Κάλεσμα σε συνδιοργάνωση ανοιχτής εκδήλωσης για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ (ιδιωτικοποίηση, χαράτσια, νέες αυξήσεις, διακοπές ρεύματος)


DSC01809Kαλούμε την Τρίτη 28 Μαΐου, στις 7μμ, στην αίθουσα του Δ’ δημοτικού διαμερίσματος, Παπαγεωργακοπούλου 11 και Μεθάνων, στα Καμίνια, να συζητήσουμε την δυνατότητα συνδιοργάνωσης κοινής ανοιχτής εκδήλωσης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ενάντια στα χαράτσια και τις αυξήσεις στο ρεύμα, με βασικό στόχο την απάντηση στις αλλεπάλληλες προκλήσεις της διοίκησης της ΔΕΗ Καμινίων. 
Το υποκατάστημα της ΔΕΗ Καμινίων απ’ όπου εκδίδονται οι εντολές για διακοπή ρεύματος για όλη την περιφέρεια του Πειραιά, έχει γίνει σημείο αναφοράς των αγώνων μας ενάντια στα χαράτσια, τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια και τις άδικες, αντιλαϊκές διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν, με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάνθρωποί μας να βυθίζονται στο σκοτάδι καθημερινά.
Το σχέδιο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ που εξήγγειλε η κυβέρνηση στα μέσα Μαΐου, εκτελώντας πρόθυμα τις επιταγές των μνημονιακών υποχρεώσεων που επιβάλλουν ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τρόικα, έρχεται να αποτελειώσει το «έργο» του ξεπουλήματος της ΔΕΗ σε ιδιώτες επιχειρηματίες. Πλήρης απελευθέρωση της παραγωγής και εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας. Άμεσο αποτέλεσμα είναι και η αποδόμηση κάθε εργασιακής κατάκτησης (απολύσεις, μειώσεις μισθών, αύξηση εργατικών «ατυχημάτων»).
Αυτή την πολιτική και μόνον αυτή, εξυπηρετούν οι μέχρι σήμερα αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αλλά και οι επερχόμενες, καθώς και η μετατροπή της ΔΕΗ σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό για τα χαράτσια που παίρνουν πλέον μόνιμο χαρακτήρα.
Αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της πολιτικής είναι η επιστράτευση των απεργών, η ποινικοποίηση των αγώνων και η κήρυξη της απεργίας ως παράνομο μέσο πάλης.
Που βρίσκεται η προοπτική μας: Στην Βουλγαρία με προσταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ιδιωτικοποιήθηκε Ρεύμα και Νερό, με τραγικές συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα. Ένα μαζικό κίνημα ξέσπασε σε πόλεις και χωριά που απαιτεί την επανεθνικοποίηση Ρεύματος και Υδάτινων Πόρων.
Καλούμε σε κοινό αγώνα καταναλωτές, εργαζόμενους και συλλογικότητες ξεκινώντας, με τη συνδιοργάνωση ανοιχτής εκδήλωσης στα Καμίνια για τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων κλπ. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και μέλη του πρωτοβάθμιου σωματείου της ΕΤΕ ΔΕΗ.
Πρόταση πλαισίου: 
– Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Όχι στους υπεργολάβους που ανεβάζουν το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό. 
 
– Φτηνό ρεύμα για όλον το λαό. Όχι στις νέες αυξήσεις και στην αντισυνταγματική επιβολή του νέου χαρατσιού. 
– Δωρεάν ρεύμα στις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας (προβλήματα υγείας, οικογένειες χωρίς εισόδημα). 
– Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος σε κάθε σπίτι φτωχού, οικογενειάρχη, άνεργου, χαμηλόμισθου, χαμηλοσυνταξιούχου, μικρομαγαζάτορα συντοπίτη μας. 
– Απαιτούμε από την διοίκηση της ΔΕΗ, για κάθε συμπολίτη μας που θέλει να πληρώσει αλλά, λόγω της βίαιης φτωχοποίησής μας δεν μπορεί, να γίνονται διακανονισμοί χωρίς καμία προσαύξηση ή επιπλέον επιβάρυνση. 
– Να σταματήσει η τιμωρητική άρνηση διακανονισμών από πλευράς της διοίκησης της ΔΕΗ σε όσους συμπολίτες μας προχώρησαν σε επανασύνδεση ρεύματος. 
Κοινός αγώνας εργαζομένων στη ΔΕΗ – καταναλωτών. Στους μαζικούς αγώνες βρίσκεται η ελπίδα. 
Ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας για το ρεύμα, την παιδεία, την υγεία, το νερό, τον αέρα που αναπνέουμε, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη!
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΜΙΝΙΩΝ-ΡΕΝΤΗ 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s