ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ


domino1Σενάρια επί σεναρίων και ασκήσεις επί χάρτου. Καθημερινά λαγοί και παπαγάλοι κυβερνητικοί τα ρίχνουν στη δημοσιότητα για να μετρήσουν αντιδράσεις προκειμένου να επιλεγεί η καλύτερη δυνατή φόρμουλα για το ξεπουλημένο κυβερνητικό στρατόπεδο και να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, βλ. ταραχές και γενικευμένη εξέγερση που θα τους ανατρέψει πριν ολοκληρώσουν τα συμπεφωνημένα με τα αφεντικά τους. Μαζί και μπόλικη από τρόικα που έρχεται  πάλι …

Εδώ παίζουν όλα: Νέο ασφαλιστικό, βλ. μειώσεις συντάξεων, νέες μειώσεις μισθών και περαιτέρω  ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, νέα χαράτσια (σεισμόσημο) για τα σπίτια, τρομουστερία, καλλιέργεια του φόβου και της ανασφάλειας ,αρκετή από φασισμό, ελεγκτές, εφοριακούς ράμπο, σενάρια για καταστροφές, ότι τέλος πάντων μπορεί να τους κρατήσει ακόμα στην εξουσία.

 Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς:  Επιλέγουν για αρχή 25.000 ακίνητα με χρέη πριν το 2008, αφού μετά τα περισσότερα δάνεια έχουν μικρές καθυστερήσεις, προκειμένου να περιορίσουν τις αντιδράσεις και ρίχνουν στο τραπέζι μια «προστατευτική πενταετία» για τα υπόλοιπα κρατώντας στην ομηρία χιλιάδες άλλους μικροϊδιοκτήτες. Γνωστή τακτική από τα παλιά.

Εν τω μεταξύ ξεπουλάνε ότι προλαβαίνουν (χαρακτηριστική περίπτωση ο ΟΠΑΠ), έπονται άμεσα ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ/ ΔΕΗ κ.λ.π. , επιδιώκοντας να παραδώσουν στους επόμενους «καμένη γη» προκειμένου να απολαύσουν αυτοί τα κλεμμένα, προετοιμάζοντας και το κοινωνικό πεδίο για ηπιότερες έστω ανακατανομές υπέρ του κεφάλαιου στη συνέχεια, αλλά και να δικαιολογήσουν τη διαχείριση της φτώχειας που ευαγγελίζονται οι ερχόμενοι κοινοβουλευτικοί μας «σωτήρες». Οπότε και οι εκλογές είναι προ των πυλών.

Εμείς τι κάνουμε; Εμείς βρισκόμαστε μπροστά στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Η παγίδα είναι να περιμένουμε τις εκλογές για να επιλέξουμε. Το «τυράκι»  προετοιμάζεται και η φάκα είναι ανοιχτή. Θέλουμε να ζήσουμε σαν ποντίκια; Εάν θέλουμε, τότε  όλα τα άλλα περισσεύουν. Εάν όχι, δεν μένουμε άλλο θεατές, δεν περιμένουμε σωτήρες, δεν εμπιστευόμαστε κανένα αντιπρόσωπο ή διαχειριστή. Κατεβαίνουμε στους δρόμους και τους ανατρέπουμε τώρα. Ή αυτοί ή εμείς! Μετά μπορούμε και μόνοι μας. Δεν χρειαζόμαστε ειδικούς. Στα τσακίδια όλοι!

2 Σχόλια

  1. Reblogged this on ΝΕΑ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΟ ΦΕΛΛΟΥ.

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s