«Μαϊμούδες» και Πίθηκες


stauhs-4Δεν έχουν βαρεθεί ούτε την ίδια τους την προπαγάνδα. Θέλουν να κάνουν μπάχαλο (κερδώο για χρυσοκανθάρους) ό,τι απέμεινε απ’ το ΕΣΥ και αμέσως γεμίζουν οι οθόνες των διαπλεκόμενων καναλιών ου μην και οι στήλες των διαπλεκόμενων εφημερίδων με ρεπορτάζ για τυφλούςμαϊμού και κουτσούς πρίμες μπαλαρίνες στα Μπολσόι. Προπαγάνδα

εμετική και χιλιοπαιγμένη. Κι επιπλέον ξεφτιλισμένη! Τόσον που τη μια μέρα οι τυφλοί-μαϊμού εις μίαν συγκεκριμένη νήσον αποτελούν το 60% των εκεί τυφλών, την επομένη το -μας συγχωρείτε, λάθος- 30% και στο τέλος συμποσούνται απλώς σ’ έναν-δυο λεχρίτεςπελατάκια του ΠΑΣΟΚ ή της Ν.Δ.

Τα ίδια έκαμαν -καμία πρωτοτυπία- και με τους «επίορκους» στο Δημόσιο. Τους έβγαζαν πέντε-δέκα χιλιάδες που εν τέλει ήταν 96 (αν δεν είναι 16), με αποτέλεσμα τώρα να απολύουν τους δημοσίους υπαλλήλους κατά δεκάδες χιλιάδες. Τα ίδια, όταν ήθελαν να πετσοκόψουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα – σεντονιάδες στις εφημερίδες και ιερεμιάδες στις οθόνες για «υψηλόμισθους» και «ρετιρέ» (που έπαιρναν εν τέλει 1.200 ή 1.600 ευρώ), για να παίρνουν τώρα (όσοι ακόμα δουλεύουν) 800 και 600 και 400 ευρώ – και να ’ναι «ευχαριστημένοι» (διότι «άλλοι δεν παίρνουν τίποτα», όπως μας λένε ξετσίπωτα οι δήμιοί μας).

Προφανώς η προπαγάνδα δεν χρειάζεται ευρήματα και πρωτοτυπίες. Της αρκεί η επανάληψη. Με την ίδια επιχειρηματολογία έγιναν τρεις πόλεμοι και έξι στρατιωτικές επεμβάσεις – θα ψάχνουμε τώρα εμείς για φρεσκαδούρες προκειμένου να κλείσουμε την ΕΡΤ ή να βάλουμε νέους φόρους; Η διαφθορά, κύριοι! Φταίει ο ταξιτζής που πειράζει το κοντέρ και όχι ο κ. Βενιζέλος που (δεν) πείραξε τη Λίστα Λαγκάρντ. Στην πείνα ο ταξιτζής, στην οργάνωση της ακόμα βαθύτερης πείνας του ταξιτζή ο κ. Βενιζέλος.

Αυτοί που εκμαύλισαν μέρος του λαού, αυτοί που δημιούργησαν τη γενική παθολογία γύρω μας, τη χρησιμοποιούν τώρα για να ξεφτιλίζουν τον λαό προκειμένου να προχωρήσουν στο στήσιμο μιας ακόμα βαθύτερης παθολογίας. Από μνημόνιο σε μνημόνιο.

Κατηγορούν τον λαό ότι ο ίδιος φταίει για τη διαφθορά του με την τεμπελιά του, ότι αυτός δημιούργησε τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν. Ας το δεχθούμε. Ποια απ’ αυτά τα προβλήματα έχουν λύσει οι κατήγοροί του άμα τε και κυβερνήτες του;

Ας δεχθούμε ότι ο λαός είναι που έκανε το σύστημα Taxis μπουρδέλο, ότι ο λαός έφαγε τις μίζες απ’ τα υποβρύχια που γέρνουν, ότι ο λαός υπαγόρευε στον κ. Σημίτη τη δημιουργική του λογιστική, ότι ο λαός έγραψε τα 18 σημεία διακυβέρνησης του κ. Σαμαρά, οι σωτήρες του λαού γιατί δεν τα διορθώνουν όλα αυτά; Αν η αιτία του κακού είναι οι ταβερνιάρηδες ή οι υδραυλικοί, γιατί οι ιππότες του καλού δεν βάζουν μια τάξη, αλλά αντιθέτως παραδίδουν τα ανθρωπάκια κατά εκατομμύρια στη νέα τάξη των σύγχρονων στρατοπέδων εργασίας (και ανεργίας), στην κόλαση των ειδικών οικονομικών ζωνών;

Διότι θεωρούν τον λαό χάπατο. Διότι αισθάνονται ασφαλείς, όντες βέβαιοι ότι ο λαός καταναλώνει όσα του λένε και δεν καλοκαταλαβαίνει όσα του κάνουν. Όλος ο λαός; Όχι, αλλά το κρίσιμο και ικανό εκείνο μέγεθος που τους χρειάζεται για να συνεχίζουν το έργο τους.

Ο Στάθης στον eniko

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s