 λεπτά.

Το ίδιο θελήσαμε να κάνουμε και στη συναυλία του Μάλαμα. Πριν την έναρξη της συναυλίας ζητήσαμε από την υπεύθυνη παραγωγής να μας επιτρέψει αυτή την παρέμβαση. Μας απάντησε πως αυτό δεν επιτρέπεται, δεν το έχει επιτρέψει ο Μάλαμας σε κανέναν φορέα, σε καμμία προηγούμενη συναυλία του, οπότε ούτε και σ’ εμάς.

Ζητήσαμε να το ξανασκεφτεί λόγω της κρισιμότητας των ημερών, ενώ απευθυνθήκαμε και στο Δήμαρχο Πετρούπολης και τον αντιδήμαρχο Παιδείας να παρέμβουν και να αιτηθούν κι εκείνοι να μας επιτραπεί η είσοδος, αλλά πήραν την ίδια απάντηση μ’ εμάς. Τότε, παρόλο που δεν είμασταν πολλοί, αποφασίσαμε να μπούμε στο χώρο της συναυλίας παρά την απαγόρευση.

Στην είσοδο όμως, παρεμβαίνουν οι «μπράβοι» του κ. Μάλαμα και μας εμποδίζουν να μπούμε μέσα με το πανώ. Αρχίζουν οι φωνές «Αφήστε μας να μπούμε, Είναι δικαίωμά μας, Έχουμε ελευθερία λόγου, Τα πάντα καταρρέουν, 1 πανώ θα ανοίξουμε, δυο λόγια θα πούμε» εκείνοι μας έσπρωχναν, δεν μας άφηναν, προσπάθησαν να πάρουν το πανώ, οι τελευταίοι θεατές που έμπαιναν στο συναυλιακό χώρο αντέδρασαν και μας υποστήριξαν λέγοντας ότι είναι άδικο να μην αφήνουν μια 3λεπτη παρέμβαση στις δύσκολες εποχές που ζούμε, πέσανε και κάτι μπουνιές, και στην αναμπουμπούλα, δύο μέλη της πρωτοβουλίας πήραν το πανώ και τρέχοντας μπήκαμε στο θέατρο (εννοείται με τα εισιτήριά τους ανά χείρας μιας και οι «τζαμπατζήδες» στις εποχές μας δολοφονούνται!).

Κι ενώ η υπόλοιπη παρέα μας περίμενε στο κέντρο του θεάτρου στο δεύτερο διάζωμα, καθήσαμε μαζί τους, ανοίξαμε το πανώ και μεταξύ των τραγουδιών που άναβαν τα φώτα το σηκώναμε να το βλέπει ο κόσμος. Και το είδε ο κόσμος και μας ενθάρρυνε ο κόσμος.

Ο Μάλαμας δεν είπε τίποτε. Δεν έκανε κανένα σχόλιο. Δεν μας εξήγησε γιατί δεν μας επέτρεψε την παρέμβαση-διαμαρτυρία. ΑΙΣΧΟΣ!!!!!

Κι όχι μόνο δεν έκανε σχόλια αλλά ξεκινώντας τη συναυλία είπε στον κόσμο ότι «απ’ ότι λένε ΚΑΠΟΙΟΙ!!!! η κατάσταση που ζούμε είναι απάνθρωπη!!!!!!!». Προφανώς ο ίδιος δεν τη βιώνει.

Τι λες «πουλάκι μου»; Εσύ ζεις σε άλλο πλανήτη και το μόνο που ακούς είναι τιτιβίσματα; Δεν βλέπεις τι γίνεται γύρω σου;

Δεν σας κρύβω ότι απογοητεύτηκα πάρα πολύ γιατί τον ακούω χρόνια και μου αρέσουν πολύ τα τραγούδια του, αλλά μετά από αυτό ένιωσα ένα βάρος και μια εμετική διάθεση. Στενοχωριέμαι αλλά του βάζω ένα μεγάλο Χ γιατί οι καιροί είναι χαλεποί κι άτομα που γυρίζουν την πλάτη στον αγώνα για την αξιοπρέπεια για την ίδια τη ζωή θα πρέπει να μας αφήνουν εντελώς αδιάφορους! Ακόμη περισσότερο όταν πρόκειται για καλλιτέχνες που θα έπρεπε να υψώσουν τη φωνή τους, πρώτοι αυτοί, για να υπερασπίσουν τον απλό κόσμο. Εγώ δεν θέλω να πιστέψω σε μια τέχνη που την εκπροσωπούν μια Δημουλά, μια Διβάνη κι ένας Μάλαμας.

