ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ!


igia gia olous«Ιδιώτες ελεγκτές θα είναι αρμόδιοι για τον έλεγχο του χρόνου νοσηλείας και της παρεχόμενης αγωγής και θεραπείας για κάθε νοσηλευόμενο ασθενή, ενώ ο γιατρός θα έχει το δικαίωμα να υποβάλει τη δική του σχετική πρόταση, η οποία, μόνον εάν θεωρηθεί ως τεκμηριωμένη πλήρως, θα μπορεί να γίνεται δεκτή από τον ιδιώτη ελεγκτή» Εισήγηση του τηλεβιβλιοπώλη* υπουργού Α. Γεωργιάδη για το ΕΣΥ που πρόκειται να υλοποιηθεί μέσα στον Αύγουστο.

Μπορεί να ακούγεται παρανοϊκό αλλά δεν είναι. Μπορεί να θεωρείται γελοίο, αλλά δεν είναι. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αντιεπιστημονικό, μακιαβελικό, απίστευτο, αλλά δεν είναι. Είναι η πολιτική του εξανδραποδισμού κάθε κοινωνικής κατάκτησης, κάθε δικαιώματος, του πολιτισμού. Είναι η επιστροφή στο μεσαίωνα.

Τι κρύβεται, όμως, πίσω από τις λέξεις που εξαγγέλλει ο Α. Γεωργιάδης, από τις οποίες κρέμεται η ζωή μας στην κυριολεξία. Η «αλλαγή χαρακτήρα», που εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας για 6 νοσοκομεία της Αττικής [Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Λοιμωδών), Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο (Η Αγία Ελένη), Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Πολυκλινική), Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Αμαλία Φλέμιγκ)], σημαίνει ότι «τα νοσοκομεία υποβαθμίζονται και από νοσοκομεία γίνονται Κέντρα Υγείας. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ως τέτοια δεν θα μπορούν να εγχειρίζουν και να νοσηλεύουν ασθενείς, θα είναι απλά μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης», εξηγεί ο Δ. Βαρνάβας, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

Ανοίγουν το δρόμο στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και τις πολυκλινικές που ελέγχουν μεγαλοεργολάβοι της υγείας, οι οποίοι αναβαθμίζονται και σε ελεγκτές του δημόσιου τομέα για να  ληστεύουν νόμιμα και  τους ασθενείς και τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Η εξαγγελία για ιδιώτες ελεγκτές έρχεται να επικαθίσει πάνω σε μια ήδη επιβαρυμένη κατάσταση μετακίνησης επεμβάσεων και θεραπειών από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα, με τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια και την έλλειψη κλινών.

«Πρόκειται για μια λογική που εφαρμόζεται στις ιδιωτικές ασφαλιστικές, προκειμένου να κάνουν περιστολή των δαπανών. Όταν μπαίνει κάποιος σε μια ιδιωτική κλινική, η ιδιωτική εταιρεία στέλνει τον ελεγκτή της να δει αν όντως πρόκειται να πραγματοποιήσουν την επέμβαση που δηλώνουν και αν έχει σκοπιμότητα αυτή η επέμβαση», εξηγεί ο Δ. Βαρνάβας.
«Με τις μισές χειρουργικές αίθουσες σε λειτουργία αυτή τη στιγμή στα δημόσια νοσοκομεία, υπάρχει τέτοιος φόρτος, που η περικοπή είναι χωρίς περιεχόμενο. Η γκάμα των επεμβάσεων που πραγματοποιούνται σε δημόσια νοσοκομεία είναι τελείως διαφορετική από αυτή των ιδιωτικών κλινικών. Επιπλέον, με τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια δεν υπάρχει δυνατότητα παρέκκλισης. Άρα, το μόνο που μένει να κάνουν οι ιδιώτες ελεγκτές, είναι να κόβουν τις ακριβές επεμβάσεις ή τις μεθόδους με τις οποίες γίνονται κάποιες επεμβάσεις, ώστε να επιλέγουν με μόνο κριτήριο το κόστος και να μας γυρίσουν επιστημονικά (και υγειονομικά) στη εποχή του 1960. Δεν θα επιτρέπεται καμία ακριβή επέμβαση στο δημόσιο, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα». (ή εάν δεν έχουν χρήματα να περιμένουν καρτερικά το …τέλος).

«Ο στόχος είναι ένας, αυτός που έχει θέσει η τρόικα εδώ και ενάμιση χρόνο: να μειώσουν τις κλίνες νοσηλείας κατά 11.500 και τα τμήματα των νοσοκομείων κατά 660».

«Όλες οι αλλαγές θα προωθηθούν από τις 5 Αυγούστου που κλείνει η Βουλή μέχρι το τέλος Αυγούστου. Με κλειστή Βουλή θα κινηθούν, με τη δυνατότητα που τους παρέχει το πρόσφατα ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο να καταργούν φορείς και να προωθούν ό,τι  αλλαγές θέλουν με μια υπογραφή υπουργού», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

Ετοιμαστείτε λέμε εμείς για μια καθολική σύγκρουση με τους σχεδιασμούς και τις πολιτικές τους από το Σεπτέμβρη, στους δρόμους μέχρι να τους πετάξουμε στη θάλασσα, διαφορετικά ετοιμαστείτε να ζήσουμε τη νέα καπιταλιστική ανάπτυξη που προετοιμάζουν μεθοδικά. Την κόλαση για εμάς που θα αυξήσει τη κερδοφορία μιας φούχτας τοκογλύφων, εργολάβων, τραπεζιτών και του ξεπουλημένου πολιτικού τους προσωπικού.

Το δίλημμα έχει απαντηθεί. Εξέγερση και ανατροπή ή ισοπέδωση.

Στοιχεία για την ανάρτηση  αντλήθηκαν και από το agalma.gr και την εφ. ΕΠΟΧΗ

* Ο ΞΕΠΟΥΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s