ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΪΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ


antistash-kesarianiΔεν θα πιστέψουμε κανένα παραμύθι περί ανάπτυξης. Γνωρίζουμε καλά πως αυτό που ευαγγελίζονται οι από πάνω είναι κάτι τελείως επίπλαστο, ένας τρόπος για να ωραιοποιήσουν την εξαθλίωση και την εκμετάλλευση που θέλουν να επιβάλουν. Η Μανωλάδα αποτελεί ακριβώς την εικόνα από ένα μέλλον που θα διαφεντεύει η ανάπτυξη. Ένα μέλλον όπου η συλλογική διεκδίκηση μισθών πείνας θα πνίγεται στο αίμα. Σήμερα είναι οι μετανάστες, το πλέον εξαθλιωμένο κομμάτι αυτής της κοινωνίας, ένα κομμάτι που βιώνει καθημερινά στο πετσί του την αμείλικτη φασιστική και ρατσιστική βία. Αύριο θα είναι καθένας από μας.
Οι κυρίαρχοι έχουν από καιρό δείξει ξεκάθαρα τις ορέξεις τους. Κάθε εστία αντίστασης πρέπει να καταστέλλεται, κάθε φωνή που υψώνεται πρέπει να πνίγεται. Από τις προφυλακίσεις των αγωνιζόμενων κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής, τις συνδικαλιστικές διώξεις, τις εκκενώσεις καταλήψεων μέχρι και τη δολοφονική επίθεση κατά των εργατών μεταναστών στη Μανωλάδα, αυτό που σκιαγραφείται είναι ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου η δουλεία  βαφτίζεται εργασία ή ωφέλεια, οι αυτοοργανωμένοι χώροι εστίες ανομίας, οι αντιστεκόμενοι τρομοκράτες και η εξαθλίωσή μας θυσία για το εθνικό συμφέρον.
Φυσικά δεν τρέφουμε αυταπάτες για τον καθεστωτικό συνδικαλισμό και τους εργατοπατέρες, που από τη μία καλούν απεργίες – πυροτεχνήματα, διοργανώνουν πορείες – κηδείες, πότε για να κατευνάσουν τη λαϊκή οργή, πότε για να παρουσιάζονται ως δήθεν «αγωνιστές» και από την άλλη υψώνουν κορώνες δήθεν «αντιμνημονιακές», ενώ στην πραγματικότητα προωθούν και συναινούν στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στα σκλαβοπάζαρα των ΜΚΟ, στις ενοικιάσεις εργαζομένων και την καταστολή κάθε πραγματικά αγωνιστικής κινητοποίησης.
Οι μνήμες πεθαίνουν, όταν σωπαίνουν οι φωνές. Και η μνήμη των απεργών και των αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία φθείρεται μέσα στη σημερινή μας αδράνεια, πνίγεται στα τρισάγια στο Σκοπευτήριο, όπου δολοφονήθηκαν από τους ναζί οι 200 κομμουνιστές τον Μάη του 1944.

Οι απαντήσεις μας δίνονται καθημερινά, μέσα από αυτοοργανωμένους, αδιαμεσολάβητους αγώνες σε κάθε χώρο που ζούμε και κινούμαστε. Στα σχολεία, τους χώρους εργασίας, τις γειτονιές, τους δρόμους και τις πλατείες να οργανωθούμε με όπλα μας την αλληλεγγύη, την αντίσταση και την αυτοοργάνωση. Μακριά από μικροκομματικές λογικές και πουλημένους εργατοπατέρες, να οργανώσουμε τις δικές μας απεργίες, άγριες απεργίες, ανυποχώρητες και διαρκείας, που στοχεύουν στην εξέγερση και την ανατροπή αυτού του σάπιου κόσμου, στοχεύουν στην ελευθερία.

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας:
  •  με συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά
  • ισότιμα, οριζόντια, αλληλέγγυα
  • ανυποχώρητα, αποφασιστικά να οργανώσουμε την αντίστασή μας στο ζόφο που μας επιβάλλουν

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s