Επανακυκλοφόρησε η «Αιχμή» στο Μαρούσι


aixmiΗ Ανεξάρτητη Εφημερίδα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στο Μαρούσι ξανά κοντά στους Αναγνώστες της  

Απόσπασματα  από το πρωτοσέλιδο της νέας έκδοσης

Νάμαστε πάλι εδώ. Όσοι πίστεψαν πώς το εγχείρημα της έκδοσης ενός αντισυστημικού μέσου πληροφόρησης το 2003 τελείωσε πριν τέσσερα σχεδόν χρόνια με την είσοδο της ριζοσπαστικής μας πρωτοβουλίας ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ στο δημοτικό συμβούλιο διαψεύδονται με την επανέκδοση που έχετε τώρα στα χέρια σας.

Πέρασαν τρία χρόνια από το προηγούμενο φύλλο και αισθανόμαστε σαν να μην πέρασε μια μέρα. Η παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο και οι μάχες που καθημερινά δίνονται και εκεί, μαζί με τις νέες επαχθέστερες συνθήκες διακυβέρνησης για πολίτες/δημότες από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και τους ομογάλακτους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, απαιτούν σήμερα μια καθολική και γενικευμένη αντίσταση για να οδηγήσουν στην ανατροπή των σχεδιασμών σε όλα τα επίπεδα που απειλούν τη ζωή μας κυριολεκτικά.

Η αναγκαιότητα μιας ριζοσπαστικής αντικαπιταλιστικής πληροφόρησης που θα στηρίζει τις δράσεις και τις αντιστάσεις στην ισοπέδωση, που δεν σταμάτησαν ούτε μια μέρα και συνεχίζονται, μας υποχρεώνει να επανεκδώσουμε την εφημερίδα.

Η ΑΙΧΜΗ είναι πάλι εδώ. Είναι η εφημερίδα των από τα κάτω αγωνιζόμενων πολιτών στη πόλη μας, είναι ένα αντισυστημικό όπλο πληροφόρησης, είναι η φωνή κάθε αγωνιστή που αρνείται τη διαμεσολάβηση και την ανάθεση σε «εκλεκτούς» και «σωτήρες», που καταδικάζει κάθε μορφής διαχείριση της ζωής των άλλων, κάθε «προοδευτικό κυβερνητισμό»,  που επιδιώκει την ενεργό συμμετοχή και παρουσία όλων μας στη κατεύθυνση της ανατροπής του αντιλαϊκού αρμαγεδώνα και της απόλυτης ικανοποίησης των αναγκών και των δικαιωμάτων μας χωρίς εκπτώσεις και συμψηφισμούς. Ή ανατροπή ή τίποτα. Καλούμε όλους όσους συντάσσονται σε αυτή την κατεύθυνση να πλαισιώσουν τη προσπάθεια για τη συνέχιση αυτής της έκδοσης. Η συντακτική μας επιτροπή θα παραμείνει ανοιχτή σε καθένα που θέλει και μπορεί να συμβάλλει στη προσπάθεια.

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

«Παρακαλώ περάστε απ’ το ταμείο»…

Το success story Πατούλη φέρνει νέα χαράτσια για τους δημότες/πελάτες.

205 εκατομμύρια ευρώ τα διαχρονικά χρέη των διοικήσεων του δήμου Αμαρουσίου μέχρι σήμερα. 68 εκ. ευρώ, άμεσα απαιτητά. Άρχισαν οι κατασχέσεις δημοτικών κτιρίων (εκπλειστηριάστηκε το κτίριο ΛΟΥΜΙΔΗ ιδιοκτησίας του δήμου για χρέη στη Γενική Τράπεζα και ετοιμάζεται η εκπλειστηρίαση του κτήματος ΚΑΡΕΛΑ από την Εθνική Τράπεζα).  Έρχεται η υπαγωγή στο μνημονιακό παρατηρητήριο των δήμων που σημαίνει ακόμα και διπλασιασμό των υπέρογκων δημοτικών τελών για να ξεπληρωθούν από τους δημότες τα χρέη που γέμισαν κέρδη τις τσέπες των εργολάβων. Παρ’ όλα αυτά το success story, ο φαύλος κύκλος της διοίκησης Πατούλη/Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζεται με νέες σπατάλες για «βιοκλιματική ανάπτυξη» και λοιπά κουραφέξαλα, ενώ «λεφτά δεν υπάρχουν», νέους δανεισμούς, νέα χαράτσια με την ελεγχόμενη στάθμευση, νέες αναθέσεις σε ιδιώτες του δημοτικού έργου, περισσότερη αδιαφάνεια.
Ο δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται σε κατάσταση αδήλωτης χρεοκοπίας.

