Διεκδικούμε: Εν ζωή και εδώ στη γη την κοινωνική δικαιοσύνη


1Εμπορικός Σύλογος Αγρινίου:Ήρθε η ώρα πλέον της σύγκρουσης

Στο νέο τσουνάμι των αντιλαϊκών μέτρων – έτοιμη από καιρό – η συγκυβέρνηση έχει εντάξει την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
Τα περί 7 δήθεν Κυριακών, 250m² και Περιφερειακών αποφάσεων, αποτελούν στάχτη στα μάτια και φτηνά επικοινωνιακά τερτίπια.
Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, στρατηγικός στόχος των ολιγοπωλίων και των υπεραγορών, υπηρετεί 2 στόχους τους, την μονοπώληση της αγοράς και το ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα όσων μικρών επιχειρήσεων έχουν καταφέρει να υπάρχουν ακόμα.
Τα χειραγωγημένα μαζικά μέσα παραπληροφόρησης – και σε αυτό το θέμα –  καλλιεργούν τον κοινωνικό διχασμό και αυτοματισμό, μιλώντας για άνεση χρόνου των καταναλωτών για αγορές, αποκρύπτοντας όχι μόνο την οικονομική ένδεια που τους μαστίζει αλλά το κυριότερο ότι αυτό που θα αρχίσει από εμάς θα επεκταθεί στο σύνολο του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα γι αυτό εφιστούμε την προσοχή όσων επιμένουν να προσέχουν το δέντρο και να μη βλέπουν το δάσος.

Μέχρι σήμερα:

Όλες οι κυβερνητικές επιδιώξεις έχουν κοινοβουλευτικά επικυρωθεί και αποτελούν κρατικούς νόμους.
Οι ανακοινώσεις, τα δελτία τύπου, οι δηλώσεις αντίστασης, τα υπομνήματα, οι απεργίες, οι διαδηλώσεις, δεν έχουν καταφέρει να αποτρέψουν και να πισωγυρίσουν καμιά κυβερνητική πρόθεση.
Με βιομηχανικούς ρυθμούς στη βουλή νομοθετούν μνημόνια, ανεργία, κόψιμο συντάξεων και μισθών, εργασιακό μεσαίωνα, κοινωνική βαρβαρότητα, ανθρωπιστική κρίση, μεταναστευτικό τσουνάμι, Ηρωδικές επιλογές.
Όλα αυτά και άλλα πολύ περισσότερα συντελούνται χωρίς σχεδόν συνέπειες και κόστος για το συστημικό πολιτικό κατεστημένο.
Γιατί;
Γιατί άραγε οι πολλοί, οι πάρα πολλοί, τα θύματα, δεν αντιδρούν, δεν αντιστέκονται και δεν ανατρέπουν τους θύτες;

Οι κυβερνητικές συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στην κορυφή και παρακάτω έχουν τεράστια ευθύνη γιατί ευνουχίσανε το συνδικαλιστικό κίνημα, το αδρανοποίησαν, το χειραγώγησαν, το κομματικοποιήσανε και το ξέκοψαν από συνεργασίες με τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Οι ηγεσίες της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ, στελέχη των κυβερνητικών μνημονιακών κομμάτων, με τη δούρεια αυταπάτη των διαβουλεύσεων, αφοπλίσανε τους αυτοαπασχολούμενους μικρούς εμπόρους από κάθε διεκδικητικό προσανατολισμό.
Αυτές ακριβώς οι ηγεσίες που λιώνουν παπούτσια στα υπουργικά γραφεία, συνειδητά καλλιέργησαν την μοιρολατρία, την ηττοπάθεια, την αδιαφορία, την αδράνεια και τον ατομισμό στους μικρούς εμπόρους.

Αυτές περιορίστηκαν στο σχολιασμό των φορολογικών επελάσεων, την διάλυση του ΟΑΕΕ, το έκτρωμα του ΕΟΠΥΥ κα.

Αυτές αντιμετώπιζαν σαν δεδομένο, κάτι σαν φυσικό φαινόμενο, κάθε μνημόνιο, εφαρμοστικό νόμο, νομοσχέδιο σκούπα και πολυνομοσχέδιο και καλούσαν σε προσαρμογή στα νέα δεδομένα

ΤΟ ΧΤΕΝΙ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΚΟΜΠΟ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ

Ήρθε η ώρα πλέον της σύγκρουσης
Και
Η σύγκρουση πρέπει να γίνει πλέον εφ όλης της ύλης
Ή θα ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική
Ή Θα μας αφανίσει.

Καλούμε:
√ Συλλόγους, Ομοσπονδίες, συναδέλφους, σε τέτοιο καθολικό αγώνα.
Συμμαχούμε:
√ Με τις κοινωνικές ομάδες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους.
Διεκδικούμε:
Εν ζωή και εδώ στη γη την κοινωνική δικαιοσύνη

Αναδημοσίευση απο ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s