a-scuttled-abrams-tank-rests-in-front-everettO ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΠΕΙΝΑ, ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΙΣΘΟ 420 ΕΥΡΩ, ΑΛΛΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-ΕΚΔΟΤΕΣ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΕΣ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΙΟΣΑΚΑΡΑΚΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ-ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΕΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ
Ο Α.Τσοχατζόπουλος και εμμέσως το ΠΑΣΟΚ σέρνεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου για τις μίζες από τις πολεμικές προμήθειες μετά την κρίση των Ιμίων, αξίας 25 δις ευρώ. Ο επόμενος ΥΕΘΑ των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γ.Παπαντωνίου είναι έξω με εγγύηση, ενώ στη δημοιογραφική πιάτσα σέρνονατι φήμες για εντάλματα σύλληψης εναντίον 2 υπουργών Εθνικής Άμυνας των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή. Παράλληλα, στο «ΕΘΝΟΣ» και πιο συγκεκριμένα στο άρθρο  «Χακί κόντρες για τα άρματα μάχης!» αποκαλύπτεται μέρος της αλήθειας σχετικά με τα άθλια μπλοκ συμφερόντων στο πλαίσιο του ελληνικού στρατού, που ανταγωνιζόμενα μεταξύ τους και συνεργαζόμενα με Έλληνες εμπόρους και επιχειρηματίες της πολεμικής βιομηχανίας, καθορίζουν τις πολεμικές προμήθειες. Φυσικά ονόματα δεν δίνονται υπολήψεις δε θίγονται αλλά έχει αξία να διαβάσουμε τι γράφει ανώνυμα ο αναγνωρίσιμος «στρατηγός» των στρατιωτικών συντακτών:
“Ως «τρικλοποδιά» στους Γερμανούς και τους Ρώσους είχε ερμηνευτεί η όψιμη αμερικανική «δωρεά» στην Ελλάδα μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης τύπου Abrams και τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Μ-113. Στόχος των Αμερικανών ήταν να σπάσουν το κλειστό «κλαμπ» των Γερμανών «Λεοπαρντιστών»… αλλά και να ακυρώσουν τη διακρατική συμφωνία Καραμανλή – Πούτιν για προμήθεια τετρακοσίων ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων ΒΜΒ-3 (η αξία τους είχε φτάσει στα 1,2 δις ευρώ με την απαίτηση συμπαραγωγής του Μυτιληναίου της ΜΕΤΚΑ, προσθέτουμε εμείς)!
Επί μήνες το ΓΕΣ εξέταζε το κατά πόσο είναι συμφέρουσα η αμερικανική «δωρεά». Οι μεν «Λεοπαρντιστές», που είναι ισχυροί στο ΓΕΣ, έκριναν μη συμφέρουσα την προσφορά των 400 Abrams, καθώς απαιτούνται μέχρι και 1,5 δισ. δολάρια για να καταστούν ετοιμοπόλεμα. Ωστόσο, οι επιτελείς του ΓΕΣ που, ως γνωστόν, δεν διακατέχονται από ιδιαίτερα φιλορωσικά αισθήματα και ποτέ δεν είδαν με «καλό μάτι» την αγορά των ΒΜΒ-3, έσπευσαν να κρίνουν άκρως συμφέρουσα την αποδοχή της δωρεάς των 400 αμερικανικών Μ-113…
Αποστολή στη Μόσχα.  Η κυβέρνηση δεν θέλει να διαταραχθούν οι σχέσεις με τη Ρωσία, οπότε ετοιμάζει αντιπρόταση εξίσου δελεαστική που στηρίζεται σε ένα παλαιότερο σχέδιο του Ευ. Βενιζέλου για αγορά μόνο 100 αμφίβιων ΒΜΒ και αντιαεροπορικών συστημάτων ΤΟR, τα οποία έχουν «κουμπώσει» στην ελληνική αντιαεροπορική ομπρέλα. Την αντιπρόταση της Ελλάδας θα μεταφέρει στη Μόσχα, προς τα τέλη Μαΐου, ο Π. Παναγιωτόπουλος και αναλόγως με τις αντιδράσεις του Κρεμλίνου θα κριθεί αν το θέμα θα τεθεί στην ατζέντα της συνάντησης Σαμαρά – Πούτιν…”
Αλήθεια, η ΝΔ και οι στρατιωτικοί δεν έβγαζαν άχρηστα το ΤΟRM1 και τα αμφίβια BMB; Αυτοί δεν έλεγαν και σωστά ότι απαιτείται ομογεονοποίηση του πολεμικού υλικού, ότι δεν πρέπει να υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές για το ίδιο οπλικό σύστημα γιατί έτσι αυξάνεται το κόστος εκαπίδευσης, προμήθειας ανταλλακτικών, πυρομαχικών κλπ. Τώρα τι άλλαξε;
Ο πρώην ΑΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος εμπλέκεται άμεσα στην αποδοχή αυτών των πεταμένων στα χωράφια μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων. Μας γέμισαν ψέματα για την υπηρεσιακή τους ετοιμότητα-όταν η μια επιτροπή του ΓΕΣ που πήγαινε στην Αμερική για να τα αξιολογήσει ακύρωνε ουσιαστικά την έκθεση της προηγούμενης. Απέκρυψαν τους τεράστιους κινδύνους που ελλοχεύουν για τα πληρώματα τους καθώς τα ABRAMS είναι βουτηγμένα στο απεμπλουτισμένο ουράνιο. Δεσμεύτηκαν ότι θα πείσουν τους εφοπλιστές να τα μεταφέρουν τσάμπα! Τώρα τους δίνουν συμβόλαια αξίας 5 εκατομμύρια ευρώ. Απέκρυψαν τα τεράστια συμφέροντα των ΗΠΑ που με την προσφορά των μεταχειρισμένων εξασφάλιζαν τη διατήρηση της αλυσίδας παραγωγής κερδίζοντας τεράστια κέρδη από τα ανταλλακτικά, ενώ έβαζαν πόδι στην επόμενη αγορά ΤΟΜ, κάνοντας δύσκολη την ζωή των Γερμανών που τη θεωρούσαν δεδομένη λόγω των LEOPARD!
