ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΜΕ 3000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ 35 ΕΥΡΩ


pg2 photoΘαύμα: 400% αυξάνεται ο μισθός των συναδέλφων φαντάρων από τρίτεκνη οικογένεια. Σύμφωνα με την αρθρογραφία  «Χορήγηση Μηνιαίου Επιδόματος σε Οπλίτες τρίτεκνων οικογενειών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης έχει υπογράψει ήδη σχετική απόφαση.Το ύψος του επιδόματος ασφαλώς δεν είναι μεγάλο: 35 ευρώ το μήνα είναι το ποσό ,που περισσότερο έχει συμβολικό χαρακτήρα. Αλλά τέλος πάντων είναι κάτι σε σχέση με το τίποτα. Οι πληροφορίες λένε πως για να αποφευχθεί η γραφειοκρατεία οι οπλίτες, θα μπορούν να λαμβάνουν το επίδομα με την κατάθεση στην Υπηρεσία τους ενός πιστοποιητικού της οικογενειακής κατάστασης συνοδευόμενο από ένα πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος».
Στην πραγματικότητα όμως η κυβέρνηση με τα νέα φορολογικά μέτρα, αφαιρώντας το αφορολόγητο των 10000 ευρώ και μετατρέποντας το 3ο παιδί σε τεκμήριο, οδήγησε τις τρίτεκνες οικογένειες στις μυλόπετρες ανώτερων φορολογικών συντελεστών, φορολογώντας τες με 30% και ανέβαινε, που μεταφράζεται  σε αύξηση των ετήσιων φόρων 3000 ευρώ και ανέβαινε!

Το επίδομα-κοροιδία των 35 ευρώ εντάσσεται στις δημόσιες σχέσεις και τη φιλολαική επίθεση των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, που διαμέσου του υφυπουργού Ελευσινιώτη επιχειρούν να οικοδομήσουν φιλολαικό προφίλ με σλόγκαν «αυτά έχουμε, αυτά δίνουμε»!
Σε έδαφος κοινωνικής καταστροφής και επιβολής εργασιακών όρων Δουλείας, απόρροια της ταξικής κυβερνητικής πολιτικής και των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ, όπου εξασφαλίζεται στους επιχειρηματίες η δυνατότητα άντλησης απίστευτων ποσοστών υπεραξίας και νέα αφορολόγητα στους εφοπλιστές, το αστικό σύστημα εξουσίας επιδιώκει να προτείνει «εθνική ενότητα» απαντώντας στα αδιέξοδα του κόσμου της εργασίας που προκάλεσαν με προγράμματα ανέργων που εξασφαλίζουν ανασφάλιστη εργασία των 300-400 ευρώ και τέτοιου είδους άθλια επιδόματα.
Η καπιταλιστική ανάπτυξη που υπόσχεται η κυβέρνηση γράφεται με τις απολύσεις δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και τις ιδιωτικοποιήσεις που χαρίζουν τεράστια κέρδη στους επενδυτές, δημιουργώντας παντού Σκουριές και Κερατέες. Ήδη ο κόσμος της εργασίας σε όλη την Ευρώπη βρίσκεται μπροστά στον επερχόμενο «ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ» με την ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού αγαθού. Δεν είναι τυχαίο ότι δίνουν το επίδομα των 35 ευρώ όταν στα δικαστήρια σέρνεται το ΠΑΣΟΚ και ο Α.Τσοχατζόπουλος για τις μίζες από τους εξοπλισμούς των 25 δις ευρώ, των οποίων τις συνέπειες υφίσταται ο κόσμος της εργασίας και ενώ έμποροι-βιομήχανοι όπλων και ακραία μιλιταριστικά σάιτ μαζί με την Ναζιστική Χρυσή Αυγή απαιτούν νέους εξοπλισμούς αξίας δις ευρώ.

Όμως το επίδομα κοροδία του Ελευσινιώτη αποτελεί επίσης μια προσπάθεια να διασκεδαστούν τα παράπονα των φαντάρων και του μόνιμου προσωπικού για τις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα. Είναι απάντηση στην οργή και στην αγανάκτηση μας, καθώς μας φόρτωσαν το κόστος της θητείας, κατάργησαν τις καταστάσεις επιβίβασης και μας βάζουν να πληρώνουμε εμείς τα εισιτήρια στις άδεις μας, ενώ στους στρατιωτικούς προσφέρουν συσσίτια.

Το επίδομα κυβερνητικής φιλεσπλαχνίας των 35 ευρώ, όπως και κάθε επίδομα δίνεται ως χάρη της εξουσίας» και επιδιώκει τη διάσπαση των φαντάρων. Και όλα αυτά σε μια στιγμή που το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ριζώνει και επεκτείνεται σε όλα τα στρατόπεδα, ενώ θαρρετά πλέον διατυπώνονται και διακδικούνται οι οικονομικές διεκδικήσεις κια τα εργασικά αιτήματα των συναδέλφων φαντάρων.

Συνέχεια εδώ.

1 σχόλιο

  1. Reblogged this on Oxtapus *beta.

    Μου αρέσει!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s