Θεωρώ πως όλα όσα αναφέρω παραπάνω πρέπει να γίνουν γνωστά στον κόσμο και προτείνω σε όποιον συμφωνεί μαζί μου να το αναρτήσει στον τοίχο του για να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

 

Ρούλα Τζιωρτζιώτη-Αλατζάκη

Γραμματέας Ένωσης Γονέων Πετρούπολης

Advertisements

5 Comments

 1. Τι λες «πουλάκι» μου;
  Ώστε οι «μπράβοι» του Μάλαμα δε σας άφηναν να μπείτε και να μετατρέψετε τη συναυλία σε πολιτικό καφενείο (όπου βέβαια όποιος τολμούσε να έχει αντίθετη γνώμη θα αντιμετωπιζόταν με προπηλακισμούς) κι εσείς με τον τσαμπουκά σας, σαν άλλοι χρυσαυγίτες μπήκατε μέσα με «μπουνιές»;
  Κι είσαι και γραμματέας της Ένωσης Γονέων! Αυτά τα φασιστικά παραδείγματα δίνετε στα παιδιά σας;
  Και έχεις και το θράσος, μετά την τραμπούκικη εισβολή σας στη συναυλία να ζητάς και τα ρέστα και να θέλεις να γίνει γνωστό το αίσχος σας «στον κόσμο»; Ναι, να γίνει χίλιες φορές για να καταλάβει ο κόσμος ότι όταν λέτε «ελευθερία λόγου» εννοείτε την επιβολή με την ωμή βία των απόψεών σας. Εσείς ξεφτιλίζεται από το πρωί ως το βράδυ την Αριστερά και δικαιώνετε τους χειρότερους εχθρούς της όταν την παρουσιάζετε με αυτό το αποκρουστικό πρόσωπο.
  Υ.Γ. Όταν μιλάς για τη Κική Δημουλά να πλένεις πρώτα το στόμα σου!

  Μου αρέσει!

 2. Ο Μάλαμας είχε κάθε δικαίωμα, εφ όσον η συναυλία ήταν δική του, να καθορίσει και τους όρους και τους κανόνες που θα γινόταν. Το να παρέμβει πολιτικά / ακτιβιστικά κάποιος με το έτσι θέλω συνιστά τραμπουκισμό και παραβίαση των δημοκρατικών κανόνων αλλά και της προσωπικότητας του καλλιτέχνη. Αν τόσα χρόνια, ως κομματόσκυλα, είχατε μάθει έτσι τώρα πρέπει να ξε-μάθετε. Δηλαδή αν εγώ σε εκδήλωση του ΚΚΕ μπούκαρα στον Περισσό με πλακάτ, νομίζετε ότι θα με άφηναν;

  Μου αρέσει!

 3. Πως αναδείχτηκαν όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες; Συναγελαζόμενοι με την εκάστοτε εξουσία, το lifestyle κ.λ.π. Ποιό «επαναστάτης» ο Μάλαμας απο το Σαββόπουλο; Κανείς δεν νοιάστηκε ποτέ για καμία επανάσταση. Νοιάστηκαν για τη πορτοφόλα. Ας τους αφήσουμε με όσα μάζεψαν και τη λαϊκή χλεύη να τους συνοδεύει για πάντα. Ανάξιοι λόγου αυτοί και οι συνοδοιπόροι τους (ενίοτε μπράβοι, άνθρωποι της νύχτας, τρωκτικά κ.α.) Τους ενόχλησε πολύ η καταγγελία. Ήρθε η ώρα τους. Αρκετά εκμεταλλεύτηκαν το κόσμο.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s