Όμως η ζωή συνεχίζεται και μερικοί δεν σταματούν να παλεύουν για να επιβάλλουν την προμήθεια συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων. Το γιατί το κάνουν μπορεί να το καταλάβει ο καθένας.
Διαβάστε όμως το παρακάτω κείμενο και βγάλτε τα συμπεράσματα σας καθώς αποκαλύπτει τι σημαίνει για ορισμένους το «εθνικό συμφέρον». Βλέπεις, είναι πολλά τα κέρδη από την «εθνική άμυνα».
Αγώνας για να «αναστηθούν» τα Μ1Α1 Abrams – Η εξωφρενική μελέτη που τα «φρέναρε». «Zωντανό» προσπαθούν να κρατήσουν ορισμένα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τόσο σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, όσο και στρατιωτικής το θέμα της αποδοχής της αμερικανικής δωρεάς των αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrams, έστω και σε μικρότερο αριθμό από τα 400 άρματα που προσφέρονται.
Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Καράμπελας δηλώνει ότι «Κάνει ότι μπορεί για να έρθουν στην Ελλάδα δύο Επιλαρχίες τουλάχιστον» (περίπου 140 άρματα), αφού οι πάντες αναγνωρίζουν ότι σε πέντε χρόνια από σήμερα τα μόνα άρματα τα οποία θα μπορούν να αντιπαρατεθούν στις μάζες των ALTAY, LEO2NG και Μ60 Sabra, όλα με πυροβόλο των 120 χλστ. είναι τα περίπου 355 LEO2HEL/A4, από τα οποία μόνο τα «2HEL» επί ίσοις όροις στα ΑLTAY και LEO2NG.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος ανήκει σε αυτούς που θέλουν να γίνει αποδεκτή η αμερικανική προσφορά, αλλά έχει εγκλωβιστεί σε μία οικονομική μελέτη η οποία είναι άκρως συζητήσιμη: Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής μίλησε για «Λειτουργικό κόστος σε δεκαετή βάση των 400 αρμάτων 1,8 δισ. δολ. ή 1,5 δισ. ευρώ»!
Ποσό, μάλλον υπερβολικό: Αν θέλει  400.000 ευρώ λειτουργικά έξοδα (υποθέτουμε ότι δεν βάζουν μέσα το πετρέλαιο γιατί π.χ. το Μ60 ή το Μ48 καίνε ελάχιστα λιγότερα παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα) το ένα άρμα, πόσα θέλει ένα Mirage 2000-5 ή ένα F-16.
Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης σε ανάγκη αντικατάστασης των θωράκων απενεργοποιημένου ουρανίου (;) κάτι εντελώς περίεργο αφού υπάρχουν δημόσιες ανακοινώσεις του ΓΕΣ ότι κανένα από τα προεπιλεγέντα άρματα από τον συνολικό αριθμό των 1000 που διατέθηκαν προς έλεγχο δεν έχει θώρακα DU (χωρίς αυτό να είναι, φυσικά αρνητικό, το αντίθετο θα ήταν…), ενώ τέθηκε και θέμα αντικατάστασης των πεδίλων των ερπυστριών  με κατάλληλες για το ελληνικό έδαφος.
Από αυτά που είπε ο υπουργός συνάγεται ότι έχει στηθεί ολόκληρη «μηχανή» αποκλεισμού ενός συστήματος-δώρου από αυτά που σπάνια κάνουν οι ΗΠΑ.
Το ότι υπάρχει το γερμανικό λόμπι των Krauss Maffei και Rheinmetall που πολέμούν την αποδοχή της δωρεάς ή ότι ακόμα και αμερικανικές εταιρείες με επίσης ισχυρά λόμπι στις ΕΔ, δεν θέλουν τα Μ1Α1 γιατί θα μειωθεί η «πίττα» των FMS, είναι γνωστό. Αυτά πάντα θα υπάρχουν. Το θέμα είναι να βρεθούν αυτοί που θα ξεπεράσουν τα λόμπι και τα ναρκοπέδια και να πάρουν τις καλύτερες αποφάσεις προς την κατεύθυνση αναβάθμισης της ισχύος των ΕΔ…    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Εμείς απαιτούμε να μπλοκαριστούν όλα τα προγράμματα αγοράς πολεμικού υλικού. Οι εργαζόμενοι-όμηροι της πολεμικής βιομηχανίας-ιδιωτικής και μετοχοποιημένης κρατικής- πρέπει να σπάσουν τα δεσμά τους, να πετάξουν στην άκρη τους συνδικαλιστές των κυρίαρχων παρατάξων που είναι βουτηγμένοι στη διαπλοκή, την συνδιαλλαγή με κράτος και επιχειρηματίες, πλήρως διεφθαρμένοι, να αμφισβητήσουν τις «εθνικές ανάγκες». Να σταθούν απέναντι στον ελληνικό στρατό και τα συμβόλαια του και να απαιτήσουν την στροφή της παραγωγικής διαδικασίας σε ειρηνικούς σκοπούς, δουλεύοντας με αξιοπρεπή μισθό και συνθήκες εργασίας, παράγοντας προιόντα και προσφέροντας υπηρεσίες που τόσο ανάγκη έχει ο δυστυχισμένος εργαζόμενος λαός μας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Advertisements