ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ellines kai ksenoi 1Το προπαγανδιστικό σόου της κυβέρνησης και των καναλαρχών εντείνεται εν όψει του νέου Μνημονίου που προβλέπει την απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, άγριο ξεπούλημα της κοινωνικής περιουσίας, εκτίναξη των φορολογικών βαρών για τους εργαζόμενους, βίαιη αρπαγή όσων δημιουργήσαμε με τον πόνο και το αίμα μας αλλά το παγίδευσαν με δυσβάστακτα δάνεια. Παράλληλα, το πελατειάκο κράτος αναπαράγεται με τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, όπου και πάλι τα κόμματα εξουσίας έρχονται να μας εκμεταλλευτούν και να μας αλυσοδέσουν με υποσχέσεις και να μας κρατούν δια βίου όμηρους και εξαρτημένους του βουλευτή-πολιτευτή, γενικεύοντας όμως ένα εργασιακό καθεστώς ανασφάλιστης, ανακυκλώσιμης εργασίας για 300-400.

Και ενώ ο εργαζόμενος λαός μας είναι σοκαρισμένος από τις αποκαλύψεις για τις συνθήκες δουλικής εργασίας που έχουν επιβληθεί εις βάρος των αλλοεθνών εργατών γης στη Μανωλάδα και όχι μόνο, καθώς συνειδητοποιεί ότι αυτό είναι το νέο εργασιακό τοπίο που μας  επιβάλλεται και σταδιακά σε όλη την Ευρώπη –οι Βαλκάνιοι αλλά κυρίως οι Γερμανοί εργαζόμενοι κάτι θα μπορούσαν να μας πουν περισσότερο-  με αφορμή την καπιταλιστική κρίση και τη δρομολόγηση των νέων όρων κερδοφορίας του κεφαλαίου σε ένα τοπίο εντεινόμενου ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού, τρία γεγονότα ήρθαν να αποκαλύψουν την υποκρισία της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και την ένταση της κρατικής τρομοκρατίας που εμπεριέχει η ασκούμενη αστική πολιτική.

Όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΦΑ «Μετά τους μπράβους της Βαγγελάτος ΑΕ στη Μανωλάδα, τη σκυτάλη πήραν οι πιστολέρος του Δένδια, αυτή τα φορά κακοποιώντας και συλλαμβάνοντας στο ΑΤ  Κάτω Αχαγιάς τον  Σαχίν Αχμέτ του Σουναμίρ. Πρόκειται για τον άνθρωπο που βγήκε στα μέσα ενημέρωσης και για αυτό το μήνυμα που θέλει να στείλει η Αστυνομία είναι ότι αναλαμβάνει να τρομοκρατήσει η ίδια τους μετανάστες.Σήμερα τα χαράματα στις 5.30μμ αστυνομικοί πήγαν και τον έβγαλαν έξω από τη παράγκα στη περιοχή Λάππα όπου έμενε και τον χτύπησαν μπροστά σε όλους».  

Την ίδια μέρα «Αστυνομικός μέσα στο ΑΤ Πειραιά χτύπησε τον Αμίρ Χουσείν στις 8.30μμ διακόπτωντας την απογευματινή προσευχή ομάδας μεταναστών. Πρόκειται για μπάτσο με φανερά φασιστική και ρατσιστική συμπεριφορά  που απειλούσε τον  Αμίρ Χουσείν ότι δεν θα βγει ποτέ από το τμήμα αφού «μπορεί να του προσθέσει κατηγορίες». Τέσσερις μέρες πριν , στις 18/4, ανάλογη μεταχείριση  είχε ο Ασίφ Ικμπάλ. Πρόκειται για αισχρή ενέργεια σε βάρος ανθρώπου που πενθούσε τη μητέρα του,  -είχε πεθάνει τέσσερις μέρες πριν-  και πάνω στην απελπισία του χρησιμοποίησε μιά τηλεκάρτα και χαρακώθηκε. Δώδεκα μετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές ξεκίνησαν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τη ρατσιστική συμπεριφορά και τους ξυλοδαρμούς.

