Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει…


sotiria«Στις 28 Ιούλη, εχθές, συμπληρώθηκαν 33 χρόνια από τη δολοφονία της σ. Σωτηρίας Βασιλακοπούλου από την εργοδοσία της ΕΤΜΑ, έξω από το εργοστάσιο. Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου ήταν μέλος της ΚΝΕ και φοιτήτρια της Παντείου. Δολοφονήθηκε την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες και τις εργάτριες της ΕΤΜΑ. Οι εντολές της εργοδοσίας ήταν ρητές: «Να μην πάρουν οι εργάτες προκηρύξεις του ΚΚΕ. Για κανένα λόγο…». Με ευθύνη της αστυνομίας και της εργοδοσίας, ένα από τα λεωφορεία της εταιρείας πέφτει πάνω στη Σωτηρία, την τσακίζει με τις πίσω ρόδες και φεύγει.

Η αστική δημοκρατία σταματάει στις πύλες των εργοστασίων και των μεγάλων επιχειρήσεων, σταματάει όταν οι εργαζόμενοι ορθώνουν ανάστημα απέναντι στην εργοδοσία. Αποκαλύπτεται η δικτατορία των μονοπωλίων, που μόνιμα, με κάθε μορφή στρέφεται ενάντια στους εργαζομένους και τη νεολαία, στη ζωή και τα δικαιώματά μας.

Σήμερα, σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης το κεφάλαιο ενισχύει ακόμα περισσότερο τον αυταρχισμό, την κρατική κι εργοδοτική βία, για να εξασφαλίζει την κερδοφορία του. Το «νόμος και τάξη» που εφαρμόζει η κυβέρνηση, και με την παλιά και με τη νέα της σύνθεση, έχει στόχο να βάλει τους νέους και τις νέες στα εργασιακά κάτεργα που έχουν ετοιμάσει κεφάλαιο -ΕΕ -αστικές κυβερνήσεις, χωρίς να βγάζουν άχνα. Να δουλεύουν μία ζωή χωρίς δικαιώματα. Να περιπλανιούνται μόνιμα από την ανεργία στην κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη δουλειά για να διασφαλίζουν τα κέρδη τους οι εκμεταλλευτές.

Συνέχεια στον 902.gr

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s