Τουλάχιστον 30 νεκροί από σφαίρες της αστυνομίας στο Κάιρο. Πυροβολούν αδιάκριτα το πλήθος που αρνείται την υποχώρηση. Πρόκειται για μια απο τις μαζικότερες εξεγέρσεις των τελευταίων μηνών.

CNN: Σφαγή στην Αίγυπτο – Για εκατοντάδες νεκρούς μιλούν οι υποστηρικτές του Μόρσι

Η κατάσταση στους δρόμους του Καΐρου είναι κάτι παραπάνω από έκρυθμη, αναδεικνύοντας την αστάθεια που επικρατεί στην Αιγυπτιακή κοινωνία μετά την επέμβαση του στρατού. Οι εντάσεις κλιμακώνονται ανάμεσα στους υποστηρικτές του Μόρσι και τις δυνάμεις του στρατού με δεκάδες νεκρούς όλο το τελευταίο διάστημα.

 Οι δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν επιχείρηση εκκαθάρισης σε δυο μεγάλες πλατείες που παραμένουν εβδομάδες συγκεκτρωμένοι οπαδοί του αποπεμφθέντος Προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.
Όπως αναφέρει το Reuters, μόλις μία ώρα μετά την επέμβαση οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι μιλούσαν για 30 νεκρούς. Ύστερες αναφορές από το κόμμα ανέβαζαν ακόμη υψηλότερα τον αριθμό, ξεπερνώντας ακόμη και τους 100. Στην ιστοσελίδα του το CNN κάνει λόγο για 200 νεκρούς, σύμφωνα με τις δικές του πληροφορίες από την Μουσουλμανική Αδελφότητα.
Εισβολή τεθωρακισμένων έγινε και στο Πανεπιστήμιο του Καίρου.
Το πρακτορείο ειδήσεων Mena μετέδωσε ότι οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν την επιχείρηση εκκαθάρισης των δύο πλατειών στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα από τα ξημερώματα.
Στρατιωτικό ελικόπτερο πετούσε επάνω από την πλατεία Ραμπάα αλ-Ανταουίγια, ενώ σύννεφα καπνού από τα δακρυγόνα έχουν καλύψει την περιοχή.
Το υπουργείο εσωτερικών της Αιγύπτου μιλάει για συλλήψεις στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αλλα είναι αρκετά νωρίς για να δώσει τα ονόματα στη δημοσιότητα.
Advertisements