Η πολιτική της διοίκησης εκφράζει και εφαρμόζει τους σχεδιασμούς του πολιτικού αφεντικού της, της κυβέρνησης ΝΔ/ΠΑΣΟΚ. Εφαρμόζει τον καλλικρατικό νόμο έκτρωμα που χρησιμοποιεί τους δήμους προκειμένου να εξυπηρετήσει τον κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό των μνημόνιων της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών, των απολύσεων, της φτωχοποίησης και της ισοπέδωσης. Οδηγεί σταθερά τους δήμους στα χέρια ιδιωτών επιχειρηματιών και εργολάβων. Μετατρέπει κάθε δημοτική παροχή σε εμπόρευμα και κάθε συμπολίτη σε πελάτη ή χρεοφειλέτη.
Η σημερινή πολιτική συγκυρία μας βρίσκει στην αρχή μιας γενικευμένης επίθεσης στο σύνολο της κοινωνίας. Νέοι φόροι, χαράτσια, η απειλή των πλειστηριασμών για τις κατοικίες που ξεκινάνε πιθανότατα τον Σεπτέμβριο, απολύσεις, νέες μειώσεις μισθών /συντάξεων, το κούρεμα των λαϊκών αποταμιεύσεων που ετοιμάζουν, μας υποχρεώνουν να αντιμετωπίσουμε συνολικά και χωρίς αναμονές και ψευδαισθήσεις την αντίσταση και την αντεπίθεσή μας. Να οργανώσουμε τις δικές μας δομές αλληλεγγύης και λαϊκής αυτοάμυνας απέναντι στον μνημονιακό Αρμαγεδδώνα που μας απειλεί. Κανένα χαράτσι να μην πληρώσουν τα νοικοκυριά, κανένα σπίτι στα χέρια του κράτους ή των τραπεζιτών.

Δεν θα πλειοδοτήσουμε σε διαχειριστικές προτάσεις για την κατάντια του Δήμου:

Διέξοδος στα αδιέξοδα είναι μόνο η δική μας ενεργός συμμετοχή και στα δημοτικά δρώμενα, η επιδίωξη να αποφασίζουμε εμείς για εμάς, η συνειδητή απόφαση να τους ανατρέψουμε μαζί με τα σχέδια και τις πολιτικές τους, να μην πληρώσουμε τα χρέη και την κρίση τους.

Η ριζοσπαστική δημοτική κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ξεκινάει λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά του δήμου για ενημέρωση, ανάδειξη των ζητημάτων, ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων στον αντίποδα της αδιαφάνειας, της παραπληροφόρησης,  της γκλαμουριάς και της απάτης που συστηματικά καλλιεργεί η σημερινή μνημονιακή διοίκηση, στον αντίποδα της ανάθεσης και της αντιπροσώπευσης, της αναζήτησης νέων επίδοξων «σωτήρων», της «εντός των τειχών» ανέξοδης αντιπολίτευσης.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να πληρώσουμε τα χρέη των διοικήσεων, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τώρα άμεση μείωση των δημοτικών τελών. Κανένα έργο σε καμία γειτονιά χωρίς απόφαση με τοπικό δημοψήφισμα των κατοίκων. Όχι στα άχρηστα έργα βιτρίνας και στη μετατροπή του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης σε υπερτοπικό εμπορικό κέντρο (Μπουρνάζι των Βορείων Προαστίων) εστίασης και αναψυχής.  Να σταματήσουμε το όργιο του χαρατσώματος με τη εφεύρεση παλαιάς κοπής του αλήστου μνήμης Τζανίκου, της ελεγχόμενης στάθμευσης. Δικαιούμαστε ελεύθερη μετακίνηση χωρίς χαράτσια.  Δεν θα πληρώνουμε διπλούς φόρους και ως πολίτες και ως δημότες! Φτάνει πια!

«ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ» Ριζοσπαστική δημοτική κίνηση Αμαρουσίου

Να πάρουμε το Δήμο στα χέρια μας. Μπορούμε χωρίς αυτούς!

δΕΊΤΕ όλη την έκδοση εδώ

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s