ΜΑΡΟΥΣΙ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


irinodikio marousi denplirono«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Δεν πληρώνουμε τη κρίση τους», «Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών – πόλεμο στο πόλεμο των αφεντικών». Με συνθήματα και δυναμισμό εκατοντάδες αλληλέγγυοι και μέλη συλλογικοτήτων/σωματείων και τοπικών δημοτικών κινήσεων που στηρίζουν τη ΛΑΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ συγκεντρώθηκαν στο Ειρηνοδικείο του Μαρουσιού αποτρέποντας το πλειστηριασμό της εφορίας Κηφισιάς για το μοναδικό σπίτι ανέργου «χρεοφειλέτη» και για λιγότερα από 2790,8 ευρώ. Το σπίτι έμεινε στα χέρια αυτών που κατοικούν και τους ανήκει. Θάμαστε εδώ κάθε φορά που οι ανάλγητες πολιτικές και το ξεπουλημένο πολιτικό προσωπικό θα επιτίθενται ενάντια στη λαϊκή περιουσία. Η αλληλεγγύη, η αντίσταση και οι αγώνες  είναι η δύναμη μας και οδηγούν στην ανατροπή τους και την κοινωνική μας απελευθέρωση. Συμμετείχαν οι Επιτροπές αγώνα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ,  μέλη του ΕΠΑΜ, οι δημοτικές κινήσεις του Μαρουσιού «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ» και «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», νεολαίοι και αλληλέγγυοι από όλη την Αττική.

enet denplironoΗ Εφορία θα του έβγαζε το σπίτι στο σφυρί για 2.790 ευρώ!

Η κινητοποίηση πολιτών ματαίωσε τον απαράδεκτο πλειστηριασμό

Της ΝΤΙΝΑΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ

Πολλοί μεγαλόσχημοι συνελήφθησαν για υπέρογκα χρέη προς το Δημόσιο. Λίγοι, όμως, έχασαν και το τελευταίο κεραμίδι. Αν είσαι «φτωχοδιάβολος», τότε τα πράγματα αλλάζουν. Για τους αδύναμους ισχύει ο νόμος. Αυτό συνέβη και με τον 53χρονο Γ. Μπ. Η ΔΟΥ Κηφισιάς, για οφειλή ύψους μόλις 2.790,80 ευρώ, προχώρησε σε κατάσχεση και στη συνέχεια εξέδωσε πρόγραμμα πλειστηριασμού για τη μία και μοναδική του κατοικία.

Ο πλειστηριασμός τελικά δεν προχώρησε χάρη στους 100 και πλέον πολίτες, μέλη των Επιτροπών Δεν Πληρώνω, αλλά και στην Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς, οι οποίοι σταμάτησαν τη διαδικασία χθες το απόγευμα, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Ανεργος τα τελευταία χρόνια, όπως και η σύζυγός του, είναι κάτοχος δελτίου απορίας από το δήμο και πατέρας δύο παιδιών, το ένα εκ των οποίων είναι ανήλικο. Ο ίδιος μας είπε ότι κατέβαλε στην Εφορία με πολύ μεγάλη δυσκολία το ποσό των 1.734 ευρώ, έπειτα από αλλεπάλληλους διακανονισμούς τα τελευταία χρόνια.

«Είμαι μεγάλος και δεν βρίσκω δουλειά, και αρκετά νέος για να πάρω σύνταξη. Η γυναίκα μου δεν εργάζεται επίσης, και καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία. Το σπίτι που βγήκε σε πλειστηριασμό είναι το πατρικό της συζύγου μου. Η περιπέτεια ξεκίνησε όταν δεν κατέβαλα τρία ενοίκια στην ιδιοκτήτρια του σπιτιού που νοικιάζαμε. Αυτή δεν προέβη σε κάποια συνεννόηση μαζί μας, παρά εκχώρησε το χρέος στην Εεφορία, και με τις προσαυξήσεις έφτασε στο προναφερθέν ποσό. Το ιδιόκτητο παρέμενε ανοίκιαστο, και στην κατάστασή μας ήταν πολύ δύσκολο να εξοικονομήσουμε ακόμη και 200 ή 300 ευρώ. Σήμερα όμως είμαι πολύ ικανοποιημένος. Η κοινωνία, οι συμπολίτες μου, με βοήθησαν. Δεν αισθάνομαι μόνος μέσα σε αυτή τη δίνη».

«Στην Ισπανία, το κίνημα των πολιτών κατά των πλειστηριασμών έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχει πολλές νίκες στο ενεργητικό του. Και εμείς έτσι θα προχωρήσουμε. Το εισόδημα αυτού του ανθρώπου είναι μηδενικό, και εξαιτίας του Μνημονίου και της οικονομικής κρίσης αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες. Το όποιο εισπρακτικό μέτρο εις βάρος του αντίκειται στη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή του σεβασμού και της προστασίας του ανθρώπου, που αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας», εξηγεί ο Βασ. Σαραντόπουλος, μέλος της Επιτροπής Δεν Πληρώνω.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=25/04/2013&id=360033

 

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s