Τέλος, σε ανάρτηση στο σάιτ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ επισημαίενται ότι: «Το τρομοκρατικό «σήριαλ» με τις συλλήψεις και την ενοχοποίηση Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών, πολιτικών προσφύγων που ζουν στη χώρα μας συνεχίζεται. Έτσι, μετά από εντάλματα που εκδίδει η Interpol, πριν τις διαδικασίες ανανέωσης της ταυτότητας ή του ασύλου τους, μετά τη σύλληψη-απαγωγή της αγωνίστριας Γκιονούλ Γιλμάζ, στις 27/3 στην Αθήνα, μετά την ακύρωση της αθωωτικής απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Πάτρας (26/3), για τη μη έκδοση των αγωνιστών Ζεκί Γκορμπούζ και Μπ. Κομέρτ στην Τουρκία, οι αγωνιστές αυτοί παραπέμφθηκαν σε δίκη τρίτου βαθμού στον Άρειο Πάγο, την Παρασκευή 19/4. Ο κίνδυνος όμως έκδοσης των αγωνιστών αυτών στο φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας, είναι μεγάλος! Οι εξαρτημένες απ΄ τον ιμπεριαλισμό αστικές τάξεις σε Ελλάδα και Τουρκία βάζουν σε δεύτερη μοίρα τις διαφορές τους μπροστά στην αντιμετώπιση των αγωνιστών του λαϊκού κινήματος. Είναι χρέος του κινήματος στη χώρα μας, να υπερασπίσει τους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές και να μην επιτρέψει την έκδοσή τους στην Τουρκία! Οι Τούρκοι και Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες στη χώρα μας προτίθενται μάλιστα να ξεκινήσουν απεργία πείνας απέναντι στην τρομοκρατική αυτή επιχείρηση. Χθες συνελήφθη η αγωνίστρια FADIK ADIYAMAN ενώ προσήλθε στο Α.Τ. Εξαρχείων για να δώσει το παρών. Το βράδυ μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ όπου αρνήθηκε το σωματικό έλεγχο τότε, σύμφωνα με καταγγελία της, ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς».

ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΕΙΧΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Οι μαζικές διώξεις, συλλήψεις και απειλές απέλασης των Κούρδων και Τούρκων συναγωνιστών αποτελούν επεισόδια του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, με την Τουρκική δημοκρατία να μοιάζει ολοένα περισσότερο με αυτή της Ελλάδας των βασανιστηρίων, της κατοχής της Ιερισσού, των γκεσταμπίτικων μεθόδων της ΕΛ.ΑΣ, των αντλιών νερού και του χημικού πολέμου των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών, της προπαγάνδας των καθεστωτικών ΜΜΕ και της ενεργοποίησης της ναζιστικής ακροδεξιάς ως τμήμα του βαθέως ελληνικού κράτους. Αλλά και της Ε.Ε. του ΣΕΓΚΕΝ, της  FRONTEX, των συνθηκών του Δουβλίνου ενάντια στη μετανάστευση,  των Τειχών του Αίσχους και των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης. Η  νέα εποχή του καπιταλισμού έχει ανάγκη ένα διαρκές κράτος έκτακτης ανάγκης, με τον στρατό να αναλαμβάνει αστυνομικά καθήκοντα και την αστυνομία να στρατιωτικοποιείται. Θέτει εκτός νόμου εργατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες, εξαφανίζει την έννοια του Πολιτικού Ασύλου και μετατρέπει τον εργαζόμενο σε Δούλο του 21ου αιώνα.

Η Νέα καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων για να επιβληθεί  και για να χαράξει τους νέους δρόμους κερδοφορίας των αστικών συμφερόντων πρέπει να τσακίσει τα Απελευθερωτικά Κινήματα, κάθε αντίσταση και συλλογικό αγώνα του κόσμου της εργασίας, να δράσει ως σύγχρονη Ιερά Συμμαχία του αστικού κόσμου που επιχειρεί να εξαφανίσει την αντικαπιταλιστική αμφισβήτηση και προοπτική, που φαντάζει εκ νέου ιστορικά ως Δυνατότητα και περισσότερο από ποτέ, ως Αναγκαιότητα.  

Ο καπιταλισμός της εποχής μας δεν εκδημοκρατίζεται, δεν μεταρρυθμίζεται από αριστερούς κυβερνητικούς διαχειριστές της αστικής πολιτικής, δεν αντιπαλεύεται από την απαίτηση για διαφύλαξη των δικαιωμάτων που εξασφάλισε η προηγούμενη οργάνωση των παραγωγικών δυνάμεων, η προηγούμενη  φάση της ταξικής πάλης και ο συσχετισμός δύναμης.

Απάντηση μας οι σύγχρονοι εργατικοί διεθνιστικοί αντικαπιταλιστικοί και ανατρεπτικοί αγώνες. Για την ανατροπή της πολιτικής της αντεργατικής λαίλαπας, της βάρβαρης κρατικής τρομοκρατίας, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και της κυβέρνησης σε Ελλάδα και Τουρκία.  Η αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από Ε.Ε.-ΟΝΕ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΎ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ. Σηκώνουμε επομένως τα δικά μας Τείχη Αλληλεγγύης στους διωκόμενους συναγωνιστές. Απαιτούμε την Άμεση Απελευθέρωση τους. Παροχή Ασύλου σε όλους όσους το έχουν ανάγκη και σεβασμό των δικαιωμάτων των μεταναστών. Ανατροπή της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ευρώπης Φρούριο και ελεύθερη μετακίνηση.

Καλούμε όλες τις οργανώσεις και τους αγωνιστές των κοινωνικών κινημάτων να βάλουν φραγμό στις διώξεις και τις συλλήψεις τους, να μπλοκάρουν την Απέλαση των συναγωνιστών.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s