pipgacrloe517580273d458Η χυδαία και απάνθρωπη ιστορία του ελληνικού εφοπλισμού επαναλαμβάνεται: σημαίες ευκαιρίας, ξένα πληρώματα και εξαφανισμένα εργασιακά δικαιώματα, λαθρεμπόριο όπλων-πυρηνικών αποβλήτων-πετρελαίου, εμπλοκή σε όλες τις πολεμικές αναμετρήσεις.

Τα επεισόδια του σήριαλ «κερδίζουμε πάνω στο πτώμα των λαών» με πρωταγωνιστές τους Έλληνες εφοπλιστές πολλά. Πρόσφατα το είδαμε να παίζετε στη Λιβύη, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου και της επέμβασης της Συμμαχίας των Πρόθυμων Ιμπεριαλιστών.
Ο νέος κύκλος των γυρισμάτων πραγματοποιείται στην Συρία.
Τηλεγράφημα του  πρακτορείου Reuter το οποίο επικαλείται στοιχεία που παρείχε ναυτιλιακή εταιρία και τα οποία επιβεβαιώθηκαν από δορυφορικές λήψεις, όπου αποκαλύπτεται ότι Έλληνες και Ιταλοί εφοπλιστές μετέφεραν 112.000 τόνους gasoil στη Συρία τον προηγούμενο Φεβρουάριο. Όπως αναφέρει το σχετικό τηλεγράφημα, τουλάχιστον μία εφοπλιστική εταιρία από την Ελλάδα και μία από τα Ιταλία, στέλνουν φορτία στη χώρα η οποία έχει αποκοπεί από τους παραδοσιακούς της προμηθευτές πετρελαιοειδών εξαιτίας των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις κρατικές ενεργειακές εταιρίες της Δαμασκού. Οι φορτώσεις έγιναν στο λιμάνι Banias, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των φορτίων gasoil φθάνει στη Συρία μέσω Λιβάνου και Τουρκίας.

Για τον Έλληνα εφοπλιστή το μόνο που έχει σημασία είναι το δολάριο και το ευρώ. Αδιάφορο, αν είναι βαμμένα σε αίμα…

 

Δεν έχει ενδοιασμούς. Θα πάει με όλους, θα αλλάξει στρατόπεδο, «θα πουλήσει» και θα εξαγοραστεί, αρκεί να αυξήσει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς στους φορολογικούς παραδείσους.

 

Και στην Συρία καιροφυλακτεί. Δεν του φτάνουν αυτά που κέρδισε μέχρι τώρα. Παραφυλά σαν την ύαινα την κλιμάκωση των εχθροπραξιών και την επέμβαση των ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ισραήλ.

 

Τρίβει τα χέρια του καθώς πληροφορείται ότι ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα απέκλεισε την Παρασκευή το βράδυ αποστολή αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία, ενώ την ίδια στιγμή η αεροπορία του Ισραήλ βομβάρδιζε στόχους μέσα στη χώρα, προκαλώντας έντονη ανησυχία για γενικότερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στην Πρεσβεία του Ισραήλ. Εκπρόσωπος της Πρεσβείας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, αλλά είπε πως το Ισραήλ θα πράξει ότι πρέπει για να μην φτάσουν χημικά όπλα στη Χεζμπολλάχ.

 

Μυρίζει αίμα διαβάζοντας τις ανακοινώσεις της ΜΟΣΑΝΤ και πιο συγκεκριμένα παρακολουθώντας τον ισραηλινό ιστότοπο Debka, ότι οι έφεδροι που συμμετείχαν στις ασκήσεις του ισραηλινού στρατού (γύρω στις 20000) στα σύνορα με Συρία, πήραν εντολή να ξαναεπιστρέψουν την Κυριακή όπου θα εξοπλιστούν κανονικά για μάχη και θα λάβουν θέσεις στα σύνορα με Συρία και Λίβανο! Ταυτόχρονα ισραηλινές πληροφορίες ανεβάζουν, τον αριθμό των Ιρανών που πολεμούν στη Συρία σε 6,000-8,000 εθελοντές από την πολιτοφυλακή της Basij, εθελοντές ειδικευμένοι στον πόλεμο σε αστικές περιοχές. Στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η επεκτεινόμενη στρατιωτική επέμβαση του Ιράν στη Συρία προκάλεσε τις μεγάλης κλίμακας ασκήσεις του Ισραήλ αυτή την εβδομάδα, στα βόρεια σύνορά του. Οι πολιτοφύλακες των Basij στην αρχή βρίσκονταν στην Δαμασκό, μετά ανέλαβαν την προστασία σιιτικών χωριών, κοντά στο Νότιο Λίβανο απέναντι από την Χεζμπολάχ. Έτσι τα ιρανικά ένοπλα σώματα βρέθηκαν απέναντι από τα ισραηλινά σύνορα.

 

Καταλαβαίνει ότι η ώρα της επίθεσης πλησιάζει. Το υπουργείο Εξωτερικών, σε συννενόηση με τον πρωθυπουργό, ενημέρωσε άτυπα το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ ότι εγκρίνεται το αίτημα για μεταστάθμευση αμερικανικών αεροναυτικών δυνάμεων στη ναυτική και αροπορική βάση της Σούδας στην Κρήτη ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα. Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει από το ΥΠΕΞ έγκριση για μεταστάθμευση μαχητικών αεροσκαφών F-15C/D, αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού (KC-135) και αεροσκαφών ηλεκτρονικής συλλογής πληροφοριών και ενημέρωσαν ότι πιθανότατα θα κάνουν χρήση των αεροναυτικών διευκολύνσεων της βάσης τους στην Σούδα κατά την διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, σε ότι αφορά την «ανθρωπιστική κρίση στην Συρία». Tα παραπάνω αποτελούν μία σαφή ένδειξη ότι οδεύουμε προς έναρξη επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι όποιες αντιδράσεις υπάρχουν και η δυσκολία λήψης απόφασης στο πλαίσιο του ΟΗΕ γίνεται προσπάθεια να καμφθούν με τη προπαγάνδα της χρήσης χημικών όπλων από τον Άσαντ ή τον κίνδυνο διάδωσης τους στην Χεζμπολάχ.

 

Και ετοιμάζεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του έναντι παχυλών συμβολαίων. Πλοία του ρωσικού Ναυτικού στη Μεσόγειο είναι έτοιμα να συνδράμουν στην εκκένωση ρώσων πολιτών από τη Συρία εάν αυτό απαιτηθεί οποιαδήποτε στιγμή, δήλωσε ο Διοικητής των αποβατικών πλοίων του Στόλου Μαύρης Θάλασσας Πλοίαρχος Αλεξέι Κομαρόφ.

 

Επίσης η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα έχει έρθει σε επαφή με ελληνικό εφοπλιστικό όμιλο για την μεταφορά, αν χρειαστεί περίπου 35.000 Ρώσων υπηκόων από την Συρία σε λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

 

ΠΙΣΩ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΑΚΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

 

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

 

Diktiospartakos.blogspot.com
Advertisements